İSTİKLAL MARŞI İÇİN KUTLAMA MESAJLARI YAYIMLANDI

İSTİKLAL MARŞI İÇİN KUTLAMA MESAJLARI YAYIMLANDI

İstiklal Marşı´nın kabulünün yıl dönümü nedeniyle şehrin ileri gelenleri ve protokol tarafından kutlama ve anlam mesajları yayımlandı.

VALİ GÜNAYDIN´DAN ?İSTİKLAL MARŞI´ MESAJI

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, İstiklal Marşı´nın kabulünün yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Vali Günaydın, İstiklal Marşı´nın kabulünün yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesajında, "Milletimizin tarih boyunca ortaya koyduğu emsalsiz mücadelesinin, yeniden dirilişinin şanlı destanı, Devletimizin ve Milletimizin bağımsızlığının sembolü olan İstiklal Marşımızın, 12 Mart 1921´de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 98. yıldönümünü kutlamanın haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz" ifadesinde bulundu.

Vali Günaydın mesajını şu şekilde sürdürdü:

"Ömrünü vatana, milletine hizmete adamış milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy´un bu uyanış destanında bir milletin yeniden dirilişi, yeniden tarih sahnesinde hak ettiği yeri alması ve şahlanması vardır. Her kıtasında milletimizin cesareti, her mısrasında ecdadımızın kahramanlığı, her kelimesinde ruhumuzu aydınlatan İstiklal Marşımız, milli bilincimizin ve hürriyet aşkımızın en berrak ifadesidir.

Mehmet Akif Ersoy, içinde yaşadığı toplumun değerlerini çok iyi bildiği için İstiklal Marşı´yla milletimizin duygu ve düşüncelerine en iyi şekilde tercüman olmuştur.

İstiklal Marşımızın kabulünün 98.yıl dönümünü kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy ve bu cennet vatanımız uğruna canlarını seve seve veren bütün şehitlerimizi ve gazi olan kahramanlarımızı rahmet ve minnetle yad ediyorum. "

 

KAYSERİ OSB YÖNETİM KURULU BAŞKANI TAHİR NURSAÇAN´IN

MEHMET AKİF ERSOY´U ANMA GÜNÜ MESAJI

Yüce Milletimiz Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde her türlü olumsuzluğa rağmen Kurtuluş Savaşını kazanarak bize bu güzel vatanı emanet etmiştir.

Vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy ?İstiklal Marşı´´mızla? yüce milletimizin Kurtuluş Savaşında gösterdiği azmini, hür yaşama iradesini en güçlü şekilde ifade ederek, milletimizin cesaret, kahramanlık ve eşsiz mücadele azmini ölümsüzleştirmiştir.

Milletimizin gönül dünyasını en veciz şekilde dizelere dökerek bizlere her zaman moral ve güç kaynağı olmuştur.

Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki fedâ?

Şühedâ fışkıracak toprağı sıksan, şühedâ!

Cânı, cânânı, bütün varımı alsın da Huda,

Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüdâ.

Değerlerimiz, medeniyet birikimimiz, inancımız, milletimizin tarihteki yürüyüşü İstiklal Marşımızın mısralarında vücut bulmuştur. İstiklal Marşı hedefleri bakımından aslında milletimizin tarihi kadar köklü; ufku, kapsayıcılığı, kurucu metin vasfıyla geleceğimizi şekillendirecek kadar yenidir. Tarihinin her döneminde bağımsızlığına ve vatanına yönelen tehditlere birlik ve beraberliğinden ödün vermeden karşı koyan aziz milletimiz, inanıyorum ki Akif´in İstiklal Marşı ile ortaya koyduğu değerlerimize her zaman sahip çıkacak; ortak sesimiz, ortak vicdanımız olan İstiklal Marşımızı ilelebet muhafaza edecektir.

Bu duygularla İstiklal Marşımızın TBMM´de kabulü ve Mehmet Akif Ersoy´u anma gününde, başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatan şairi Mehmet Akif Ersoy´u ve aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizi, rahmet ve minnetle anıyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.

 

ERÜ REKTÖRÜ ÇALIŞ´TAN ?İSTİKLAL MARŞI´ MESAJI

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, İstiklal Marşı´nın ?Milli Marş? olarak kabulünün 98. yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Rektör Çalış, mesajında, Türk Milletinin istiklal ve bağımsızlık mücadelesinin en büyük sembollerinden İstiklal Marşı´nın, TBMM´de ilk okunduğu ve Milli Marş olarak kabul edildiği 12 Mart 1921 tarihinden bu yana milletçe gurur ve coşkuyla okumaya devam ettiğimizi kaydetti.

Rektör Çalış, ?İstiklal Marşı, bizler için sadece bir şiir ve bir marştan öte; ülkemizin bağımsızlık mücadelesi ve egemenliğinin simgesidir. Her mısrası ve her kıtası ayrı bir anlam içeren milli marşımız, Türk Milletinin vatan ve bayrak aşkının en büyük sembolüdür. Duyguludur. Çünkü her okunduğunda istiklal mücadelemiz, rengini şehitlerimizin al kanından alan ay-yıldızlı bayrağımız, minarelerimiz, ezanımız, vatan ve millet sevgimiz akla gelir. Milli duygularımız tazelenir. O yüzden İstiklal Marşımız bizim için çok değerlidir ve değerli olmaya da devam edecektir. Her karışı şehit kanıyla yoğurulmuş bu vatan topraklarında en son ocak kalana kadar ay-yıldızlı bayrağımızın dalgalanmaya, minarelerden ezanımız okunmaya ve milletimiz ebediyete kadar hür ve bağımsız yaşamaya devam edecektir. Bu duygu düşüncelerle İstiklal Marşı´mızın kabulünün 98. yıldönümünde milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy´u saygı ve rahmetle anıyorum. Bu kutsal vatan uğruna seve seve canlarını feda eden tüm şehitlerimizin ruhları şad ve mekânları cennet olsun. Milli Şairimizin de dile getirdiği gibi; Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın? ifadelerini kullandı.

 

GÜLSOY´DAN ?İSTİKLAL MARŞI´ MESAJI

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, 12 Mart İstiklal Marşı´nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy´u Anma Günü dolaysıyla mesaj yayımladı.

KTO Yönetim Kurulu Başkanı Gülsoy, "Türk milletinin bağımsızlığa olan inancını destanlaştıran, Vatan şairi Mehmet Akif Ersoy´un ölümsüz eseri İstiklal Marşı´mızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi´nde ´Milli Marş´ olarak kabul edilişinin 98. yıl dönümünü büyük bir gururla kutlamaktayız? dedi.

 

MHP İL BAŞKANI SERKAN TOK´TAN 12 MART MESAJI

Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri İl Başkanı Serkan Tok, ?İstiklal Marşı´nın Kabul Edilişinin 98. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy´u Anma Günü? münasebetiyle mesaj yayınladı.

Tok mesajında şu ifadelere yer verdi:

 ?Milli ruhun tercümanı, milli vakarın manzum seslenişi, milli haysiyetin edebi yorumu olan İstiklal Marşımız, 12 Mart 1921 Cumartesi günü Büyük Millet Meclisi´nde heyecan ve coşku seli içinde kabul edilmiştir.

Her kelimesinde inanç, her dizesinde iman, her kıtasında cesaret ve kararlılık olan İstiklal Marşımız karanlık ufkun ardından doğacak şafağı müjdelemiş, bu çerçevede bağımsızlık özlemini ateşlemiştir.?

 

ÜLKÜ OCAKLARI İL BAŞKANI ÇOLAK:

?BU TOPRAKLARDA EZAN ASLA DİNMEYECEKTİR?

Kayseri Ülkü Ocakları İl Başkanı Volkan Çolak, İstanbul´da gerçekleşen ve polis müdahalesi ile sonlanan Kadınlar Günü yürüyüşüyle alakalı yazılı açıklama yaptı.

Her ne sebeple olursa olsun ezana kimsenin dil uzatamayacağını belirten Kayseri Ülkü Ocakları İl Başkanı Volkan Çolak şu ifadeleri kullandı; "Geçtiğimiz günlerde bir grup İstanbul´un göbeğinde, Taksim´de güya 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için bir araya geldiler. O sırada kulların ıslahı ve yeryüzünün felahı için yükselen ezan sesine karşı, ıslıklarla ve alkışlarla terbiyesiz tavırlar içerisinde bulundular. Ufacık akıllarıyla dikkat çektiler. O kalabalığı oluşturan sözde demokrasi, barışçı, çağdaş olan bu çapulcular açmış oldukları pankartlarla da kendilerinin ne olduğunu ispatlamışlar, bizlerin söylemekten ar duyacağımız benzetmeleri kendileri kabul etmişlerdir. Bu feminist bozuntuları, bırakın kadın demeyi insan demeye dahi utandığımız yaratıklar sadece ezana ve İslâm´a düşmanlıklarını deşifre etmemiş, aynı zamanda bütün hanımefendilerin de narinliğine gölge düşürmüşlerdir. Ve bu olay öyle hafife alınacak, geçiştirilecek. spontane gelişen bir olay gibi de görünmemelidir. Ezana sahip çıkmayanlar, düşman kapımıza dayandığında beyni ile birlikte bedenini de teslim eden devletsiz, imansız, Allah´sız şahsiyetlerden başkası değildir. Müslüman Türk Milleti olarak Ezan-ı Muhammedi dinmesin diye, Allah´ın emri vaki olsun diye bu toprakları mübarek kanlarımızla suladık; 3-5 feminist ezan ıslıklasın, seçim öncesi nifak tohumu serpsin diye değil! O halde Yüksel ey Türk Kızı, Yüksel Ey Kadınlık, âli analık yüksel ki yerin bu yer değildir! Ey anneler, halalar, teyzeler! Sizler bu Vatanın güzide çiçekleri, Cenneti ayaklarının altına almış, yiğit erlerin yetiştiricileri kadınlığınıza gölge düşürtmeyin! Her zaman da dediğimiz gibi bu Vatan Türk´tür ilelebette Türk kalacaktır. Kadın erkek fark etmeksizin gerekirse tüm mukaddes değerler uğruna onlara bu toprakları dar eder, dedeleri gibi denize dökeriz.?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor