İl Emniyet Müdürlüğü görev başında

İl Emniyet Müdürlüğü görev başında

İl Emniyet Müdürlüğü ilimizde gündelik hayatın yolunda gitmesi, şehrin huzur ve sükunetinin korunması için Şubat ayı boyunca bağlı birimlerde gerçekleştirilen faaliyetlere dair verileri kamuoyu ile paylaştı.

Şehrin huzur ve sükunetinin korunması için İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı birimlerde Şubat ayı boyunca gerçekleştirilen faaliyetlere dair veriler kamuoyu ile paylaşıldı. Söz konusu verilere göre Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Aranan Şahıslar Büro ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, haklarında çeşitli suçlardan dolayı yakalama ve UYAP aranması bulunan 636 şahıs yakalanarak adli mercilere sevk edildi. Yakalanan şahıslardan 249’u tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

Ayrıca Hırsızlık Büro Amirliği tarafından yapılan çalışmalarda da 27’si evden, 34’ü işyerinden ve kurumdan, 6’sı otodan, 22’si açıktan, 6’sı mabetten hırsızlık, 4’ü hayvan hırsızlığı, 58’i diğer olaylar olmak üzere işlem yapılan 157 olayda 190 kişi yakalandı. Yakalanan şahıslardan 48’i tutuklanırken, elde edilen yaklaşık 60 bin 650 TL değerinde malzeme sahiplerine teslim edildi.

Ahlak Büro Amirliği ekiplerinin çalışmalarında da 2’si cinsel içerikli suç, 6’sı kumar olayı olmak üzere toplam 8 olayda 10 kişi yakalanarak, haklarında işlem yapıldı. Ayrıca fuhuş, kumar ve kabahatler kanunu kapsamında toplam 37 şahsa idari yaptırım karar tutanağı düzenlendi. Fuhuş yapıldığı tespit edilen 6 ev ise ilgili komisyon kararı ile kapatıldı.

Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda ise kayıp müracaatı alınan 88 şahıstan 84’ü bulundu.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarda da 'Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak', 'Uyuşturucu Madde Bulundurmak-Kullanmak' ve 'Uyuşturucu Madde Kullanımı Kolaylaştırma veya Özendirme' suçlarından işlem yapılan toplam 142 olayda 198 şahıs yakalandı. Haklarında işlem yapılan şahıslardan 5’i adli kontrol neticesi serbest kalırken, 38’i de çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandı. Ayrıca 'Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak, Uyuşturucu Madde Bulundurmak ve Kullanmak' suçlarından yakalama müzekkeresi ile aranan 39 şahıs yakalanırken, yakalanan şahıslardan 11’i çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak demir parmaklıklar ardına gönderikldi.

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından faaliyet dönemi içerisinde yapılan çalışmalarda ise 38 bin 355 araç kontrol edildi. Kontrollerde eksikliği görülen 13 bin 172 araca trafik idari para cezası karar tutanağı tanzim edilirken, alkollü araç kullanmaktan ve 100 ceza puanını doldurmaktan 246 sürücünün de belgesine geçici olarak el konularak, 478 araç çeşitli suçlardan trafikten men edildi.

Ayrıca 1’i ölümlü 156’sı yaralamalı ve 228’i maddi hasarlı olmak üzere toplam 385 trafik kazası meydana geldi. Kazalarda 1 kişi hayatını kaybederken, 218 kişi de yaralandı.

Çocuk Şube Müdürlüğü'nün çalışmaları kapsamında ise mendil satan, araba camı silerek dilencilik yapan, yayaları ve sürücüleri taciz ederek para vermeye zorlayan, tartıcılık yapan ve kağıt toplayan çocuklara yönelik yapılan çalışmalar neticesinde tespit edilen 9 aileye adli işlem yapıldı.

Öte yandan  İl Emniyet Müdürlüğünce, bölgenin huzur ve güvenliğini sağlamaya yönelik olarak yürütülen faaliyetlerin, yine halkın desteği ile daha da güçlü ve kararlı bir şekilde aralıksız olarak devam ettirileceği bildirildi.

 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Yakalanmamak için baza ile duvar arasına saklandı

Kavgada kan aktı

Bağ evi fareleri yakalandı

Kayseri’de otomobil tramvay yolunu girdi: 2 yaralı

Park halindeki otomobil yanarak küle döndü

Cinsel saldırıdan cezası bulunan şahıs polisten kaçamadı

İş yeri kurşunlandı

Tır devrildi, içecekler yola savruldu

Zehirlenen öğrencilerle ilgilenmek yerine, basın mensuplarına saldırdılar

Uyuşturucu operasyonları: 21 tutuklama

Terör soruşturmalarında 16 kişiye işlem yapıldı

Polis kaçakçılara göz açtırmıyor

Kazada yaralanan genç kız hayatını kaybetti

Otobüsle uyuşturucu sokmaya çalışanlar yakalandı

Operasyonda lav silahı ele geçirildi

İstemeye gittiği kızın abisini vurdu