Jandarma film senaryolarına taş çıkarttı, sır cinayeti çözdü

Jandarma film senaryolarına taş çıkarttı, sır cinayeti çözdü

Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde başı ezilerek ölü bulunan kadının katil zanlılarını yakalamak için çalışma başlatan Kayseri İl Jandarma Komutanlığı dedektifleri, film senaryolarına taş çıkartan çalışma ile katil zanlısına ulaştı. 115 saatlik güvenlik kamerası görüntüsü izleyen dedektifler, olay saatinde bir kedinin hareketlerinden şüphelenerek kan izlerine ulaşarak katili yakaladı.
Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz pazartesi günü ilçeye bağlı Gesi Güney Mahallesi Şükrü Özkul Caddesi'nde müstakil bir evde meydana gelen olayda, hayvan otlattıktan sonra eve dönen Seyit Ahmet Soykuk, eşi Hasibe Soykuk’u (51) yerde kanlar içinde yatarken buldu. İhbar üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri talihsiz kadının hayatını kaybettiğini belirledi. Yapılan ilk incelemede Hasibe Soykuk’un kafasının sert bir cisimle vurularak ezildiği tespit edildi. Jandarma ekipleri de olayın meydana geldiği evde inceleme yaptı. Soykuk’un cansız bedeni, yapılan incelemenin ardından hastane morguna kaldırıldı. Talihsiz kadının cenazesi Gesi Güney Mahallesi Mezarlığı'nda kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

115 saatlik görüntü incelendi, panikle kaçan kediden yola çıkıldı
Olayın ardından geniş çapta çalışma başlatan Melikgazi İlçe Jandarma Komutanlığı ve Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT) ekipleri, güvenlik kamera görüntüsünde bir kedinin olay anında panikle kaçtığını fark etti. Bölgede aramalarını yoğunlaştıran ekipler, kan lekelerinin Hasibe Soykuk'un komşusu olan İsmail K.'nin evine doğru gittiğini belirledi. Jandarma dedektifleri, komşu İsmail K.'nin olaydan bir gün sonra elindeki poşetle evden çıktığını ve Beyazşehir Mahallesi yakınlarına bu poşeti attığını belirledi.

Olayın ardından keseri ve kanlı gömleği yıkamış
Operasyon düzenleyen ekipler, İsmail K.'yi gözaltına alarak evde kapsamlı arama yaptı. Özel yöntemler ile arama yapan ekipler, lavaboda yıkanmış kan lekelerini tespit etti. Ayrıca, İsmail K.'nin olayın ardından eve gelerek kanlı keser ile gömleğini yıkadığı belirlendi.

Suçu kadının oğullarına atmış
Şüpheli İsmail K.'nin ifadesinde öldürdüğü Hasibe Soykuk'u oğulları S. ve B. Soykuk'un öldürdüğünü söylediği öğrenilirken, titiz çalışma yürüten jandarma ekipleri S. ve B. Soykuk'un olay saatinde evde olmadığını tespit etti.

Tutuklandı
Feci cinayetin ardından çalışma başlatan Melikgazi İlçe Jandarma Komutanlığı ve Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT) ekipleri, cinayete kurban giden kadının eşi Seyit Ahmet ve oğulları S. ve B. Soykuk ile beraber komşusu İsmail K.'yi gözaltına aldı. Seyit Ahmet Soykuk serbest bırakılırken, karakoldaki işlemleri tamamlanan 3 kişi geçirildikleri sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen İsmail K. tutuklanırken, cinayete kurban giden kadının 2 oğlu serbest bırakıldı.


Haber Kaynak : İHA

Kavgada kan aktı

Bağ evi fareleri yakalandı

Kayseri’de otomobil tramvay yolunu girdi: 2 yaralı

Park halindeki otomobil yanarak küle döndü

Cinsel saldırıdan cezası bulunan şahıs polisten kaçamadı

İş yeri kurşunlandı

Tır devrildi, içecekler yola savruldu

Zehirlenen öğrencilerle ilgilenmek yerine, basın mensuplarına saldırdılar

Uyuşturucu operasyonları: 21 tutuklama

Terör soruşturmalarında 16 kişiye işlem yapıldı

Polis kaçakçılara göz açtırmıyor

Kazada yaralanan genç kız hayatını kaybetti

Otobüsle uyuşturucu sokmaya çalışanlar yakalandı

Operasyonda lav silahı ele geçirildi

İstemeye gittiği kızın abisini vurdu

Araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı