Hacılar’da bilim ve teknoloji fuarı

Hacılar’da bilim ve teknoloji fuarı

Hacılar Kaymakamlığı ve Hacılar Belediyesi iş birliği ile yürütülen Bilim Kent Projesi kapsamında ortaokul ve lise öğrencilerince geliştirilen projeler ‘Hacılar Bilim Kent 3. Bilim ve Teknoloji Fuarı’ ile ilçe sakinlerinin beğenisine sunuldu.

Hacılar Kadın ve Gençlik Merkezi’nde ‘Hacılar Bilim Kent 3. Bilim ve Teknoloji Fuarı’nın açılışına Hacılar Kaymakamı Haluk Sezen, Hacılar Belediye Başkanı Av. Bilal Özdoğan, İlçe Jandarma Komutanı Esma Sayıcı, Memur-Sen Kayseri İl Temsilcisi Aydın Kalkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Erdoğan, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler hazır bulundu.                                  

Hacılar Belediye Başkanı Av. Bilal Özdoğan açılışta yaptığı konuşmada projelerin hazırlanmasında emeği geçenlere şükranlarını sunarak şunları kaydetti  “Bizim için çok önemli proje bundan sonraki süreçte bu tür projelere sahip çıkmalıyız, geçtiğimiz dönemlerde yaptığımız çalışmalarda başarılar elde ettik, bundan daha da önemlisi ortaokul çağındaki bir yavrumuzun bu tür çalışmalarla kendi kendini daha da geliştirmesidir. Bu noktada bilim kent proje çalışmalarını her zaman desteklemeye devam edeceğiz. Bu bağlamda başta Hacılar Kaymakamımız sayın Haluk Sezen ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”                                                                          

Hacılar Kaymakamı Haluk Sezen’de yakın zamanda emekli olacağını duyurup,  fuarda yer alan proje çalımlarına dair bilgiler paylaştı  “Bilim Kent çalışmalarını göreve geldiği günden beri desteklerini belirten Kaymakam Sezen, Bilim Kent Projeleri süresince lego atölyeleri, bilim atölyeleri, robotik kodlama, lisans sınıfları, özel sınıflar, tarihi değerler alanı, LGS atölyesi, havacılık ve uzay köşesi tüm okullara sosyal bilimler koridorları yapıldı” 

Konuşmaların ardından protokol mensupları stantları dolaşarak  öğrencilerin yapmış oldukları projeleri tek tek inceleyerek yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldılar. 

Öte yandan ilçedeki okullarda eğitim gören ortaokul ve lise öğrencileri ve öğretmenleri tarafından hazırlanan eserlerin sergilendiği 3. Hacılar Teknoloji Fuarı, Hacılar Kadın ve Gençlik Merkezinde iki gün boyunca gezilebileceği öğrenildi.                      

 

 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti