KAYSERİ, MERSİN´E DAMGA VURDU

KAYSERİ, MERSİN´E DAMGA VURDU

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ, 3. Kızkalesi Medya Yarışması´nda Kayseri´nin büyük ses getirdiğini söyledi.

Mersin Erdemli Belediyesi´nin bu yıl 3.´sünü düzenlediği Medya Günleri Programı sona erdi. Program kapsamında 3 gün boyunca çeşitli söyleşiler yapıldı ve Mersinin tarihi yerleri gezildi. Barbarossa Hotel´de düzenlenen Gala Gecesi´nde 38 dalda ödül verildi. 16 ilden basın mensuplarının eserlerinin yarıştığı gecede Kayseri´ye 5 dalda ödül geldi. Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ, 3. Kızkalesi Medya Yarışması´nda Kayseri´nin büyük ses getirdiğini söyledi.

16 ilden basın mensuplarının buluştuğu ve ana teması ´Kadın ve Medya´ olan programa Kayseri´den Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ ile birlikte gazeteciler Demet Öztürk, Şeyda Aşatır, Mesut Koç, Bünyamin Gültekin ve Ramazan Karakuş katıldı.

         3 gün süren programın ilk gününde tanışma yemeğinin ardından ?Kadın ve Medya´ temalı çalıştay yapıldı. Açılış konuşmasını yapan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, ?Biz belediyecilik yapmaya gayret ederken, inanın toplumun her kesiminin düşüncelerine başvuruyoruz. Bizim belediyemizde gerçekten vizyon sahibi çok donanımlı arkadaşlarımız var, bunlarla da yetinmeyip, kentte yaşayan ve hatta kent dışındaki insanların bilgi birikiminden faydalanmaya çalışıyoruz. Medya Günleri´nin altında yatan en önemli sebep de o. İnşallah bu programı daha da genişleterek geleneksel hale getireceğiz. Türkiye´nin en güzel coğrafyasında yaşıyoruz. Bu coğrafyada yaşayan hak ettikleri hizmet kalitesini mutlaka yakalamak zorundayız" diye konuştu.

Erdemli Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Adem Arslan ise Kızkalesi Medya Günleri Projesi ile ilgili: ?Bu projenin geçtiğimiz aylarda Mahalli İdareleri Geliştirme ve Destekleme Merkezi (MİARGEM) tarafından gerçekleştirilen Belediyeler Arası Proje Yarışması´nda Türkiye 4.´sü oldu. Projenin çok yönlü bir proje olması ve Türkiye´de kapsamı itibariyle ilk defa yapılıyor olmasından dolayı çok önemli. Bu yıl 16 ilin ve 9 üniversitenin katılım gösterdiği projenin çalıştay sunumlarını 5 akademisyen yaptı. Yarışmanın seçici kurulunda 11 akademisyen var. Proje her sene büyüyerek genişleyecek. Belediye Başkanımızın desteği ile önümüzdeki yıl il sayısını ve yurt dışı katılımcı ülke sayısını arttırarak projeyi uluslararası boyuta taşıyacağız? ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından çalıştaya geçildi. Akademisyenler ve basın mensupları kadının medyadaki yerinden ve kadın şiddeti haberlerinin medyada veriliş şekillerini konuştu. Programın sonunda katılımcılara, sertifika verildi.

         Ertesi gün Erdemli Belediyesi Kültür Merkezi´nde ünlü spiker Gülgün Feyman, Hürriyet Gazetesi yazarı Ömür Gedik ve Haber Türk TV Genel Müdürü Veyis Ateş söyleşi gerçekleştirdi. Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ´a programa sağladıkları katkıdan dolayı plaket verildi.

Daha sonra Mersin´in tarihi güzellikleri gezildi. Barbarossa Hotel´de düzenlenen Gala Gecesi´nde ise 38 dalda basın mensuplarına ödül verildi. 16 ilden basın mensuplarının eserlerinin yarıştığı gecede Kayseri´ye 5 ödül birden verildi. TV 1 Genel Yayın Yönetmeni Doğan Havur ?Yılın En İyi Yerel Haber Programı?, Gündem Gazetesi personeli Ufuk Çamdal ?Yılın En İyi Yerel Gazete Tasarımı?, Doğan Haber Ajansı muhabiri Yasin Dalkılıç, ?Yılın En İyi Yerel Haber Ajansı Muhabiri?, Erciyes Dergisi´nde görevli Duran Uruç ?Yılın En İyi Yerel Dergi Tasarımı?, TV1 sunucusu Süleyman Kaçmaz ?Yılın En İyi Yerel Televizyon Erkek Sunucusu? ödülünün sahibi oldu. Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ, Erdemli Belediyesi´nin organizesinde yapılan "3. Kızkalesi Medya Yarışması"nda Kayseri´nin büyük ses getirdiğini belirterek, "23 arkadaşımız çeşitli dallarda yarışmaya katıldı. Bu dallar içerisinde 5 arkadaşımız ödüle layık görüldü. 16 il arasında Kayseri´nin en çok ödül olan il olması göğsümüzü kabarttı" dedi.

Ayrıca törene katılamayan Süleyman Kaçmaz´ın ödülünü Metin Kösedağ, Doğan Havur ve Duran Uruç´un ödülünü Bünyamin Gültekin, Ufuk Çamdal´ın ödülünü Şeyda Aşatır ve Yasin Dalkılıç´ın ödülünü ise Ramazan Karakuş aldı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı