İlk müdahale kayak merkezinde yapılıyor

İlk müdahale kayak merkezinde yapılıyor

Türkiye'nin önemli kış turizmi merkezlerinden biri haline gelen Erciyes Dağı’nda bulunan Sema Yazar Sağlık Merkezi ekipleri; dağda meydana gelen vakalara anında müdahale ederken, bu güne kadar 111 kişinin sağlık sorununa çözüm bulundu.

Erciyes Kayak Merkezi, yerli ve yabancı turistlerin yoğun olarak tercih edilirken, turistlerin can güvenliğine de büyük önem veriliyor. Bu bağlamda dağda meydana gelen düşme, yaralanma gibi vakalara anında müdahale edebilmek için Sema Yazar Sağlık Merkezi kurulurken, paletli ambulans da vatandaşa ulaşabilmek için hizmet veriyor.                   

İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Mehmet Biçer, istasyonda vakalara anında müdahale edildiğini belirterek şunları kaydetti "22 Aralık tarihinden itibaren 1 hekim ve 1 sağlık çalışanından oluşan bir sağlık kabini, yine 3 sağlık çalışanından oluşan bir ambulans ekibiyle hizmet vermekteyiz. Hizmet esasımız hafta içleri 09.00-17.00, hafta sonları ise 09.00-21.00 saatleri arasında gerçekleşiyor. Temel manada sağlık kabinimize başvuran vakalar hafta içi ortalama 15-20 vatandaşımız ayaktan başvururken, hafta sonları yaklaşık 50 vatandaşımız ayaktan başvuru sağlıyorlar. Burada başvuru sebepleri en çok travma sekonder, yumuşak doku hasarı ve fraktürlerden meydana geliyor. Sağlık kabininde ön değerlendirme yapıldıktan sonra ileri tetkik, tedavi ihtiyacı olan vakalarımız hazır bulunan ambulans ekiplerimizle merkeze sevk ediliyor. Bu bağlamda Ocak ayında 35, Şubat ayında 48 ve Mart ayında da bugüne kadar 28 tane vakanın merkez hastanelere naklini gerçekleştirdik"                                                   

Erciyes Kayak Merkezi'nde Jandarma Arama Kurtarma  ve Erciyes A.Ş. ekipleri ile birlikte vakaya ulaşma konusunda koordineli çalışma sürdürdüklerinin altını çizen  Dr. Biçer sözlerini şöyle noktaladı "Devletimizin zor koşullarda ulaşması zor yerlere ulaşacak birçok kurumu var. UMKE, JAK bunlardan birkaç tanesi. Vakaya ulaşım noktasında onların bizlere çok yardımı dokunuyor. Biz vakaları aldıktan sonra hastaneye nakli sağlıyoruz. Yine bizim paletli ambulansımızda vakaya ulaşma konusunda, yol problemi yaşadığımızda elimizi rahatlatıyor"


Haber Kaynak : İHA

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor