İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDEN ?SEPSİS? SEFERBERLİĞİ

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDEN ?SEPSİS? SEFERBERLİĞİ

?SEPSİS´İ TANI HAYATI KURTAR?

İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanlığı, 13 Eylül ?Dünya Sepsis Günü? dolayısıyla, Sağlık Çalışanlarına yönelik 2 farklı eğitim programı düzenledi. ?Sepsis´i Tanı Hayatı Kurtar? sloganı ile yapılan eğitimlere, ilimizde hizmet veren kamu ve özel hastane çalışanları yoğun ilgi gösterdi.

Kayseri Şehir Hastanesi´nde 18 Eylül 2019 tarihinde düzenlenen programa, Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Ahmet Ceylan, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. Ahmet Özyalçın, Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İlhami Çelik, sağlık idarecileri ve sağlık çalışanları katıldı.

İlk gün programının açılış konuşmasındaSepsis´in tanısının çok zor olduğuna değinen Prof. Dr. İlhami Çelik ?Şuan matematik modellemeye geçildi. Çünkü enfeksiyon hastalıklarında matematik bir temel var ve onu çözmek gerçekten çok zor. İstatistiksel yöntemlerden faydalanarak Sepsis tanısı konulmaya çalışılıyor ama Sepsis tanısı koymak hala çok zor? dedi.

Açılış konuşmasının ardından Dâhiliye ve Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Kaniye Aydın, hazırladığı sunum eşliğinde katılıcılara Sepsis hakkında çeşitli bilgiler aktardı.

Kayseri Devlet Hastanesi Konferans salonunda gerçekleşen ikinci gün programında konuşan Kayseri Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. İsmail Altıntop açılış konuşmasını ise ?Bize hocalarımızın verdiği nosyon, eğer bir enfeksiyon var ise bir an önce onu yok et. Çünkü yok edilmediği takdirde vücudu sararak diğer organlara hasar verecektir. Bir nevi Sepsis´in tanımı budur.  Sepsis´in hastalarda çoklu organ yetmezliğe kadar gidebildiğini bilinmekte. Kıymetli hocalarımızdan enfeksiyon gördüklerinde hızlı bir şekilde tedaviyi başlatmalarını istiyoruz. Hepiniz hoş geldiniz? dedi.

Sepsis´inenfeksiyonlar hususunda önemli bir konu olduğuna değinen Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Ahmet Ceylan´da ?Bir enfeksiyon başlar amaSepsis ile sonuçlanabilir. Bunun olmaması içinde almamız gereken çeşitli önlemler var. Malumunuz Sağlık Bakan Yardımcımız Sayın Emine Alp Meşe Hanımefendinin Erciyes Üniversitesinde başlattığı ?El Hijyeni´hususu var. Bununla alakalı olarak da uluslararası kuruluşlar ile bakanlığımızın yaptığı bir protokol var.  Bu nedenle hiçbir şey yapamıyorsak bile elimizin temizliğine dikkat edersek,enfeksiyonun oluşmasını veya yayılmasını engelleyebiliriz. Hepimiz hastanede görev yapıyoruz. Hastadan hastaya dokunuyoruz. Dolaysıyla bu esnada elimizin temizliğine dikkat edersek herhalde enfeksiyonu bir ölçüde olsa azaltmayı başarırız? ifadelerini kullandı.

2 gün süren eğitim programı,Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Selma Alabay´ın gerçekleştirdiği sunumun ardından sona erdi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı