Hem Necip Fazıl ödülleri sahiplerini  buldu

Hem Necip Fazıl ödülleri sahiplerini  buldu

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür A.Ş.  tarafından düzenlenen Necip Fazıl Kısakürek Şiir Okuma Yarışması kapsamında ‘Necip Fazıl Kısakürek’i Anma Programı ve Şiir Okuma Yarışması Ödül Töreni’ne katıldı, Necip Fazıl Kısakürek’in ‘Zindandan Mehmed’e Mektup’ şiirinin son dizelerini seslendirdi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi her alanda yerel yönetim hizmetlerini büyük bir özveri ile sürdürürken kültürel mirasa sahip çıkarak gelecek nesillere aktarmak amacıyla da kültür sanat alanında çeşitli etkinlikler ve yarışmalar düzenlemeye devam ediyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren KAYMEK A.Ş. tarafından ‘Necip Fazıl Kısakürek Şiir Okuma Yarışması’ düzenlendi. Yarışma kapsamında Necip Fazıl Kısakürek Şiir Okuma Yarışması kapsamında Necip Fazıl Kısakürek’i Anma Programı ve Şiir Okuma Yarışması Ödül Töreni gerçekleştirildi. Kayseri Devlet Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen ödül törenine Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Öztürk, daire başkanları, eğitimciler ve öğrenciler katıldı.                                                                                                           

Başkan Büyükkılıç törende yaptığı konuşmada Üstat Kısakürek’e olan sevgisinin altını çizerek şunları kaydetti.  “Benim için çok önemli ve anlamlı olduğuna inandığım, gerçekten devletine, milletine sevdalı bir anlayışın, bir kaygının sahibi olan nesiller yetiştiren üstadımızı anma ve o vesile ile yapılan bir etkinlik nedeniyle sizlerle birlikte olmaktan onur duyuyorum. Üstat Kısakürek herkes için örnek ve önder bir insan, bir fikir adamı olarak önem arz eder.  Necip Fazıl Kısakürek’in İdeolocya adlı eserini okudum  ve kendimi  bu sevdanın içerisinde buldum”             

KAYMEK’in milli ve manevi değerleri yaşatma ve gelecek kuşaklara aktarma adına gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında da bilgiler aktaran Başkan Büyükkılıç, gençlere kendilerini geliştirmeleri yönünde tavsiyelerde bulunmayı da ihmal etmedi  “Bilgi her zaman değerlendirilir. Bilmek kadar güzel bir duygu yoktur. Donanımlı olun. Eğitimli olun. Özgüven içerisinde olun. Sosyal yönünüzü, kültürel yönünüzü mutlaka geliştirin. Yabancı dili önemseyin. Siz bizim geleceğimizsiniz. Siz bizim önümüzü ışıtacak olan aydınlık geleceğimizsiniz. Biz sizler için varız. Sizleri en güzel şekilde eğitmek, donanımlı hale getirmek ve sonrasında geleceğe taşımak için gece demeden, gündüz demeden çırpınıyoruz. Bu zamana kadar KAYMEK birçok çalışmaya imza attı”                   Konuşmaların ardından, yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri, Başkan Büyükkılıç ve yarışmanın seçici kurulu tarafından takdim edildi.                           

Büyükkılıç’ın isteği üzerine yarışmanın birincisi Umut Yalçıntekin Sakarya Türküsü şiirini seslendirdi.

Dereceye giren öğrencileri tebrik eden Büyükkılıç, Necip Fazıl Kısakürek’in Zindandan Mehmed’e Mektup şiirinin son dizelerini seslendirerek öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Konuşmaların ve ödül takdiminin ardından Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı seslendirdiği marşlarla katılımcıları coşturdu.                                 

Yarışmaya Develi ilçesinden katılan Umut Yalçıntekin, Devali Hazretlerinin Türbesi önünden Erciyes Dağı’nı arkasına alarak seslendirdiği Sakarya Türküsü ile birincilik, Melikgazi ilçesinden katılan Yüsra Akyurt Millî Mücadele Müzesi’nde seslendirdiği Sakarya Türküsü ile ikincilik, Felahiye ilçesinden katılan Özge Şeref, Sıtmapınar Antik Çeşmesi önünde seslendirdiği Büyük Doğu Marşı ile üçüncülük derecesi elde etti.                                                       

 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü

Çocuk Kitap Fuarı Ve Şenliği’nde çocuklara özel konser

Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü