EMNİYET, ?ÇOCUK DİLENCİLERİ´

EMNİYET, ?ÇOCUK DİLENCİLERİ´

BİTİRME ÇABASINDA

Kayseri Emniyet Müdürlüğü ilimizdeki dilencilik yapan çocuklar ve çocuk işçiliği sorununun bitirilmesinde sona yaklaştı.

Kayseri Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada tsosyal sorumluluk projeleri kapsamında; 10.08.2015 tarih ve 2015/5 sayılı Valilik Oluru ile hayata geçirilen ?Dilenciliği Meslek Edindirmeyelim´ Projesinin uygulamaya konulduğu 10 Ağustos 2015 tarihinde bu yana 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 33. Maddesi, Türk Ceza Kanunu 229. Maddesi olan Dilencilik Suçu, Türk Ceza Kanunu 233. Maddesi kapsamındaki Aile Hukukundan Kaynaklanan Yükümlülüğün İhlali Suçu ve Türk Ceza Kanunun 148. Maddesinde yer alan Yağma Suçlarının işlenmeye bu suçlarla ilgili olarak işlemler yapılmaya devam ettiğinin tesbit edildiği belirtilip, suç mağduru çocuklara yönelik koruyucu ve destekleyici tedbirler kapsamında Cumhuriyet Savcısı´nın talimatıyla Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı kurumlara toplam 19 çocuğun yerleştirildiği belirtildi?

Açıklamada ayrıca, dilencilik yapan çocukların ailelerine yapılan ziyaretlerde çocukların risk altında olduğu değerlendirilmiş ve ilgili mevzuat gereği korunmaya muhtaç çocuk kapsamında Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne gerekli bildirimlerin yapıldığı vurgulandı?

Açıklamada ayrıca İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünün il genelinde dilencilik suçunun önlenmesi amacıyla çok yönlü çalışmalar yürütülmeye devam eti hatırlatırlatılıp, Dilencilik suçunun ilimizde tamamen bitirilmesini hedefleyen Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü görevlilerinin dilencilik suçundan suç mağduru olan 18 yaş altı çocukların dilencilik ve mendil satma olaylarını yapmasının altındaki yatan sebepleri, ailenin yapısını, çocukların sosyo-ekonomik koşullarını tespit etmek amacıyla ilk olarak çocukları ve ailelerini evlerinde ziyaret ettiği kaydedildi? Yaklaşık 10 aileye ve bu ailelerle birlikte yaşayan 15 çocuğa ulaşan Emniyet Müdürlüğü görevlilerinin çocukların yaşam koşulları, okula devamsızlıkları ve okula devamına yönelik gerekli gözlemleri tespit ederek hemen harekete geçti. Çocuklar arasında okula devam etmeyenleri tespit eden Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü görevlileri okulları ziyaret ederek çocukların okula devamı için gerekli yasal prosedürleri öğrendikten sonra tekrar çocukların aileleri ile irtibata geçerek çocukların okula devamını sağladı. Toplamda; 6 çocuk bizzat 15 günlük sürede Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü görevlilerince okula götürüldü. Ayrıca tüm çocuklara kırtasiye desteği sağlandığının altı çizildi?

Açıklamanın sonunda Kayseri Emniyet Müdürlüğü´nün maddi imkansızlık içinde olan aileler tespit ederek ailelere; yiyecek ve yakacak desteği, çocuklara kıyafet ve ayakkabı desteği sağladığı, suç mağduru olan çocukların sosyal anlamda desteklenmesi anlamında; suç mağduru çocuklar Kayseri Emniyet Müdürlüğüne bağlı Atlı Polis Grup Amirliğine götürülerek burada atlara bindirildiği, burada hayvanat bahçesini gezen çocukların polis ablaları ve abileriyle kartopu oynadığı, ayrıca Kayseri Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen bir yemekte biraraya getirilerek kaynaşma sağlandığı duyuruldu?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti