HAYMANA,

HAYMANA,

SEÇİM ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

İyi Parti Talas Belediye Başkan Adayı Av. Osman Haymana, Talas´a belediyenin hizmet etmediğini belirten esnafa, ?Belediyenin bir şey yapmadığı halde 43 milyonun üzerinde borcu var. Biz rant için değil, hizmet için geliyoruz.? Dedi.

İyi Parti Talas Belediye Başkan Adayı Av. Osman Haymana, seçim çalışmalarına aralıksız devam etti. İlçedeki esnafı ziyaret etmeyi sürdüren Av. Osman Haymana, esnafın sorunlarını dinledi.

İlçede ev ziyaretleri ve apartman toplantılarına da katılan Av. Haymana, Talas´taki tüm sorunları çözerek Talas´ı eskiden olduğu gibi cazibe merkezi haline getireceklerinin altını çizdi.

Başakpınar mahallesinde de vatandaşlarla buluşan Av. Osman Haymana, burada da vatandaşların sorunlarını dinledi.

Gittiği her yerde Talas Belediyesi´nin hizmet eksikliğinin vatandaşlarca karşısına çıktığına dikkat çeken İyi Parti Talas Belediye Başkan Adayı Av. Osman Haymana, hizmet olmadığı halde belediyenin 43 milyonun üzerindeki borcunu anlayamadığını vurguladı.

Av. Osman Haymana sözlerini şöyle sürdürdü: ?Talas Belediyesi´nin 2014 yılında Rıfat yıldırım Beyefendiden Mustafa Palancıoğlu´na devredilirken kasada 3.8 milyon lira varken, 2018 yılının sonunda belediyenin 43 milyonun üzerinde borcu var. Mustafa Palancıoğlu 2014 yılında seçim çalışmalarına başladığında onlarca projeden bahsetmiş, bunların arasında doğal ortamlara dönük projeler de var. Onlarca proje içerisinden 1-2´si dışında hiç birini yerine getirmemiş! Söz verdiği halde yapmamış! Talaslı hemşerilerimiz yapılan ve yapılmayan her şeyin farkında. Ak Partililerin imar ile ilgili değişik bir sempati ve sevgileri var. Talas´ın eski imar uygulamalarında şu anda ?düzenleme ortaklık payı´ deriz, yani bir imar uygulaması yapılırken yeşil alanlara, yollara, parklara, bahçelere, kamu kurum ve kuruluşlarına ayrılan ve belediyeye tahsis edilen arsalar söz konusu olur. Talas Belediyesi şu son dönemde ki; mahkemelik de olmuşlar! İmar değişiklikleri yapıyor, eski imar uygulamalarında, biraz önce bahsettiğimi sosyal tesis ve yeşil alana ayrılan birçok yeri ticaret alanlarına çevirmeye çalışıyor, konut alanlarına çeviriyor! Bunlara müsaade etmeyeceğiz.  İmar uygulamalarında yargıya intikal eden konular da var. Belediye meclisinin kararlarında da söz konusu. Ankara Bölge İdare Mahkemesinin 5.Dava Dairesinin 2018/340 Esas sayılı dosyasında devam eden bir dava var. İmar uygulamalarının belediye meclis kararının iptali için. Orada yürütmenin durdurulması kararı verilmiş, bu alan Talas´ın 4 büyük mahallesini kapsıyor. Bahçelievler, Yenidoğan, Kiçiköy ve Mevlana. Bu mahkeme kararı oradaki binlerce metrekareyi ilgilendiriyor. Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı veriyor. Bakınız şimdi belediye Talas´a hizmet etmemiş ama 43 milyonun üzerinde borcu var! Belediye, imar uygulamasının dışına çıkmış, sosyal tesis ve yeşil alanları ticari alan ilan edip rant elde etmiş! Ortada hizmet de yok, ticari alanların satışından elde edilen para da yok! Ben buradan söz veriyorum, Talas Belediyesi´nin parası Talaslıların parasıdır ve bu paraya dokunursam Allah beni affetmesin. Ben rant için değil, hizmet için geliyorum.? Dedi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı