KADINA ŞİDDETE MAHKEME ACIMADI

KADINA ŞİDDETE MAHKEME ACIMADI

BİR KADINI 4 BIÇAK DARBESİ İLE YARALAYAN ADAMA 12.5 YIL HAPİS

Kayseri´de 23 yaşındaki bir kadını 4 bıçak darbesi ile yaralayan ve ´kasten öldürmeye teşebbüs´ suçundan yargılanan sanık, 12 yıl 6 ay hapse çarptırıldı.
Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davaya 27 yaşındaki tutuklu sanık M.B. ve avukatı katıldı.
"KENDİMİ KORUMAK AMAÇLI YAPTIM"
Mahkemede sorgu ve savunmasında tutuklu sanık M.B., "3 yıl önce tanışmıştık ve bana musallat oldu. Kocasının öldüğünü ve benimle görüşmek istediğini sürekli söyledi, ben de yol verdim. Olay günü parkta karşıma çıktı. Yanında bir genç vardı, bu kadın gence emaneti ver diyerek bıçağı aldı ve bana saldırdı. Ben de kendimi korumak için yere düşen bıçağı aldım ve ona sapladım. Bıçakla karın boşluğu ile baldırlarına dört kez vurdum. Kendimi koruma amaçlı yaptım" diye ifade vermişti.
"İKİ KEZ ŞİKAYET ETTİM"
Mağdur kadın F.B. ifadesinde sanığın kendisini tehdit ettiği için iki kez savcılığa şikayette bulunduğunu ve takipsizlik kararı çıktığını belirterek, "14 Şubat gecesi saat:23.00 sıralarında ablamdan çıkıp, eniştemin evine doğru gidiyordum. Parktan geçerken bana ´Şşşşt´ diye seslendi. Ben de ´ne oldu ne var?´ dedim. Cebinde bir parıltı gördüm, ´beni mi öldüreceksin?´ dedim. Arkamı döndüğümde iki kez sırtıma, iki kez de karın boşluğuma bıçağı sapladı. Bu zamana kadar hiç arkadaşlık yapmadık. Bunun yüzünden 3 yıl önce çalıştığım işten ayrılmak zorunda kaldım" diye konuşmuştu.
AKIL SAĞLIĞI YERİNDE
Akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespiti için Adli Tıp Kurumu´na gönderilen sanık M.B.´nin akıl sağlığının yerinde olduğuna dair rapor geldiği öğrenildi.
Karar verileceği uyarısıyla son sözü sorulan sanık M.B., "Öldürme amacıyla yapmadım, zaten öldürecek olsam, orada yapardım. Çok pişmanım" dedi.
Mahkeme heyeti, yapılan yargılama sonucu tutuklu sanığa ´kasten adam öldürmeye teşebbüs´ suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezası verdi.


Haber Kaynak : İHA

Kayseri’de otomobil tramvay yolunu girdi: 2 yaralı

Park halindeki otomobil yanarak küle döndü

Cinsel saldırıdan cezası bulunan şahıs polisten kaçamadı

İş yeri kurşunlandı

Tır devrildi, içecekler yola savruldu

Zehirlenen öğrencilerle ilgilenmek yerine, basın mensuplarına saldırdılar

Uyuşturucu operasyonları: 21 tutuklama

Terör soruşturmalarında 16 kişiye işlem yapıldı

Polis kaçakçılara göz açtırmıyor

Kazada yaralanan genç kız hayatını kaybetti

Otobüsle uyuşturucu sokmaya çalışanlar yakalandı

Operasyonda lav silahı ele geçirildi

İstemeye gittiği kızın abisini vurdu

Araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı

Kaçak silah ticareti yapan şahıs kaçamadı

Firari emniyet müdürü gizli geçitten kaçarken yakalandı