İSTANBUL´DAKİ KAYSERİLİLER

İSTANBUL´DAKİ KAYSERİLİLER

SEYRANİ TÜRKÜLERİ´NDE BULUŞTU

Develi Belediyesi, Kayseri Kültür ve Tanıtım Platformu, Develi ve Yöresi Kültür Dayanışma Derneği, Genç Develililer Derneği, Esenler Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen ve usta sanatçı Uğur Işılak´ın Seyrani Türküleri 1 albümündeki türküleri seslendirdiği ?İstanbul Kayserililer Buluşması? programı Esenler Prof. Dr. Adem Baştürk Kültür Merkezinde yapıldı.

Hemşericilik bilinciyle ve kardeşlik havasında böyle bir programda bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten protokol konuşmalarında kısa bir selamlama konuşması yapan Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar ?İstanbul´da Kayseri ve Develi havasını teneffüs ettiğimiz, kardeşliğimizin ne kadar güçlü olduğunu gösteren böylesi bir programda sizlerle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyorum? diyerek sözlerine başladı. Develi´nin en önemli değeri olan Seyrani´nin gelecek nesillere tanıtılması ve Seyrani´nin şiirlerinin daha da yaygınlaşıp zihinlerde yer etmesi için bu yıl sevilen sanatçı Uğur Işılak´a Seyrani Türküleri 1 adlı albümün hazırlatılarak kalıcı bir eser bırakıldığını belirten Başkan Cabbar ?Bu yıl 36.´sını düzenlediğimiz Uluslararası Âşık Seyrani Kültür ve Sanat Festivalimizde galasını yaptığımız Seyrani Türküleri 1 albümü sizlerle birlikte olacak. Böylesi anlamı bir buluşmada Seyrani´mizin hikmetli sözlerinden derlenmiş türküleri dinlemenin çifte mutluluğunu hep birlikte yaşayacağız. Bu programın düzenlenmesinde emeği geçen Kayseri Kültür ve Tanıtım Platformu Başkanı Ahmet Keklik´e, Develi ve Yöresi Kültür Dayanışma Derneği Başkanı Orhan Cebeci´ye, Genç Develililer Derneği Başkanı Mehmet Sabah´a, Esenler Belediye Başkanımız Tevfik Göksu´ya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Mevlüt Uysal´a ve tüm katılımcılara bir kez daha teşekkür ediyorum? dedi.

Yapılan protokol konuşmalarının ardından program usta sanatçı Uğur Işılak´ın sahne performansıyla devam etti. Birbirinden güzel ve hikmeti şiirlerden oluşan Seyrani Türküleri 1 albümündeki bestelediği türküleri Kayserililerle buluşturan Işılak aynı zamanda Seyrani´nin hayatı ve mücadelesi hakkında da çarpıcı bilgiler verdi. Türkü ve muhabbet dolu geçen gecenin sonunda katılımcılar Başkan Cabbar´a böylesi anlamlı ve kalıcı bir esere imza attığı için teşekkürlerini ilettiler. Buluşmaya katılanlara Seyrani Türküleri 1 albümünün de hediye edildiği program hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından sona erdi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor