ERCİYES MASTER PLANI´NDA

ERCİYES MASTER PLANI´NDA

SONA DOĞRU YAKLAŞILDI

ERCİYES A. Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANI MURAT CAHİD CINGI: ?ÖNGÖRDÜĞÜMÜZ 5 YILLIK BİR PROJEKSİYON İÇERİSİNDE 6 BİN YATAK KAPASİTESİNE ULAŞACAĞIZ?
Erciyes A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, Erciyes Master Planı´nda sona doğru yaklaşıldığını belirterek, önümüzdeki 5 yıl içerisinde 6 bin yatak kapasitesine ulaşılacağını söyledi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi´nin en önemli yatırım projelerinden birisi olan ve Kayseri´yi Türkiye´nin ve dünyanın gözde kayak merkezlerinden birisi haline getirecek olan Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi´nde sona doğru yaklaşılıyor. Projenin son durumu hakkında bilgi veren Erciyes A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, master planının şuanda kış turizmine yönelik olarak yani sportif aktivite olarak yüzde 100´e yakın oranda bitmiş durumda olduğunu söyledi. Cıngı, ?Burası Kayseri Büyükşehir Belediyesi´nin ciddi bir yatırımı. Şehrimize sosyokültürel, ekonomik ve iktisadi açıdan bir kazanç sağlamayı hedefleyen bir proje. Bunun yanında gençlerimizin ve halkımızın özellikle spor yapmaları, kayak yapmalarını da önceleyen bir proje. İnşallah master planı şuanda kış turizmine yönelik olarak yani sportif aktivite olarak yüzde 100´e yakın oranda bitmiş durumda. Çok mükemmel pistlerimiz, çok gelişmiş karlama sistemlerimiz ve kar ezme sistemlerimiz var. Şuanda Erciyes Master Planı´nın beklediğimiz tarafı sadece sosyal ve konaklamaya yönelik kısmı. Otellerimiz yavaş yavaş açılıyor zaten. Açılan oteller hakikaten kış turizmi konusunda Türkiye´de ön sıraları işgal edecek kalitede oteller. Güzel markalar, güzel hizmet veren, elit insanlara hitap eden tesisler. Fakat biraz daha özellikle son yıllarda turizm sektörünün içerisinde bulunduğu yavaşlama sebebiyle yatırımcılarımız ister istemez biraz tereddüt ediyorlar ama kış turizmi ve Erciyes´teki yapılaşma, turist sayısı, buradaki alt yapının oturmuşluğu devam ettikçe de çok yatırımcıyla görüşüyoruz. Onlar da yavaş yavaş tesislerini tamamlayacaklar.? ifadelerini kullandı.
Önümüzdeki 5 yıl içerisinde 6 bin yatak kapasitesine ulaşacaklarının altını çizen Cıngı, ?Öngördüğümüz 5 yıllık bir projeksiyon içerisinde 6 bin yatak kapasitesine ulaşacağız. Ondan sonra da tüm dünyaya global çapta reklamlar ve tanıtımlar yaparak dünyanın her köşesinden Erciyes´e turist getirmek ve halkımıza dövizin katkısını sağlamak için gayret edeceğiz.? diye konuştu.


Haber Kaynak : İHA

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor