ERCİYES ÜNİVERSİTESİ´NDE

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ´NDE

KADINA ŞİDDET SÖYLEŞİSİ?

Erciyes Üniversitesi Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezince ?25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü´ etkinlikleri kapsamında, ?Kadına Yönelik Şiddet ve Önleme Çalışmaları? konulu söyleşi düzenlendi.
İletişim Fakültesi Nurcan Çetinsaya Konferans Salonu´nda gerçekleştirilen etkinliğe kısa adı KAÇAUM olan Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Asuman Gölgeli, Türk Kadınlar Birliği Kayseri Şube Başkanı Ayşe Uzunlu, Av. Eylem Sağıroğlu ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.
Etkinliğin açılış konuşmasında kadına yönelik şiddeti insan hakları ihlali olarak nitelendiren Prof. Dr. Asuman Gölgeli, bütün dünyada kadına yönelik şiddetle mücadelenin önemli bir sorun olduğunu, 1960 tarihinde başlayan kadın çalışmaları ile bu konuda önemli yol kat alındığını vurguladı?
Av. Eylem Sağıroğlu ise konuşmasında kadın ve erkeğin yasalar karşısında eşit olsa da toplumsal roller bakımından eşit muamele görmediğini vurguladı ve kadına yönelik şiddetin temelinde cinsiyet eşitsizliğinin yattığını kaydetti?
Kadınların şiddete maruz kalmasını engelleyen politikaların üretilmesi gerektiğini belirten Av. Sağıroğlu, ?Bizim temel sorunlarımızdan biri kanun yapmak değil, kanunu uygulamakla ilgili problemlerdir? değerlendirmesinde bulundu?
Etkinliğin sonunda Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Filiz Yıldız, Okutman Mehpare Yağlıcı, Araştırma Görevlisi Meltem Şahin ve İletişim Fakültesi Öğrencisi Mustafa Böyük tarafından hazırlanan ?Kadına Yönelik Şiddetin Sunumunda Haberin Sorunlu Dili? konulu serginin açılışı da gerçekleştirildi?
Etkinlik kadına yönelik şiddeti konu alan film gösterimiyle son buldu.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor