KATİLLER HESAP VERMEYE DEVAM ETTİ

KATİLLER HESAP VERMEYE DEVAM ETTİ

17 Aralık 2016 tarihinde ilimizde yaşanan;  15 askerin şehit, 54 askerin gazi olduğu patlamanın faili olan ve MİT ile Emniyet tarafından gerçekleştirilen operasyon ile Irak’ta yakalanan ‘Fırat Botan’ kod adlı PKK’lı terörist Ferhat Tekiner bir kez daha hakim karşısında hesap verdi.

Kayseri’de 17 Aralık 2016 tarihinde çarşı iznine çıkan Kayseri 1. Komando Tugayı askerlerinin bulunduğu halk otobüsüne kanlı terör örgütü PKK tarafından düzenlenen bombalı saldırıda 15 asker şehit, 54 asker de gazi olmuştu.

Patlamanın ardından yürütülen soruşturma kapsamında saldırının faili olan ‘Fırat Botan’ kod adlı PKK’lı terörist Ferhat Tekiner, MİT ve emniyetin ortak operasyonuyla Irak’ta yakalanarak Kayseri’ye getirildi.

Hain saldırının Kayseri Adalet Sarayı Konferans Salonunda görülen son duruşmasına  tutuklu sanıklardan Ferhat Tekiner, Seyfettin Ayçiçek, Mehmet Özalp, Mehmet Ayaz ve Barış Kaya ile sanık ve müşteki avukatları, şehit aileleri ve gaziler hazır bulundu.

Önceki duruşmalarda "Ben cin görüyorum" diyerek deli taklidi yapan Sanık Ferhat Tekiner'in, Tekirdağ'daki tam teşekküllü hastaneden alınan ve dosyaya ulaşan cezai ehliyetinin tam olduğu raporu mahkeme başkanı tarafından okundu.

Raporla ilgili sözünün sorulması üzerine Tekiner, herhangi bir söyleyeceğinin olmadığını belirtti. Savunmaları alınan diğer sanıklar ise tahliyelerini istedi.

Mahkeme heyeti dosyadaki eksik hususların giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi ve sanıkların tutukluluk hallerinin devamına hükmetti.


Haber Kaynak : İHA

1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı