Hem ilçelerini tanıtıyorlar hem para kazanıyorlar

Hem ilçelerini tanıtıyorlar hem para kazanıyorlar

Kayseri’nin Bünyan ilçesinde kadınlar yöresel lezzetleri işleyerek hem para kazanıyorlar hem de ilçenin lezzetlerini tanıtıyorlar.
Bünyan ilçesinde kurulan ve 7 üyesi bulunan Çağlayan Kadın Kooperatifi’nde kadınlar sosyal olarak beceri kazandı. Vali Gökmen Çiçek’in kentte göreve başlamasıyla açılan kooperatifte güçlerini birleştiren kadınlar, gilaboru gibi ilçenin yöresel ürünlerini işleyerek ekonomiye kazandırıyor. Ayrıca, ilçede bulunan doğal güzellikleri de tablo haline getiren kadınlar, ilçenin tanıtımında da rol oynuyor. Çalışmak isteyen kadınları kooperatiflerine beklediklerini kaydeden Çağlayan Kadın Kooperatifi Başkanı Şükran Kök, “Kooperatifimizde gıda üzerine çalışıyoruz. İlçemize has gilaborumuzu bahçeden toplayarak satıyoruz. Unlu mamuller üzerine çalışmalar yapıyoruz. Kooperatifimizde gıdanın her türlüsü var. 7 üyemizle beraber el birliği yaparak çalışmaya hazırız. Kooperatifler kadınlara çok güzellikler kattı. Sosyal amaçlı eğitimlere katılıyoruz. Ekonomik olarak da kendi paramızı kazanarak ailemize katkı de bulunuyoruz. Bütün kadınları kooperatifimize bekliyoruz. Hem sosyal olarak hem de ekonomik olarak kendilerini geliştirsinler. İlla ki bir bayanın becerisi vardır. Kapımız herkese açık” ifadelerini kullandı.

"Hedefimiz dünyaya açılmak"
Kendi ürünleri ile dünyaya açılmak istediklerinin altını çizen Kök, “Çok büyük hedeflerimiz var. Ürettiğimiz ürünler ile dünyaya açılmak istiyoruz. Kendi paketlerimizle kendi etiketlerimizle Bünyan’ımızın adını bütün dünyaya duyurmak istiyoruz. Bize destek veren Valimize çok teşekkür ederiz. Hem ekonomik hem sosyal hem de eğitim olarak bizde çok emeği var. Kendisinden Allah razı olsun. Çok büyük emek verdi” şeklinde konuştu.


Haber Kaynak : İHA

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”