KAYSERİ EMNİYETİ´NDEN

KAYSERİ EMNİYETİ´NDEN

SURİYELİ SIĞINMACILARA ARAPÇA UYARI BROŞÜRÜ?

İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri Suriyeli Sığınmacıların  yoğun olarak yaşadığı mahallelerde ´Arapça´ olarak  hazırlanmış soba zehirlenmelerine karşı  önlemlerin   yer aldığı broşürler  dağıtarak olası  zehirlenme  vakarlının önüne  geçmeye çalışıyor?

İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, Suriyelilerin çoğunlukla yaşadığı Eskişehir Bağları bölgesinde, kış aylarının gelmesiyle beraber çalışmalarını hızlandırdı. Hazırladıkları ´Arapça´ broşürler ile Suriyeli aileleri evlerinde ziyaret eden ekipler, soba kurulumu ve karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı alınacak tedbirler hakkında tercüman eşliğinde Suriyeli ailelere bilgiler verdi.

Ayrıca, ilimiz sakinlerini  de  ziyaret eden ekipler, ailelerin kurdukları sobaları da inceleyerek, gördükleri eksiklikler konusunda uyarılarda  buludular?

İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Mesut Eroğlu  yürütülen  çalışmalarla  ilgili  olarak  yaptığı değerlendirmede "Şube müdürlüğümüz olarak 4 yıldır Sıcak Yuvam Projemizi yürütmekteyiz. Kış mevsiminin başlaması ile beraber özellikle Eskişehir Bağları bölgesinde vatandaşlarımızın soba kullanımının yoğun olduğu Osmanlı ve Danışment Gazi ve Selçuklu mahallelerinde çalışma arkadaşlarımızla beraber vatandaşlarımıza sobayı doğru kullanma yöntemlerini içeren broşürler dağıtmaktayız. Vatandaşlarımızın evlerini ziyaret ederek kullandığı sobaları yerinde görerek kendilerine bilgiler vermekteyiz. Ayrıca, Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü olarak ilimizde çok sayıda Suriyeli yaşaması sebebiyle Kayseri Müftülüğü ile hazırladığımız Arapça broşürler bilgiler verdik. Suriyeli misafirlerimizi de sokakta, parkta ve iş yerlerinde ziyaret ederek kendilerine tercüman vasıtasıyla karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı bilgiler veriyoruz" ifadesini  kullandı?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Sosyal medya fenomeni toprağa verildi

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti