İL MÜFTÜSÜ DOÇ.DR. GÜVEN:

İL  MÜFTÜSÜ DOÇ.DR. GÜVEN:

?DİK DURUŞUMUZ DİYANET´E TEVECCÜHÜ ARTTIRDI?

Melikgazi İlçe Müftülüğü´nün  Ağustos ayı personel toplantısı gerçekleştirdi?  Toplantıya iştirak eden  İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven yaptığı konuşmada  darbeler olduğu zaman önce bağımsızlığın ve istikbalin sembolü olan minarelerdeki ezanların susturulduğunu ifade ederek, "Ancak bu sefer bu bağımsızlık ve istikbalimizin sembolü olan minarelerimizden yükselen ezan sesleri darbeleri susturdu.  15 Temmuz darbe girişimine karşı duruşumuzdan dolayı insanların Diyanet İşleri Başkanlığı´na karşı teveccühleri arttı. Biz de bunlara layık olabilmek için daha çok çalışmalıyız" değerlendirmesinde   bulundu?

Melikgazi İlçe Müftülüğü´nün  Ağustos ayı personel toplantısı İl Kültür Müdürlüğü Konferans Salonu´nda  gerçekleştirildi.  Toplantıya İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, Melikgazi İlçe Müftüsü Musa Dolar, Melikgazi İlçe müftülüğüne bağlı imam hatip, müezzin ve Kuran kursu öğreticileri katıldı.

Toplantı Taşçıoğlu Kuran Kursu öğreticisi Ali Öztürk tarafından okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Toplantıda konuşan İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, "15 Temmuz akşamı darbe teşebbüsüne karşı en önemli mücadeleyi camilerimiz, minarelerimiz ve din görevlilerimiz verdi. İl Müftüsü olarak siz değerli din görevlilerimize teşekkür ediyorum. Darbeler olduğu zaman önce bağımsızlığımızın ve istikbalimizin sembolü olan minarelerdeki ezanları susturuyorlardı. Ancak bu sefer bu bağımsızlık ve istikbalimizin sembolü olan minarelerimizden yükselen ezan sesleri darbeleri susturdu. 15 Temmuz darbe girişimine karşı duruşumuzdan dolayı insanların Diyanet İşleri Başkanlığı´na karşı teveccühleri arttı. Biz de bunlara layık olabilmek için daha çok çalışmalıyız" ifadelerini kullandı.

Daha sonra İl Müftüsü Güven, 2016 yılı TDV vekalet yoluyla kurban ücretlerinin yurt içi 690, yurt dışı 500 TL olarak açıklandığını anımsatarak, 2015 yılında Kayseri´de 2 bin 300 kurban bağışı yapıldığını, 2016 yılında da hedeflerinin çok yüksek olduğunu belirterek Vekalet Yoluyla Kurban Kampanyası´na destek verilmesini istedi.

Öte  yandan Kocasinan İlçe Müftülüğü tarafından Ağustos ayı personel toplantısı da  gerçekleştirildi?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor