KANALIMIZA ABONE OL

YEREL BASINA DESTEK OL

 


EDİTÖR

SAYFA EDİTÖRÜ

 Uğur ALTUNER
 editor@kayserihaber.com.tr

   

KAY GRUP’TA YENİ DÖNEM

SAMİ DAYANGAÇ, GENEL YAYIN YÖNETMENİ OLDU

ACİL DURUM ÇAĞRI NUMARALARI TEK ÇATI ALTINDA TOPLANDI

ACİL DURUMLAR İÇİN 112’ DEN ULAŞILABİLİYOR

BÜYÜKŞEHİR, 2021’DE TARIM VE HAYVANCILIĞA ÖZEL ÖNEM VERECEK

“ENDEMİK BUĞDAY TÜRLERİNİ TEŞVİK EDECEĞİZ”

MELİKGAZİ’DE COVİD-19 EĞİTİMİ

MELİKGAZİ BELEDİYESİ, PERSONELİNE COVİD-19 EĞİTİMİ VERDİ

SUÇLULARIN KORKULU RÜYASI;

JANDARMA DEDEKTİFLERİ

ŞAHİN VE BENLİ'DEN KORONAVİRÜS DENETİMİ

MASKE, MESAFE, TEMİZLİK, İZİN BELGESİ VE GIDA DENETİMİNDE BULUNULDU

AYVAZHACI - ÇÖTEN - KIZIK MAHALLELERİNDE

GÖLET YAPIM ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ REZİDANS DİLENCİLİĞİNİ DEŞİFRE ETTİ

DUYGU SÖMÜRÜSÜ YAPAN DİLENCİLERE YÖNELİK DENETİMLER ARALIKSIZ SÜRÜYOR

PİYASADA ÇOK YÖNLÜ DENETİMLERE DEVAM

MELİKGAZİ SINIRLARI İÇERİSİNDE YER ALAN İŞYERLERİ SÜREKLİ OLARAK KONTROL EDİYOR

MELİKGAZİ BELEDİYESİ KAPALI İŞYERİ ÇALIŞANLARINA YARDIM EDECEK

PALANCIOĞLU: İLÇEMİZ ESNAFINA DESTEK OLUNMASI İÇİN MECLİS KARARI ALDIK

ÇÖZÜM MERKEZİ TALEPLERE ANINDA YANIT VERİYOR

KOCASİNAN BELEDİYESİ ÇÖZÜM MERKEZİ 7 GÜN 24 SAAT PRENSİBİYLE HİZMET VERİYOR

RAMAZAN OTOBÜSÜ BU YIL DA TALASLILARLA BULUŞUYOR

TALAS BELEDİYESİ’NİN RAMAZAN OTOBÜSÜ YOLLARDA

KAYSİAD’DAN HURDA VE İKİNCİ EL AÇIKLAMASI

YILMAZ: “KAYSERİ’DE HURDA VE İKİNCİ EL ALIMINA BELGE ZORUNLULUĞU GETİRİLSİN”

VELİ ABİ’Yİ HAKK’A UĞURLADIK

GENEL YAYIN YÖNETMENİMİZ VELİ ALTINKAYA GÖZYAŞLARI VE DUALARLA HAKK’A UĞURLANDI

KORAMAZ VADİSİ'NDE 'BAHAR' GÜZELLİĞİ

KAYADAN YAPILMIŞ 42 TANE KİLİSENİN DE BULUNUYOR

MELİKGAZİ'DEN YKS ÖĞRENCİLERİNE ETÜT MERKEZİ

PALANCIOĞLU, KURSU ZİYARET EDİP DERSE BAŞLAYAN ÖĞRENCİLERE BAŞARILAR DİLEDİ

Anahtar Kelimeler: KAYSERİ MUTFAĞI “UNESCO” YOLUNDA
Gürkan Ofis Mobilyaları

KAYSERİ MUTFAĞI “UNESCO” YOLUNDA

UNESCO MİLLİ KOMİSYON BAŞKANI PROF. ÖCAL OĞUZ’A SUNUM YAPILDI

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri’yi gastronomi alanında Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nün (UNESCO) Yaratıcı Şehirler Ağı’na dâhil edebilmek için yeni bir toplantı yaparak, UNESCO Milli Komisyon Başkanı Prof. Öcal Oğuz ile görüştü.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ev sahipliğinde Başkanlık Toplantı Salonu’nda düzenlenen ve Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Öztürk, İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Şükrü Dursun, ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Salih Özgöncü ve belediye bünyesinde oluşturulan UNESCO Komitesi üyelerinin katıldığı toplantıda, UNESCO Milli Komisyon Başkanı Prof. Öcal Oğuz’a sunum yapıldı.

Başkan Büyükkılıç, toplantıya video konferans yoluyla bağlanan Prof. Oğuz’a Kayseri hakkında kısa bilgiler verdi. Büyükkılıç, açılış konuşmasında, “Nöroloji uzmanı bir doktorum. Uzun süreli bir yerel yönetim deneyimimiz var. Melikgazi’de dört dönem belediye başkanlığı, yeme-içme kültürünün en yoğun yaşandığı, bir bakıma o bölgede yoğunlaştığı bir ortamdan sonra, Büyükşehir için hizmet ediyoruz. İlk işimiz, Kayseri’mizi daha iyi bir konuma, gastronomideki haklı yerine taşıma amacıyla olaya bir çalıştay ile başlamıştık. Çok da keyifli bir ortam oluşmuştu. Gerçekten yurt içi ve yurt dışından epeyce katılımcılar vardı ama malum pandemi süreci başlayınca bu süreçte bir miktar kesintiye uğradık. Bu zamana kadar biz çalışmalarımızı sürdürdük ve sürdürmeye devam ediyoruz” diye konuştu.

Konuşmasında, ‘Arabaşımız da var, mantımız da var, sucuğumuz da var, pastırmamız da var’ diyen Büyükkılıç sözlerini şöyle sürdürdü: “Kayseri, Kayserililerden ibaret olan bir şehir olarak değerlendirilemez. Kayseri’nin yanında Yozgat’ımız, Nevşehir’imiz, Kırşehir’imizin Mucur tarafından Kayseri’ye bakan yüzü, Sivas’ımız, Malatya’nın Darende yüzü, Kahramanmaraş’ımızın Göksun, Afşin, Elbistan yüzü, Adana’mızın Tufanbeyli yüzü, Niğde’mizin yine Kayseri’ye bakan yüzü derken adeta sekiz tane ili kucaklayan, kuşatan Orta Anadolu’nun takdir edersiniz cazibe merkezidir. Geçmişten beri değişik medeniyetlere ev sahipliği yapmanın, İpek Yolu’nun üzerinde de olmanın getirisiyle zengin bir kültüre ve özelde de gastronomiye yönelik ortama sahiptir. Arabaşımız da var, mantımız da var, sucuğumuz da var, pastırmamız da var. Var oğlu var derler ya. Bunları inşallah daha sonra sizlere arz ederiz. Biz şimdi belediye başkanı olarak kendimizi zor tutuyoruz. Nasıl yemesek içmesek de kilomuzu korusak diye de çırpınıyoruz.”

Daha sonra UNESCO Komisyonu Komitesi tarafından, Prof. Oğuz’a, şehrin gıda, eğitim, dezavantajlı gruplar gibi fizibilitesi, şehrin soyut kültürel değerleri, “Tarihten Kültüre Lezzetler Diyarı” isimli hazırlanan logo gibi birçok konuyu içerisinde barındıran bir sunum yapıldı.

UNESCO Milli Komisyon Başkanı Oğuz da yapılan sunumdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Kayseri’nin hazırlığının rastlantısal başvuru olmadığını, sunum ve buradaki tasarımlar çok net bir şekilde gösteriyor, bu memnuniyet verici ve çok pozitif etkisi olacaktır” diyerek, süreç ile ilgili önemli bilgiler ve öneriler verdi.

 Başkan Büyükkılıç, toplantının sonunda UNESCO Kentler Ağı’na katılımını sağlamak amacıyla yapılan ve Kayseri’nin bir gastronomi şehri olabilmesi adına bu çalışmaların tüm hızıyla süreceğini belirterek, ilgi ve alakalarından dolayı UNESCO Milli Komisyon Başkanı Prof. Öcal Oğuz’a teşekkürlerini iletti.