Erü Tıp 49. dönem mezunlarını uğurladı

Erü Tıp 49. dönem mezunlarını uğurladı

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesince tertiplenen 49. dönem mezuniyet töreninde 291 genç hekim diploma alarak sağlık ordusuna uğurlandı.

Erciyes Kültür Merkezi’nde düzenlenen mezuniyet törenine; Vali Gökmen Çiçek, 2’nci Hava Bakım Fabrika Müdürü Hv. Tuğg. Haldun Taşan, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Fazıl Özsoylu, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Oktay Özkan ile M. Hakan Poyrazoğlu, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, İl Jandarma Komutanı Yüksel Yiğit, ERÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Alper Kemaloğlu, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kayseri Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhami Çelik, ERÜ Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Fatih Horozoğlu, Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Türkmen Bahadır Arıkan ile öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.       

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Türkmen Bahadır Arıkan konuşmasında mezun olan öğrencileri tebrik etti. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Alper Kemaloğlu da konuşmasında mezun olan öğrencileri tebrik edip şu bilgileri paylaştı “Türkiye’de ilk on tıp fakültesi arasına giren akredite olmuş Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oluyorsunuz. Uluslararası nitelikli öğretim üyeleri, pandemide TURKOVAC Aşısını geliştirmiş bilgi birikimi, genetik ve kök hücre alanında nice sayılı alt yapıya sahip olan bir üniversiteden mezun olmak sizleri başlı başına ayrıcalıklı kılıyor. Siz üniversitemizin yüksek standartlarına uyum gösterdiniz. Zorlu sınavları geçtiniz. Bugün hem kendinizi hem ailenizi hem de bizleri onurlandırıyorsunuz”                   

Rektör Prof. Dr. Altun’da konuşmasında Erciyes Üniversitesi’nin her alanda başarılı ve köklü bir üniversite olduğuna vurgu yaparak  şöyle konuştu “Erciyes Üniversitesi olarak, biz gerçekten eğitim, araştırma toplumsal katkı ve uluslararasılaşma boyutunda bize yakışan, şehrimize yakışan, ülkesine katkı sağlayan, önemli bir yüksek öğretim kurumu olarak, genç arkadaşları yetiştirme ve ülkesine çok değerli katkılar sağlamaya çalışan önemli bir üniversiteyiz”                                                                                        

Törenin onur konuklarından Vali Çiçek ise konuşmasında genç hekimlere Erciyes Üniversitesi ve Kayseri’yi unutmayın tavsiyesinde bulunup  Doktorların her zaman büyük fedakârlık içerisinde görevlerini yürüttüklerine dikkat çekerek şunları kaydetti “Vali olarak hayatta birçok kararlar veriyoruz. Bazen zor kararlarda veriyoruz. Ama benim verdiğim hiçbir zor karar siz doktorlarımızın ki kadar zor olmayacak. Çünkü sizin bir cerrah olarak vereceğiniz bir karar insan hayatı ile alakalı olacak. O baskı altında kararlar vereceksiniz. Ama eminim ki, iyi niyetiniz ve mesleki tecrübeniz hep en doğrusu olacak. Doktorlarımız idareci olarak da çok başarılı. Neden biliyor musunuz? En zor anda bile bir karar verebilmek önemli. Karar vermek kolay bir iş değil. O yüzden sizleri zorlu günler bekliyor. Bazen hayat kurtarmak için günlerce uykusuz kalacaksınız. Hastalarınız tarafından yanlış anlaşılacaksınız. Bazen haksızlığa da uğrayacaksınız. Ama ne olur pes etmeyin. Çünkü bu millet sizi yetiştirmek için aileleriniz ile birlikte çok büyük fedakarlıklar yaptı. Ailelerinizin, bizlerin ve vatanın sizlere ihtiyacı var. Pes etmek gibi lüksünüz yok. Pes edemezsiniz. Buna mecbursunuz. Yolunuz bahtınız açık olsun.”                                       

Konuşmaların ardından Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Karamehmet Yıldız ile Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halil Tekiner tarafından iki eserden oluşan mini konser verildi. Konserin ardından Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Birkan Yakan tarafından mezun öğrencilere hekimlik yemini ettirildi. Tören, yeni mezunlar adına Dr. İrem Sarıtaş’ın konuşması, vefat eden Tıp Fakültesi Öğrencisi Alperen Günana anısına slayt gösterimi, öğrencilere diplomalarının verilmesi ve Tıp Fakültesi Öğrencilerinin mini konserinin ardından sona erdi.       

 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”