Hem yöresel ürünleri tanıtıyorlar hem para kazanıyorlar

Hem yöresel ürünleri tanıtıyorlar hem para kazanıyorlar

Kayseri’nin İncesu ilçesinde kooperatif çatısı altında birleşen kadınlar, hem ilçenin yöresel ürünlerini tanıtıyor hem de satışını yaparak ev ekonomisine katkı sağlıyor.
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’in kentte göreve başlamasıyla beraber kurulmaya başlanan Kadın Kooperatifleri gelişiyor. Toplamda 32 kadın kooperatifinin bulunduğu Kayseri’de, kadınlar hem üretiyor hem de ev ekonomilerine katkı sağlıyor. İncesu ilçesinde kurulan Kervansaray Han Kadın Kooperatifi’nde çalışan kadınlarda, ilçenin yöresel ürünleri olan pekmez, pekmezden yapılan cevizli sucuk ve coğrafi işaretli karaevrek kuru üzümünü tanıtırken, satışını da yapıyor.

“Valimize desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz”,
Kervansaray Han Kadın Kooperatifi Başkanı Sema İlhan, çalışmalar hakkında bilgiler vererek, “Kooperatif olarak yörenin yöresel ürünlerini tanıtmaya çalışıyoruz. İncesu’nun pekmezi, pekmezden yapılan cevizli sucuğu, coğrafi işaretli karaevrek kuru üzümleri satışını yapıyoruz. Kooperatifimiz güzel gidiyor ve güzel bir birlikteliğimiz var. Valimiz Gökmen Çiçek’in desteği ile kurulduk. Verdiği desteklerden dolayı kendisine çok teşekkür ediyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor” ifadelerini kullandı.

“Kooperatifler kadınların sosyalleşmesini artırdı”
Vali Çiçek öncülüğünde kurulan kooperatiflerin kadınların sosyalleşmesini artırdığını kaydeden İlhan, “Dostlarımız ve arkadaşlarımız arttı. Ekonomik olarak da gelirler elde ediyoruz. Kadınlarımız evde oturmasınlar. Çalışmak isterlerse bizim bünyemize dahil olabilirler. Kooperatifimizde erkekler olmadığından dolayı kadınlar için çalışma ortamı daha rahat. Çalışmak isteyen herkese kapımız açık. Bizim asıl amacımız İncesu’nun ürünlerini tanıtmak. Bunun yanında da çalışan bayan arkadaşlarımıza gelir kapısı sağlamak” dedi.


Haber Kaynak : İHA

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı

"Türkiye'de ilk olan sistemle geri dönüşüme katkı sağlıyoruz"

Kitap Fuarı ve Şenliği ziyaretçi akınına uğradı

Hobi bahçelerinde kuralar noter huzurunda çekilecek

Kadın kooperatifleri sayısı 43'e ulaştı