KADINA ŞİDDETE KARŞI BİLGİLENDİRME

KADINA ŞİDDETE KARŞI BİLGİLENDİRME

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube-  Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliği ekipleri ilimiz sakinlerini kadına şiddete karşı bilgilendirildi.

Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliği'nce teriplenen etkinliklerde, cumhuriyet meydanında vatandaşlara Kadın Destek Uygulaması -KADES maskesi ve broşürleri dağıtılarak bilgilendirmelerde bulunuldu.

Ayrıca ve Erkilet Havaalanı'nda etkinlik düzenleyen ekipler, yolculara da KADES hakkında bilgiler vererek, maske ve broşür hediye etti.

Etkinlikler hakkında bilgiler veren ve kadına şiddetin suç olduğunun altını çizen Asayiş Şube Müdürlüğü Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amir Yardımcısı Çilem Korkmaz, "Kadına şiddet suçtur, bu suça ortak olmayalım" ifadesini kullanarak şöyle konuştu "Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü kapsamında cumhuriyet meydanında kadın vatandaşlarımıza KADES uygulaması hakkında maske ve broşür dağıtıyoruz. Bu hafta birçok faaliyette bulunduk. Kayseri Havaalanı'nda dijital ekranlarda KADES kısa filmi ve bilgilendirme broşürümüzü yansıttık. Seferler öncesi kadına şiddetle ilgili anonslarımızı yayınladık. Uçak seferlerindeki kadın yolcularımıza KADES uygulaması, maskesi ve broşürlerimizi dağıttık. Daha sonra kadın muhtarlarımız, kadın derneklerimiz, kadınların yoğun çalıştığı fabrikalarımız ve kadın meslek edinme kurslarımız ziyaret edilerek KADES uygulaması hakkında bilgilendirme ve farkındalık çalışmalarımızı yaptık. Faaliyetlerimize daha fazla kadına ulaşmak için devam edeceğiz. Kadına şiddet suçtur, bu suça ortak olmayalım"


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”