GELECEĞİN BÜYÜKLERİ

GELECEĞİN BÜYÜKLERİ

KERMES GELİRİNİ KANSER HASTASI ÇOCUKLARA BAĞIŞLADILAR?

Erciyes Üniversitesi kampusu içerisinde bulunan Mustafa-Müjgan Boydak İlköğretim Okulunda eğitim gören öğrenciler örnek davranışa imza attılar? Geleceğin büyüğü minik ve genç yürekler okulda düzenledikleri kermesten elde ettikleri geliri ERÜ Çocuk Hastanesi´nde kanser tedavisi gören yaşıtları çocukların ihtiyaçlarında kullanılmak üzere Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Kayseri Şubesi´ne bağışladılar?
ERÜ Çocuk Hastanesi´nde düzenlenen bağış törenine Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Kudret Doğru, Çocuk Hematoloji-Onkoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Akif Özdemir, Çocuk Hemataloji-Onkoloji Bilim Dalı Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Musa Karakükçü ve Doç. Dr. Ekrem Ünal, Hastaneler Başmüdürü Özcan Özyurt, Hastane Müdür Yardımcısı Necla Güngör, Mustafa-Müjgan Boydak İlköğretim Okulu Müdürü Kemal Uzun ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
ERÜ Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Kudret Doğru, konuşmasında, Mustafa Müjgan Boydak İlkokulu 3/C sınıfı öğrencilerine, öğretmenlerine ve okul müdürünü örnek davranışlarından dolayı teşekkür ederek şunları kaydetti.. ?Hastane olarak yapmış olduğunuz yardımlardan dolayı sizlere teşekkür ediyoruz. Bu davranışın diğer öğrencilere de örnek olmasını diliyorum. Hastanemizde kemik iliği hastası çocukların tedavisi için 5 yataklı bir ünitemiz var. Ama maalesef bu 5 yatak yetmiyor. Onun için bu 5 yatağın artırılması lazım. 20 yatak 30 yatak kapasitesine ulaştırılması lazım. Bu hastalarımızın biran önce şifaya kavuşturulması için hocalarımızdan gayret var, personelimizden gayret var. Bunun için teçhizat gereksinimlerine ihtiyaç var. Her zaman bize destek olan hayırseverlerimizden bu konuda yardım bekliyoruz?
Okul Müdürü Kemal Uzun ise ERÜ Çocuk Hastanesi´ne en yakın okul olarak burada tedavi gören çocuklara destek olmak istediklerinin altını çizerek ?Sağ olsunlar 3/C sınıfı öğrencilerimiz, sınıf öğretmenimiz ve değerli velilerimiz, buradaki çocukları hatırlamak için maddi olarak küçükte olsa böyle bir etkinlikte bulundular. Geçen hafta içerisinde 2 gün süren bir kermes düzenlendi. Bu kermese öğrenci ve velilerimiz duyarlılık gösterdi. Bu kermes sonucunda 3 bin 600 lira gelir elde ettik. Ben sınıf öğretmenime, çocuklara ve velilerimize çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu etkinlik diğer okullara da örnek olur? değerlendirmesinde bulundu?
Prof. Dr. Mehmet Akif Özdemir de, ?Desteğin küçüğü büyüğü olmaz. Önemli olan çocuklarımızın hatırlanmış olması ve bu yardımın arkasının gelecek olmasıdır. Sağlıklı çocuklarımızın hasta arkadaşlarına ilgi göstermesi, onların gönlünü alması. Tabiki ailelerin bu konuda hassasiyeti önemli ve bundan sonra da artacağına inanıyorum. Bizim Kayseri ve civarına hitap eden 28 hasta yatağımız, 5 kemik iliği nakil yatağımız ile çalışmaya, tüm kan hastalarına hizmet etmeye çalışıyoruz. Bu çocuklarımızın göstermiş olduğu hassasiyeti herkesten bekliyoruz? diye konuştu.
Konuşmaların ardından kermeste elde edilen gelir, öğrenciler ve velileri tarafından ERÜ Çocuk Hastanesi´nde kanser tedavi gören çocukların yararına kullanılmak üzere Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Kayseri Şube Başkanı Prof. Dr. Mehmet Akif Özdemir´e teslim edildi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

ERÜ, Üniversiteleri sıralamasında ilk 500’de

7/24 kütüphane uygulaması gençlerden tam not aldı

27 bin 570 öğrenciye "kırtasiye" desteği sağladı

'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye