Eğitim camiası Cumhuriyetin 100. yıl coşkusunu kısa filmle anlattı

Eğitim camiası Cumhuriyetin 100. yıl coşkusunu kısa filmle anlattı

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Cumhuriyetin 100. yılı etkinlikleri kapsamında 8 ayda hazırlanan ve 4 mevsimden görüntülerin yer aldığı kısa film, beğeni topladı. İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse, "Hedefimiz, çocuklarımızı iyi yetiştirmek, geleceğe iyi hazırlamak" dedi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 340 bin 251 öğrencinin bulunduğu Kayseri'de Cumhuriyetin 100. yılını coşkulu bir şekilde kutluyor. Bu kapsamda, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet coşkusunu anlatan kısa bir film hazırlandı. 8 ayda hazırlanan, 4 mevsimde, 8 farklı bölgede çekilen kısa filmde ele alınan öğrencilerin ve vatandaşların yaşadığı Cumhuriyet coşkusu büyük beğeni topladı. İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse, "Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE birimimiz, Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlamaları çerçevesinde bir dizi etkinlik hazırladı. Bunlardan bir tanesi de Cumhuriyetin 100. Yılı kutlamalarında çektiğimiz filmdi. Bu çalışma yaklaşık 8 ay önceden planlanmış bir çalışma. AR-GE ekibimiz öncelikle senaryo oluşturdular. Buradaki gerçek hedef; öncelikle milli duygularımızı hissettirecek, milli duygularımızı yaşatacak bir hikayenin ortaya çıkmasıydı. Burada bizim öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve yöneticilerimiz görev aldılar. Ayrıca dışarıdan gönüllü olarak bu senaryoyu görünce sanatçılarımız Reyhan İlhan ve Tekin Tek hiçbir şey talep etmeden destek verdiler. Amacımız Cumhuriyetin kuruluş aşamasında bu vatan evlatlarının yaşadıklarının ve hissettiklerinin canlandırılmasıydı. Bunu tekrar yaşatmaktı. Bu doğrultuda da Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla böyle bir film ortaya çıktı. Ben bu çalışmada emeği geçen tüm personelimize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"Hedefimiz, çocuklarımızı iyi yetiştirmek, geleceğe iyi hazırlamak"
Karaköse, "100. yılımıza erişiyoruz. Bu topraklar, bu vatan, bu bayrak, bu sancak hikayesi olan yüzlerce, binlerce şehidimizin kanıyla sulanmış bir coğrafyada yaşıyoruz. Bizim için en önemli değerlerimizden bir tanesi de Cumhuriyettir. Bu bilinci, bu anlayışı biz tüm milletimize, öğrencilerimize, gençlerimize hissettirmek ve yaşatmak zorundayız. Cumhuriyet nice nice yüz yıllar görecektir. Bu yüzyılları görürken yine bu vatan evlatlarıyla görecektir. Onların duruşuyla, inanmışlığıyla görecektir. Bizim en önemli değerlerimizden biri de yine gençlerin öğrencilerimiz, çocuklarımızdır. Onların bu milli, manevi duygulara sahip olması, kendi özlerini, kendi ruhlarını oluşturan maneviyata sahip çıkmaları çok önemlidir. İşte biz ona sahip çıktığımız sürece bu bayrak hep dalgalanacak, bu sancak hep olacak. Bunun için de bir çocuklarımızı geleceğe hazırlarken, onları en iyi şartlarda günün imkanlarına, teknolojisine, bilimine, sanatına, sporuna, kültürüne uygun şekilde en üst seviyede hazırlamaya çalışıyoruz ki dünya milletleriyle mücadele edebilelim. Onlarla bir yarış içerisinde ve en önde olalım. Hedefimiz, çocuklarımızı iyi yetiştirmek, geleceğe iyi hazırlamak" şeklinde konuştu.
"Bizim istikbalimiz ve istiklalimiz gençlerdedir" diyen İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse, "Onları ne kadar iyi hazırlarsak Cumhuriyette nice nice yüzyıllar görecektir. Gençler içinde yaşadıkları dönem içerisinde en iyisine olmaları için mücadeleye asla elden bırakmasınlar ve asla vazgeçmesinler. Biz bu dünya üzerindeki en kadim medeniyete sahip milletiz. Bizim milletimizin geçmişte ortaya koymuş olduğu sanat, kültür, bilim, spor alanında birçok başarı var. Bizim sadece savaşla ya da bir diğer alanlardaki başarılarımız dışında önce insana değer veren, mağdura ve garibe yardımcı olan bir ruhumuz var. Mazlumun her zaman için yanında olmuşuz. Bu anlayışı devam ettirebilmek için de güçlü olmamız lazım. Onun için de şimdiden kendimizi hayata en iyi şekilde hazırlamamız gerekiyor. Gençler asla vazgeçmeyin. Sizler bu milletin en sevgililerisiniz" dedi.


Haber Kaynak : İHA

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”