İYİ PARTİ KAYSERİ MİLLETVEKİLİ DURSUN ATAŞ,

İYİ PARTİ KAYSERİ MİLLETVEKİLİ DURSUN ATAŞ,

?KAYSERİ´DE TARIM SEKTÖRÜNÜN TEMSİLCİLERİ İLE BİR ARAYA

Meclis´te Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu´nda görev alan İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, kentte bu alanda faaliyet gösteren kurumlarla bir araya gelip, sorunları masaya yatıracaklarını söyledi. Şeker Fabrikası´nın yanı sıra Ziraat Odaları gibi meslek örgütlerini de ziyaret edeceğini ifade eden Ataş, ?Ülkemiz ve şehrimiz için neler yapabiliriz bunu konuşacağız, çalışacağız. Çünkü millet bizden hizmet bekliyor? dedi. OHAL´in kaldırılması sonrasında yaşanan gelişmeleri de değerlendiren İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, ?Genel manada baktığımız da OHAL´siz OHAL daha üst seviyede. Sıkı yönetim gibi yasa, bu bazı olumsuzluklara neden olabilir. Karşı çıktığımız ve bunun yanında terörle mücadele konusunda desteklediğimiz durumlar da var? diye konuştu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi´nde (TBMM) Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu´nda görev alan İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, çalışmalarına hızlı başladı. Ataş, Kayseri´de bu konuda faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlarla görüşmeler yapacağını söyledi. Kayseri´nin tarım ve hayvancılık konusunda potansiyelinin olduğunu ancak yanlış politikalarla bu alanda Kayseri´nin geriye düştüğünü ifade eden Ataş, çözüm için gayret göstereceğini söyledi.  Tarımda Kayseri´nin ülke genelinde önemli bir şehir olduğunu ifade eden Ataş, ancak tarım destekleri konusunda  da kentin yıllardır gerekli desteği alamadığını belirtti.

?TARIM VE HAYVANCILIĞI GÖZARDI ETMEK ÜLKEYE VERİLECEK EN BÜYÜK ZARARLARDAN BİRİ?

Milletvekili Dursun Ataş, ?Kayseri, tarımda Türkiye´de altıncı şehir olarak yer alıyor, ama tarım desteklerinde, tarım uygulamalarında çok geride olduğumuzu görüyoruz. Ülke olarak da ne yazık ki çok gerideyiz. Kendi kendimize yeten ülke durumundaydık, şimdi ise birçok ürünü ithal eder hale geldik. Bu ülkemizin geleceğine verilen en büyük zararlardan biri. Tarım ve hayvancılık konusu göz ardı edilmemeli. Yerli ve millilikten bahsediyoruz, ancak ürünlerimizi koruyamayıp, üretmeyip, dışarıdan ithal ediyoruz. Burada yanlış var ve bu yanlıştan dönülmelidir. Üreticiler, teşviklerle desteklenmelidir? dedi.

?ÇÜNKÜ BİZİM MİLLETİMİZE SÖZÜMÜZ VAR? 

Kayseri´de tarım alanında çalışan tüm kesimlerle iş birliği içerisinde olacaklarını kaydeden Milletvekili Ataş, şunları söyledi: ?Burada Ülkemiz için Kayseri için neler yapabiliriz? Biz onun peşindeyiz. Ziraat Odalarıyla, Şeker Fabrikasıyla, diğer tarımla ilgili birliklerle görüşmeler yapacağız. Önümüzdeki günlerde bu kuruluşları ziyaret ederek, karşılıklı fikir alışverişinde bulunacağız. Elimizden gelen katkıyı sunmak ve milletin vekili olarak görevimizi en iyi şekilde yerine getirmek için mücadele edeceğiz. Çünkü bizim milletimize sözümüz var.  Komisyonda da edindiğimiz bilgiler ışığında çıkacak kanunlara ışık tutacağız, eksiklikleri dile getirip, çözüm önerilerimizi sunacağız. Tabii sadece tarımla değil, diğer konularda da sorunların çözümü için çalışacağız. Meclis´te çözüm için gayret edeceğiz.?

?SIKI YÖNETİM GİBİ YASA?

OHAL´in kaldırılması sonrasında yaşanan gelişmeleri de değerlendiren İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, ?OHAL kaldırıldı ama OHAL´siz bir OHAL uygulamak için yasalar getirildi. Burada karşı olduğumuz maddeler var. Destekleyebileceğimiz terörle ilgili maddeler var. OHAL konusunda sadece adı kalkacak ve daha ağır yasalar gelecek. Bunun hiç halka zarar vermeyeceği söylense bile çok daha yüksek seviyede halkın yaşamını etkileyecek şekilde görünen durumlar var. Genel manada baktığımız da OHAL´siz OHAL daha üst seviyede. Sıkı yönetim gibi yasa. Bu yasanın çok faydalı olacağını düşünmüyoruz. Orda altında alternatif maddeleri de yazıyoruz ve bunları da sunacağız, itiraz edeceğiz, desteklediğimiz maddeler de mutlaka var. Terörle mücadelede ne var ise biz her zaman arkasında olmaya varız. Laf olsun diye değil, ciddi manada varız. Bu düzenlemeler, insan haklarına, uluslararası anlaşmalara, hukuk normlarına aykırı olup daha sonra ülkemizin başına iş açabilecek maddelerden oluşmaması gerekiyor? şeklinde konuştu.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı