KAYSERİ´DEN HALEP´E YARDIM ELİ

KAYSERİ´DEN HALEP´E YARDIM ELİ

Kayseri´den Halep´e 86 tır yardım malzemesi gönderildi.

Kayseri Valiliği, İl Müftülüğü, Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi ve Kayseri Organize Sanayi Bölgesi ´nin destekleri ile tertiplenen ?Halep´te İnsanlık Ölmesin´ başlıklı yardım kampanyası kapsamında toplanarak 87 tıra yüklenen yarım malzemeleri Halepli dindaşlarımıza ulaştırılmak üzere dualarla uğurlandı. Uğurlama törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki´de iştirak ederek uğurlama törenine katılan vatandaşlara hitap etti? Bakan Özhaseki, DEAŞ´ın saldırılarını artırdığına dikkat çekerek "Uzun uzun da sakal bırakıyorlar. Sakallarına bakarak bunları Müslüman sanmayın. Bunların Müslümanlıkla alakaları yok" ifadesini kullandı?
Kadir Has Stadyumu yakınlarında gerçekleştirilen uğurlama töreni İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, yardım yapan herkese teşekkür ettiği konuşması ile start verdi? Müftü Güven konuşmasında ? Komşusu açken, tok yatan bizden değildir diyen Peygamberimize salat ve selam olsun. Kayserimiz de tarihi bir gün yaşanmakta Yüce Mevla´nın bizlere bahşetmiş olduğu nimetlerine şükür niteliğinde olmak üzere başta Halep olmak üzere sınır ötesinde bulunan ve her türlü yardıma muhtaç olan kardeşlerimize Kayserimizi den yardım tır ları gönderiyoruz. İlki 24 Şubat 2016 tarihinde olmak üzere bugün itibarı ile 195 tır yardımı ihtiyaç sahibi kardeşlerimize Kayseri´den gönderdik. Üç hafta önce başlatmış olduğumuz kampanyamıza çok büyük destek verildi gönderdiğimiz yardımların içinde un, yatak, yorgan, battaniye, gıda, kömür, gıda, kıyafet, soba, temizlik malzemesi, sıvı ve katı yağ ile su olmak üzere yaklaşık 5 milyon TL tutarında 87 TIR´ımız, Halep´e gönderiyoruz ? değerlendirmesinde bulundu?
Törenin onur konuğu Bakan Mehmet Özhaseki´de konuşmasında yapmış olduğumuz bu çalışma ile iyilik işliyoruz. Allah yardımlarımızı kabul etsin diyerek şöyle konuştu.?Değerli kardeşlerim bu iyiliği ülke olarak işliyoruz değerli Cumhurbaşkanımızın önderliğinde hükümet olarak işliyoruz. Dünyanın bir yerinde eğer kanayan bir yara varsa içimiz sızlıyor, ne yapabiliriz diye düşünüyor ve oraya elimizi uzatmaya çalışıyoruz. Başka zengin İslam ülkeleri bir şey yapmayabilirler, keyiflerini sürebilirler, uçakla Avrupa´ya gidip, oralarda sefahat içinde gezebilirler. Biz bilmeyiz onları, onlar bizim örneğimiz değil, onlardan alacak bir şeyimiz yok zaten. Biz HZ Peygamberi rehber edindik, onun ümmetiyiz.bir yerde kanayan yara varsa içimizin sızlaması lazım Bu Gazze olabilir, Filistin, Irak, Myanmar, Halep olabilir. İsmini bilmediğimiz dünyanın dört bir tarafında mazlum insan varsa onun yardımına koşmak bizim inancımızın bir parçasıdır.İçinde bulunduğumuz çoğrafya´nın etrafı yangın yeri insanlar orda mağdur ve vatansız kalıyorlar açlar perişanlar dedi. Özhaseki, geçtiğimiz ay Fas´ta marakeşte iklim konferansı vardı burada tüm dünya ülkeleri bir araya gelerek atmosferdeki karbon fazı çok arttığı için sera gazı salınımını geriye çekmeye çalışılıyor bu Gazlar artarsa 10-20 sene sonra birtakım canlıların hayatı son bulabilir, otlar kuruyabilir, balıklar denizde ölebilir, daha ileri giderse insanoğlunun hayatı tehlikeye girebilir.bende ülkemizi temsilen gittim konuşma sıram geldiğinde ´Bu tabiat Allah´ın bize bir emaneti. Kirletmemek esastır, hali hazırdaki düzeni bozmamak lazım. Otlar kurumasın, balıklar ölmesin yalnız 30-40 sene sonra balıklar ölmesin diye çabalayan insanoğlu size sesleniyorum şimdi milyonlarca insan vatanından uzaktalar sadece çoluk çocuğuyla tehlike halinde ailesiyle huzur içinde yaşamak için vatanından uzakta, dağların tepesine çıkmış, denizlere açılmış. Biz otlar için konuşurken denizlerde çocuklar boğuluyor, dağlarda insanlar donuyor. Onlar için bir şey düşünüyormusunuz Otlar kurumasın diye 100 milyar dolar para ayıran insanoğlu ülkeler , orada ölen insanların bu otlar kadar hiçmi hükmü yok. Türkiye olarak biz 3 milyon mülteciye kapımızı açtık. Paralarımız çok mu geliyor, kasalarımız yığılı mı, başımızda binbir bela var, darbeler atlatıyoruz, hainlerin dersini vermeye çalışıyoruz, her bir yan da savaşıyoruz. Ama 3 milyon insana kapımızı açtık. Karnını doyuruyoruz Hiçbiri aç değil açıkta değil. Niye yaptık bunu insanız, merhametimiz var. vicdan taşıyoruz o kadar Sizde lütfen gündeminize alın. Otlar kurumasın diye bir araya geliyoruz ancak insanlık ölüyor bu arada. İslam ülkelerinin temsilcileri alkışlarken bile korkarak alkışladılar, yazıklar olsun." Ama onların ne yaptığı bizim için ölçü değil ?
Bakan Mehmet Özhaseki, Türkiye´nin bin bir sıkıntıyla uğraştığını, farklı terör örgütleriyle mücadele ettiğini dile getirdi. Zor günlerin aşılacağını vurgulayan Bakan Özhaseki, şöyle konuştu ?Terör örgütlerinin tehditleri altındayız, PKK şehirlerde, köylerde, dağlarda bitti, sınır ötesinde de temizliyoruz. DEAŞ denilen bir proje örgüt var. Zannettemeyin ki onlar Sünni Müslümanlar. Uzun uzun sakallarına bakarak sakın kanmayın. Bir de FETÖ örgütü var. Bugün PKK´ya, FETÖ´ye, DEAŞ´a para verenler, silah verenler lazım olduğu gün bunları kullanırlar. İşleri bitince de affedersiniz tuvalet kağıdı gibi atarlar. Sizlerin duasıyla bunları aşacağız."
Konuşmaların ardından Şahin tarafından dua edildi. Kornalar eşliğinde giden 87 tırı, vatandaşlar el sallayarak uğurladı.
HABER: SÜLEYMAN ERDOĞAN

 


Haber Kaynak : İHA

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor