İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ´NDEN ÜNİVERSİTELİLERE

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ´NDEN ÜNİVERSİTELİLERE

?ORGAN BAĞIŞI´ EĞİTİMİ?

İl Sağlık Müdürlüğü, üzerinde hassasiyetle durduğu ?Organ Bağışı´ konusunda yürüttüğü farkındalık eğitimlerine ara vermeden devam ediyor. Düzenlenen eğitimler kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü, İl Müftülüğü ve Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü iş birlikteliğinde Erciyes Üniversitesi öğrencilerine ?Organ Bağışı´ konusunda farkındalık eğitimi gerçekleştirildi?

?Organ Bağışı´ konusunda farkındalık oluşturmayı hedefleyen eğitimleri kapsamında 7-11 Ekim tarihleri arasında Eğitim Fakültesi, Edebiyat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ve İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi öğrencilerine, Organ Bağışı hakkında bilgilendirme yapıldı. Her gün farklı fakültede düzenlenen ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği eğitimlerin sonunda, kurulan stantlar aracılığı ile organ bağışında bulunmak isteyen öğrencilerin bağışları alındı.

Eğitimin açılışında konuşan, Erciyes Üniversitesi Organ Transplantasyonu Kurulunda Öğretim Üyesi olarak görev yapan Sibel Seçkin Pehlivan; ?Sağlık Müdürlüğü´nün destekleri ile organ bağışı hakkında üniversitemizde okuyan arkadaşlarımızı bilinçlendirerek farkındalık oluşturmak için bir organizasyon düzenledik. Herkesin organ bağışlarını bekliyoruz? şeklinde konuştu?

İl Sağlık Müdürlüğü olarak organ bağışı konusunda farkındalığı artırmak için birçok farklı etkinlik ve eğitim düzenlediklerine vurgu yapan İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Ahmet Ceylan´da ?Bu eğitimlerde, organ bağışı ile alakalı bilgileri hekim arkadaşlarımız verirken, dini konuda tereddütleri gidermek üzere müftülüğümüzün görevlendirdiği bir din görevlimiz de yer almakta. Onlar vasıtasıyla bilgilendirmede bulunarak, organın hangi şartlarda alındığını, kimlerin hangi şartlarda organlarını bağışladığını, sonrasında ne şekilde işlemler yapıldığı ve hukuki güvencelerin neler olduğu hususunda geniş bir bilgi veriyoruz. Eğitim sonrası açmış olduğumuz stantlarda ise organ bağışında bulunmak isteyenlerin bağış taleplerini kabul ediyoruz. Bize bu imkânı tanıyan başta İl Sağlık Müdürümüz olmak üzere, Rektörlüğümüze, yine bu salonları bize tahsis ederek eğitim vermemizi sağlayan dekanlığımıza, katılım sağlayan öğrenci arkadaşlarımıza, desteklerini bizden esirgemeyen İl Müftülüğümüze ve kıymetli hekimlerimize teşekkür ederim? değerlendiresinde bulundu?

İl Müftülüğü tarafından görevlendirilen ve öğrencileri manevi konularda aydınlatan Özvatan İlçe Müftüsü Bilal Dut ise ?Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü ile Kayseri İl Müftülüğünün beraber organize ettiği organ bağışı farkındalık eğitimi için öğrencilerimizle bir araya geldik. İnanıyorum ki toplumumuzda çok zayıf olan organ bağışı kampanyasına bir farkındalık oluşturduğumuz kanaatindeyim. Rabbimizin Maide Suresinde ifade buyurduğu ?Bir insanı dirilten, tüm insanlığı diriltmiş gibidir. Bir insanı öldüren tüm insanlığı öldürmüş gibidir´ ifadesince, bir insana organ bağışında bulunmak suretiyle tüm insanları diriltme anlamında sevap kazanacağımızı İfa etmek istiyoruz. Ben de bugün, İl Sağlık Müdürlüğümüzün yapmış olduğu organizasyon çerçevesinde organlarımı bağışlıyor ve toplumuzu bu konuda duyarlı olmaya çağırıyorum? ifadesini kullandı?

Eğitime katılarak organlarını bağışlayan, Sınıf Öğretmenliği Öğrencisi Sena Ceyhun´da, organ bağışı programı kapsamında farkındalık oluşturmak için organlarını başlamaya karar verdiğini dile getirerek, herkesi organlarını bağışlamaya davet etti.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı

Uzmanlardan "hacamat" uyarısı:

ERÜ'de "Da Vinci" robotik cerrahi cihazı törenle açıldı

Çocuklarda ateşin nedeni enfeksiyonlar