DÜNYADA İLK VE TEK OLAN A400M FASBAT UÇAK BAKIM TESİSLERİ HİZMETE AÇILDI

DÜNYADA İLK VE TEK OLAN A400M FASBAT UÇAK BAKIM TESİSLERİ HİZMETE AÇILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferansla canlı bağlandığı, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın bizzat teşrif ettiği A400M Fasbat Uçak Bakım Tesisleri’nin açılış töreni gerçekleştirildi.  Cumhurbaşkanı Erdoğan törende yaptığı konuşmada “Kayseri 2. Hava Bakım Fabrika Müdürlüğü dünyada ilk ve tek bakım yenileme onarım merkezi haline gelmiştir” ifadesini kullandı.

İlimizde  gerçekleştirilen A400M Fasbat Uçak Bakım Tesisleri açılışı, retrofiti yapılan ilk A400M uçağının teslimi ve Stratejik İşbirliği Anlaşmaları Sertifika Töreni'ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nden video konferansla katılırken, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kuvvet Komutanları, Vali Şehmus Günaydın, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Aziz Adalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, AK Parti  İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, ilçe belediye başkanları, rektörler, oda başkanları, genel müdürler ve yetkililer iştirak etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan video konferans yöntemi ile katıldığı törende yaptığı konuşmada Türk havacılık tarihinde kritik bir projeyi daha hayata geçirmenin sevincini yaşadıklarını vurgulayarak şöyle konuştu.  “Fasbat Uçak Bakım Tesisleri’nin  Türk Silahlı Kuvvetleri’mize, milletimize ve ülkemize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Ordumuzun ihtiyaçları doğrultusunda A400M Fasbat uçak bakım tesisleri bu projeyi 14 ay gibi rekor bir seviyede tamamladı. Bu önemli projeyle aynı anda A400M büyüklüğünde iki uçağın bakımı ile yenilemesinin yapılabileceği ilk ve tek tesisi ülkemize kazandırdık”

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ‘da bu projenin Kayseri’de bulunmasının gurur vesilesi olduğunu belirterek, “Kayseri’nin havacılık konusunda atılımı da yeni değildir, ülkemizin sanayi alanında güçlü şehirlerinden biri olan Kayseri, havacılık sektöründe de köklü bir tecrübeye sahiptir” değerlendirmesinde  bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç da Kayseri’nin tarihe tanıklık ettiğini, savunma sanayi ile ilgili yapılacak her türlü yatırımda Büyükşehir olarak her zaman hazır olduklarını söyleyerek, dünyada ilk ve tek bakım yenileme onarım merkezi olacak tesisin ve yapılan anlaşmaların hayırlı, uğurlu olmasını diledi.

 A400M FASBAT Uçak Bakım Merkezi Açılışı ve Retrofiti yapılan ilk A400M Uçağının Teslimi'nin ardından Stratejik İşbirliği Anlaşması kapsamında ilgili firmalara Bakan Akar tarafından sertifikaları verildi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”