KADİR GECESİ MESAJLARI

KADİR GECESİ MESAJLARI

BİN AYDAN DAHA HAYIRLI KADİR GECENİZ KUTLU OLSUN

 

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ'TAN 'KADİR GECESİ' MESAJI

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kadir Gecesi dolayısıyla yayınladığı mesajında “Bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi’nin kadrini bilelim, gereken önemi gösterelim” dedi.

Başkan Büyükkılıç, rahmet, bereket, sağlık ve huzur ayı olan Ramazan’ın, içerisinde bin aydan daha hayırlı bir gün olan Kadir Gecesi’ni barındırdığını paylaştığı mesajında, bu fırsatın iyi değerlendirilmesi gerektiğine işaret ederek şunları kaydetti:

“Rahmet, bereket, sağlık ve huzur ayı Ramazan’ın sonuna yaklaştığımız ve bitme hüznünü yaşadığımız bu günlerde, bir diğer taraftan da bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ne ulaşmanın sevincini yaşıyoruz. Her Ramazan’a ulaşmak, her Kadir Gecesi’ne ulaşmak insan için büyük fırsattır. Arınmak için, inancımızı, imanımızı geliştirmek için güzel bir imkân olan Ramazan ve Kadir Gecesi, ihya edilmesi gereken en özel ay ve gündür. Bu anlamda yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nde, Kur’an’ın öğretisinden, faziletinden istifade etmeye özen göstermeliyiz. Sağlıkla ilgili yaşadığımız zorluklar ile hastalıklarla mücadele ettiğimiz şu süreçte Cenab-ı Allah’tan yardım niyaz etmeli, bu konuda elimizden gelen gayreti de göstermeliyiz.”

Mesajında, Kadir Gecesi’nin şehre, ülkeye ve bütün İslâm alemine hayırlar getirmesini temenni eden Başkan Büyükkılıç, “Bu pandemi süreci tez zamanda son bulsun, insanlara sağlık, huzur, mutluluk ve refah hakim olsun. Allah dünyamızı da ahiretimizi de güzel kılsın. Kadir Gecemiz mübarek, dualarımız da kabul olsun” dedi.

 

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR'DAN KADİR GECESİ MESAJI

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, ‘Bin aydan daha hayırlı gece’ olarak nitelendirilen Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Çolakbayrakdar, Kadir Gecesi mesajında şu ifadelere yer verdi: “On bir ayın sultanı Ramazan ayının son günlerine yaklaşmanın hüznünü taşırken, ‘Bin aydan daha hayırlı’ olarak nitelendirilen Kadir Gecesi’ne kavuşuyor olmanın sevinç ve heyecanını yaşıyoruz. Kadir Gecesi, Kuran-ı Kerim’in övdüğü, esenlik ve güvenliğin her tarafa yayıldığı sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği bir gecedir. Mübarek Kadir gecesinin ölçüye sığmaz faziletlerinin bir kaynağı da bu gecede Kur-an’ın Peygamberimize nazil olmasıdır. Maddi ve manevi sayısız güzelliklerin yaşandığı bu anlamlı gecenin, öncelikle ülkemizde, sonra tüm İslam Alemi ve insanlık için sevgi ve hoşgörü ortamının gelişmesine vesile olmasını temenni ediyorum. Bu vesileyle maddi ve manevi sayısız güzelliklerin tadılacağı Kadir Gecesi’ni en içten dileklerimle tebrik ediyor, başta ülkemiz olmak üzere İslam Alemi için hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”

 

BAŞKAN YALÇIN: “KADİR GECESİ KORONA VİRÜSTEN KURTULMAMIZA VESİLE OLSUN”

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Yalçın, yayımladığı mesajında Kadir Gecesi’nin bin aydan daha hayırlı olduğunu dikkat çekerek, “İnsanlığın Kur’an-ı Kerim ile tanıştığı, bin aydan daha değerli olan Kadir Gecemiz kutlu, ibadetlerimiz makbul olsun.” ifadelerine yer verdi.

“KORONA VİRÜSTEN KURTULMAMIZA VESİLE OLSUN”

Başkan Yalçın, yayımladığı kısa mesajını şöyle tamamladı: “Allah bize Kadir Gecesi’nin bin aydan daha hayırlı bir gece olduğunu müjdelemiş. Bu müjde inşallah günahlarımızın affına ve koronavirüsten kurutulmamıza vesile olur. Bu vesileyle ayrıca yaklaşan bayramımızı da tebrik ediyorum, şimdiden hayırlı bayramlar.”

 

BAŞKAN GÜLSOY: “KADİR GECESİ GÜNAHLARDAN ARINMA GECESİDİR”

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, Kadir Gecesi ile ilgili bir mesaj yayınlayarak, “Rabbim rahmet ve mağfiretin sağanak halinde indiği bu geceyi en iyi şekilde değerlendirenlerden olmayı nasip etsin” dedi.

Başkan Gülsoy, mesajında şunları kaydetti:

“Başı rahmet, ortası mağfiret sonu ise azaptan kurtuluş olarak bilinen On bir ayın sultanı Ramazan ayının sonlarına doğru yaklaştık. Kur'an-ı Kerim'in yeryüzüne indirildiği gün olan ve bin aydan daha hayırlı kabul edilen Kadir Gecesi’ne kavuşmanın huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Rahmet ayı olan Ramazan’da dünya olarak yaşadığımız Covid-19 salgını nedeniyle toplu iftarlar yapamasak ta teravih namazlarımızı camilerde, cemaatle kılamasak ta kadir gecesine ulaşmanın mutluluğu ve sevinci içerisindeyiz. Kadir Gecesi günahlardan arınma gecesidir. Günahlardan arınmış yeni bir hayat için ilahi fırsattır. Bu mübarek gecenin yüzü hürmetine Allah’tan dileğimiz başta COVİD-19 salgını olmak üzere insanlık üzerindeki tüm belaların bir an önce def olmasıdır. Kalplerin arınması, gönüllerin aydınlanması ve huzurumuzun artması açısından büyük bir fırsat olan Kadir Gecesi’ni en güzel şekilde değerlendirirken sıkıntı içinde olan kardeşlerimize dua etmeyi unutmayalım. Rabbim, rahmet ve mağfiretin sağanak halinde indiği bu geceyi en iyi şekilde değerlendirenlerden eylesin, her ayı Ramazan ayı, her günü Kadir gecesi gibi yaşamayı nasip etsin. Bu vesileyle tüm üyelerimizin, hemşerilerimizin ve bütün İslâm âleminin mübarek Kadir Gecelerini tebrik ediyor, hayırlar getirmesini diliyorum.”

 

BAŞKAN NURSAÇAN: “BİN AYDAN DAHA HAYIRLI OLAN BU GECE İYİ DEĞERLENDİRİLMELİ”

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Nursaçan, Kadir Gecesi nedeniyle bir mesaj yayımlayarak bu gecenin huzur ve refaha vesile olmasını temenni etti.

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, Kadir Gecesi nedeniyle yayımladığı mesajda bin aydan hayırlı olan bu geceyi insanlık aleminin iyi değerlendirmesi gerektiğini söyledi. Nursaçan, “Yüce Mevla’mızdan ülkemiz, aziz milletimiz ve insanlık aleminin huzuru için yaptığımız duaları kabul etmesini diliyoruz” dedi.

Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, Kur’an-ı Kerim’in Kadir Gecesi’nde insanlığa indirilmeye başlandığını hatırlattı. Bu gecede rahmet kapılarının ardına kadar açıldığını vurgulayan OSB Başkanı Nursaçan, “Fani dünyadaki yegane rehberimiz olan Kuran-ı Kerim bu geceden itibaren insanlığı aydınlatmaya başlamıştır. Sevgili Peygamberimiz, ‘Kim ki Kadir Gecesi'nin fazilet ve kutsiyetine inanarak ve sevabını yalnız Allah'tan bekleyerek ibadet ederse o kimsenin kul hakkı hariç geçmiş günahları bağışlanır’ sözüyle Kuran-ı Kerim ile insanlığın buluştuğu bu özel gecenin önemini vurgulamıştır. Yine Kadir Gecesi’nin, Yüce Kitabımızda ‘Bin aydan hayırlı’ olduğu belirtilmiştir. Böylesine değerli bir geceyi en iyi şekilde değerlendirmek tüm insanlık için hem görev hem de önemli bir fırsattır. Samimi olan herkes için rahmet kapıları sonuna kadar açıktır” dedi.

Bu gecede başta covid-19 olmak üzere insanlığı tehdit eden tüm kötülüklerin bertarafı için dua ettiklerini dile getiren OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nursaçan, “Bu duygu ve düşüncelerle başta sanayicilerimiz ve tüm çalışma arkadaşlarımız ile hemşehrilerimiz olmak üzere aziz milletimizin ve İslam aleminin Kadir Gecesi’ni tebrik ediyorum. Yaptığımız duaların insanlığın huzur ve refahına vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

 

VAROL’DAN KADİR GECESİ MESAJI:

“Bu salgından kurtulup rahat bir nefes almayı Yüce Allah’tan niyaz ediyorum”

Makina Mühendisleri Odası Kayseri Şube Başkanı Süleyman Varol, Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Varol, mesajında şunları söyledi:

“Bilindiği gibi 8 Mayıs 2021 gecesi mübarek Kadir Gecesidir. Bu özel geceyi anlatan ayette de belirtildiği gibi ‘Biz onu (Kur’an’ı) Kadir Gecesi’nde indirdik. O gece melekler ve ruh (Cebrail), rablerinin izniyle her bir iş için iner dururlar. O gece tan yeri ağarıncaya kadar esenlik doludur' buyrulmuştur. Dünya genelinde yaşanan Covid-19 salgını nedeniyle milletimiz maddi, manevi çok yıpranmıştır. Bu zor zamanlarda ihtiyaç duyulan tek şey aslında ‘Müslümanlık şuuru’dur. Çünkü Müslüman bilir ki, İslam dininde ümitsizliğe düşmek yoktur. Her daim umutları yaratan Rabbimiz vardır. Bu salgından kurtulup rahat bir nefes almayı Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Bu duygu ve düşünceler ile bütün din kardeşlerimizin, üyelerimizin Kadir Gecesi'ni kutlar, her şeyin gönlünüzden geçtiği gibi olmasını temenni ederim.”


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da