Hayvanat bahçesi sakinlerine serinleten uygulama

Hayvanat bahçesi sakinlerine serinleten uygulama

Anadolu Harikalar Diyarı içerisinde yer alan, 150 tür ve 1600 hayvana ev sahipliği yapan Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi’ndeki misafirler, yaz aylarının kavurucu sıcağında özenle korunup, besleniyor. Büyükşehir Belediyesi ekiplerince, misafirlere havuz ve su fıskiyelerinin yanı sıra özel beslenme programları uygulanıyor.

Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi yaz aylarında da misafirlerine en iyi şartlarda bakmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi ekiplerince hayvanlara yaz aylarında hayvan sağlığı ile ilgili koruyucu uygulamalar ve beslenmeleri için ayrı çalışmalar yapılarak, misafirler havuz ve su fıskiyelerinin yanı sıra yaz diyetlerine uygun, kalorisi düşük meyvelerden oluşan buzlu meyve kokteyli ile serinletiliyor ve daha konforlu bir ortamda bakılıyor.     

Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi Sorumlusu Burhaneddin Bacak, Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi hakkında bilgiler vererek, yaz aylarında ne tür uygulamalar yaptıklarını anlattı.                                                                                               

Bacak, Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi’nde 153 türde 1600 hayvana bakım ve besleme yaptıklarını belirterek şunları kaydetti  “Hayvanat bahçemiz 181 bin metrekare alana kurulu 153 türden 1600’e yakın hayvanı barındırmaktadır. Kayseri’mizde de şu an havalar sıcak, 30-35 derece aralığında seyrediyor. Bununla ilgi de hayvanlarımızın sağlıklarını koruma adına çeşitli aktiviteler yapıyoruz, şu anda da ayı barınağımızın önündeyiz. Ayılarımıza haftanın belirli günlerinde ve belirli saatlerinde sağlıklarını sıkıntıya sokmayacak derecede soğuk meyve suyu kokteyli veriyoruz. Gördüğünüz gibi havuz başında şu an ayılarımız soğuk meyve kokteyli keyfi yapıyorlar. Hayvanlarımız gayet rahatlar, huzurlular sadece ayılar için değil aslanlarımız, kaplanlarımız, flamingolar, su kuşları diğer hayvanlarımızın da havuzları ve serinletme sistemleri var. Misafirlerimiz gayet sağlıklılar”             

Anadolu Harikalar Diyarı’nın içerisinde bulunan Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi’nde 153 türde yaklaşık 1600 hayvan misafir ediliyor. Bahçenin sakinleri, veterinerler ve bakıcıların kontrolünde özenle bakılıyor. Öte yandan yetkililer, yaz ve kış aylarında özel uygulamalarla hayvanların daha konforlu yaşamalarını sağlıyorlar.                               

Hayvanat bahçesinde gerekli aşı uygulamaları ve hayvan sağlıkları ile ilgili koruyucu uygulamalar veteriner hekimler tarafından yapılırken, 10.00-19.00 saatleri arasında hizmet veriliyor.

 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor