ERCİYES DAĞI KAMPÇILARIN GÖZDESİ OLDU

ERCİYES DAĞI KAMPÇILARIN GÖZDESİ OLDU

Erciyes Dağı’nın 2 bin 200 rakımında kurulan kamp çadır ve karavan alanı, doğaseverlerin gözdesi haline geldi.

Türkiye'nin en önemli kış sporları merkezlerinden biri haline gelen Erciyes Dağı’nda kışın karın tadını çıkaran vatandaşlar, yazında sıcak havadan bunalarak dağın serin havasında konaklıyor. Erciyes AŞ tarafından 2 bin 200 rakıma kurulan kamp çadır ve karavan alanı, vatandaşların ilgi odağı haline geldi. Özellikle sıcak havalarda kent merkezinden alana giderek çadır ve karavanlarda kalan vatandaşlar, hem doğanın hem de serin havanın tadını çıkarıyor.

Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı konuya dair yaptığı değerlendirmede  Erciyes'te çadır kurma geleneğinin çok uzun yıllara dayandığını hatırlatarak  şunları kaydetti “ Zaten özellikle Türkmenler, besi sahipleri yazın hayvanları daha iyi beslensin ve daha sağlıklı olsunlar diye Erciyes'te çok uzun yıllara dayanan bir gelenek oluşturdular. Misafirlerimizi, vatandaşlarımızda ayrıca Erciyes'te kendi çadırlarını kurup burada kamp yapıyorlardı. Fakat burada ki ortamda temiz su, atık su, temel ihtiyaçların giderilmesi konularda ihtiyaç vardı ve sıkıntı yaşanıyordu. Erciyes A.Ş. olarak dağ yönetimini üstlendikten sonra bu bölgede düzenli bir kamp alanı oluşturma hedefi ile yola çıktık. Öncellikle asli ihtiyaçların giderilecek alt yapıyı oluşturduk. Temiz su, atık su, lavabolar, elektrik gibi acil ihtiyaçları tedarik ettik. Daha sonra düzenli şekilde çadırlarımızı kurarak etrafını çevreledik ve düzenli bir kamp alanı oluşturmaya gayret ettik. Erciyes'te hem çadır kamp için hem de karavancılar için güzel bir mekan oluştu. Yaklaşık 2 bin 200 metre yükseklikte emsalsiz bir hava ve çevre şartları içiresinde misafirlerimiz ister günlük ister haftalık ister sezon boyu Erciyes'e gelip kamp yapmaya artık adet haline getirdiler. Daha önce ki derme çarpma olan o sistem şuanda daha düzenli ve daha profesyonel bir hal aldı. Misafirlerimiz Erciyes'te gelip hem bu temiz atmosferden istifade ediyorlar hem gündüz çocuklar oyun parklarında, basketbol sahalarında, futbol ve halı sahalarında vakit geçiriyorlar. Hem de dağ yürüyüşleriyle, tırmanışlarla Erciyes'ten, her şeyinden istifade etmek için çaba sarf ediyorlar.”

Kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarında Erciyes'in temiz havasını tercih ettiğini kaydeden Cıngı, sözlerini şöyle noktaladı "Bunun yanı sıra bu atmosfer sağlık için gelen ciddi bir kitle var. Sadece Kayseri'den değil özellikle Mersin, Adana, Antakya gibi vilayetlerimizden de özellikle şeker hastası, solunum yolu hastaları, astım hastaları Erciyes'in havasını şifalı olduğunu ve burada hiç ilaç kullanmadan çok rahat ettiklerini ifade ederek Erciyes'in kampını tercih ediyorlar. Bazı misafirlerimiz mesela Mersin'den gelip tüm yazı Erciyes'te, çadır alanında geçiriyor. O yüzden hem insanların keyifli bir zaman geçirmesine hem de sağlıklı bir hayat sürmesini ve bu noktada Erciyes kamp çadır ve karavan alanı terapi yoluyla burada rahatlamalarına vesile oluyor.”


Haber Kaynak : İHA

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı