İklim değişikliği eylem planı eğitim çalıştayı

İklim değişikliği eylem planı eğitim çalıştayı

Büyükşehir Belediyesi tarafından Kayseri İklim Değişikliği Uyum ve Azaltma Eylem Planlaması’na yönelik eğitim çalıştayı gerçekleştirildi.

Kayseri halkını koruyan, sağlıklı, yeşil, iklim dirençlerine karşı daha uyumlu bir şehir oluşturmayı hedefleyen Kayseri Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından Kayseri İklim Değişikliği Uyum ve Azaltma Eylem Planlaması’na yönelik eğitim çalıştayı düzenledi.                  

28 Şubat-4 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen toplantıda katılımcılara, Yerel Yönetimlerde İklim Değişikliği Farkındalık Projesi Danışmanı Tamer Atalay ve Engin Algür tarafından iklim değişikliği eylem planlaması konularında 3 gün eğitim verildi. Eğitmenler tarafından personelin görüşlerine de yer verilen alıştay sonunda katılımcılara sertifika takdim edildi. 

Kapanış toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Buket Ergin şu bilgileri paylaştı “Kayseri İklim Değişikliği Uyum ve Azaltma Eylem Planı hazırlanmasına yönelik İklim Değişikliği Eylem Planı (İDEP) Kayseri İklim Hareketi Projesi’ni İklim Şurası’nın başlatıldığı ilk gün itibariyle Başkanımız Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatlarıyla Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak biz de başlattık. İlk eğitim çalıştay toplantılarımızı 28 Şubat-4 Mart tarihleri arasında gerçekleştirdik”      

Kayseri halkını koruyan sağlıklı, yeşil, iklim dirençlerine karşı daha uyumlu bir kent oluşturmayı amaçladıklarını ve bu kapsamda toplantı ve çalıştaylar gerçekleştirdiklerini vurgulayan Ergin sözlerini şöyle noktaladı  “İDEP Kayseri İklim Hareketi Projesi’nin ilk aşaması olan sera gazı envanterinin hazırlanması ve akabinde iklim risk kırılganlık analizlerinin yapılmasıyla sürecimizi devam ettireceğiz. Bu vesileyle, bu toplantı ile tüm katılımcılarımıza, aynı zamanda bu çalıştayda bulunan hocalarımız Tamer Atalay ve Engin Argür beyefendiye de çok teşekkür ediyorum. Bu süreç sonunda da inşallah İklim Değişikliği Uyum Eylem Planı’nın hazırlanmasıyla Kayseri’de attığımız bu küçük adımların sonra ne kadar büyük etkiler yarattığını hep birlikte görmüş olacağız.”         

 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı