KANALIMIZA ABONE OL

YEREL BASINA DESTEK OL

 


EDİTÖR

SAYFA EDİTÖRÜ

   Süleyman ERDOĞAN
   editor@kayserihaber.com.tr                      

   

VALİ GÜNAYDIN’DAN HUNAT TV’YE ZİYARET

HUNAT TV 1 YAŞINDA

100’E YAKIN ÜRETİCİYLE SÖZLEŞME İMZALANDI

BÜYÜKŞEHİR’DEN DÜNYA ÇAPINDA HİZMET : “E-38”

KENDİSİ KÜÇÜK FAYDASI BÜYÜK

PALANCIOĞLU: YENİ EKİPMANLARLA MELİKGAZİ BELEDİYESİ’NİN ATÖLYESİNİ GÜÇLENDİRİYORUZ

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR, KOCASİNAN’IN YILDIZLARI’NI ÖDÜLLENDİRDİ

ÇOLAKBAYRAKDAR: EVLATLARIMIZ, İSTİKBALİMİZ VE GURUR KAYNAĞIMIZDIR

YEŞİL YOL’DA 1. ETAP TAMAM

YALÇIN: HEM YEŞİLLENDİRİYORUZ HEM DE SPOR YAPMA İMKANI SUNUYORUZ

KAYSERİ’YE İKİ YENİ OKUL DAHA

VALİ GÜNAYDIN PROTOKOLÜ İMZALADI

KURBAN BAYRAMINA YÖNELİK ÖNLEMLER BELİRLENDİ

İL HIFZISSIHHA KURULU AÇIKLADI

KAYSERİ’DE KURBANLIK FİYATLARI BELLİ OLDU

KESİM ÜCRETİ KÜÇÜKBAŞ 150, BÜYÜKBAŞ 750 TL

KAYMAKAM DURU’DAN DUYGULANDIRAN ZİYARET

HEM ZİYARET ETTİ HEMDE COVİD-19 UYARISI YAPTI

BÜYÜKKILIÇ’TAN ÇOCUKLARA ÖZEL KÜTÜPHANELER

ÇOCUK KÜTÜPHANELERİ ÖNEMLİ BİR EKSİKLİĞİ GİDERİYOR

BÜYÜKŞEHİR’DEN BEŞ İHALE BİRDEN

ARSALAR 14 TEMMUZ’DA SATIŞTA

TEKNOLOJİ ATÖLYELERİ HAZIR

PALANCIOĞLU: GELECEK BU ATÖLYELERDEN ÇIKACAK

KOCASİNAN’DA 17 BİN 800 BEBEĞE ‘HOŞ GELDİN BEBEK’ HEDİYESİ

ÇOLAKBAYRAKDAR: VATANDAŞIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ

TALAS’TA KIRSALA HİZMET YAĞIYOR

ÇİFTÇİLERİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜYOR

HACILAR’DA ÜÇ AYLIK PANDEMİ DÖNEMİ DEĞERLENDİRİLDİ

BAŞKAN ÖZDOĞAN: BÜYÜK VE GÜÇLÜ BİR AİLEYİZ

KAYÜ’DEN YAHYALI’YA DESTEK

GELİŞİMİNE YÖNELİK PROJE VE EĞİTİM VERECEK

Anahtar Kelimeler: GASTRONOMİ TURİZMİ ÇALIŞTAYI

GASTRONOMİ TURİZMİ ÇALIŞTAYI

LEZZETLER DİYARI GÜZEL KAYSERİ

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Gastronomi Turizmi Çalıştayı, Kayseri’nin en önemli zenginliklerinden olan mutfağını Türkiye ve dünya gündemine taşıdı. Çalıştay boyunca gerçekleştirilen oturumlarla Kayseri mutfağının zenginlikleri vurgulandı ve ünlü şefler tarafından yapılan gastroşovlarla birbirinden güzel lezzetlerin yapımıyla ilgili sunumlar gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Gastronomi Turizmi Çalıştayı’nda Kayseri mutfağının ne denli zengin olduğunu şiirlerle vurguladı.

“Sucuk, pastırma ve mantı diyarı,

Katmerin, ketenin anavatanı

Böyle mutfak yok gezsen dünyayı,

Bin bir lezzetiyle güzel Kayseri

Pöç, fırın ağzı, kurşun aşıyla

Çemeni, sarması, yağlamasıyla

Şifa kaynağı gilaburuyla

Lezzetler diyarı özel Kayseri.”

Başkan Memduh Büyükkılıç, çalıştaya katılan tüm davetlilerle yakından ilgilendi ve Kayseri’nin güzelliklerle anılmasının önemini vurguladı. Çalıştaya katılan misafirlere mutfak önlüğü ve üzerinde isimleri yazılı olan mutfak bıçağı hediye edildi.

Kayseri Gastronomi Turizmi Çalıştayı, dünyaca ünlü şefleri de Kayseri’de buluşturdu. Kayseri mutfağının zenginliğini oturumlarda anlatan ve zaman zaman gerçekleştirilen gastroşovlarla ortaya koyan şefler ve gastronomi yazarları arasında Yunus Emre Akkor, Cüneyt Asan, Ebru Baybara Demir, Osman Serim, Tayyar Zaimoğlu, Eyüp Kemal Sevinç, Hülya Tiritoğlu, Murat Bozok, Sahrap Soysal, Reha Tartıcı gibi isimler vardı. Çalıştay sırasında mantı, pastırma ve yağlama gibi Kayseri mutfağının lezzetleri şefler tarafından bizzat yapıldı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ