KAYSERİ ŞEKER,

KAYSERİ ŞEKER,

ÖZELLEŞTİRMEYLE SATILACAK FABRİKALARINDAN BİRİNE TALİP

Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Türk Şeker´e ait 25 şeker fabrikasından 14 tanesini Özelleştirme idaresi ihale yolu ile satılacak fabrikalardan birine talip olmak için hazırlık yaptıklarını söyledi.

Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay yaptığı yazılı açıklamada Kayseri Şeker´in bu güne kadar göstermiş olduğu performansla ülkede en güçlü şirket konumunda olduğunu ifade ederek, " Şeker sektörünün geleceği ve pancar çiftçisinin yaşaması için Kayseri Şeker´in daha güçlü olmasına ihtiyaç vardır. Bu gücün, yeni şeker fabrikalarını bünyemize katarak taçlandırılması gerektiğine inanıyoruz. Bu çerçevede de Kayseri Şeker olarak biz özellikle çevremizdeki bazı şeker fabrikalarına talip olma konusunda çalışmalarımızı başlatmış bulunmaktayız" dedi.

Türk Şeker´e ait 25 şeker fabrikasından 14 tanesini Özelleştirme idaresi İhale yolu ile satmak üzere ihaleye çıktığının altını çizen Başkan Akay sözlerini şöyle sürdürdü:

" Biz Kayseri Şeker olarak son yedi yıl içerisinde bütün borçlarımızı ödememizin yanında her türlü başarıyı da ortaya koymaya çalıştık. Bu dönemde çiftçimiz en yüksek gelir elde etti. Çalışanlarımızı mutlu ve memnun edecek uygulamalar ortaya koyduk. Şirketimiz Kayseri´de vergi ve kar rekorları ortaya koydu. Bu süreç içinde yeni yatırımlar da gerçekleştirdik. Ama bizim asli işimiz şeker üretmek olduğu için Şeker Fabrikaları özelleştirildiği takdirde bunlara talip olmak için kendimizi bu manada da hazırladık. Bu çalışma pancar çiftçisine, pancar çiftçisinin ekmeğine ve şirketine sahip çıkmaktır. Kayseri Şeker bu güne kadar göstermiş olduğu performansla Ülkemizde en büyük olmamakla birlikte en güçlü şirket konumundadır. O nedenle şeker sektörünün geleceği, Pancar çiftçisinin yaşaması için Kayseri Şeker´in daha güçlü olmasına ihtiyaç vardır. Bu gücün yeni şeker fabrikalarını bünyemize katarak taçlandırılması gerektiğine inanıyorum. Bu çerçevede de biz özellikle çevremizdeki bazı şeker fabrikalarına talip olma konusunda çalışmalarımızı başlattık. Makul bir fiyat olması halinde bunları alma gayreti içerisindeyiz."

Türkiye´de şeker sektörünün stratejik bir sektör olduğunu vurgulayan Başkan Akay, " Biz bunu yapmakla şan şöhret kazanma derdinde değiliz. Bu, stratejik sektörün yaşaması için sahiplenmeye ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Devletimiz bu fabrikaların özelleşmesini yaparak bu sektörden çıkacağını ilan etmiş oluyor. O zaman bu sektörü ayakta tutacak güçlü bir dayanağa ihtiyaç var. İşte bu dayanağın Kayseri Şeker olduğunu düşünüyorum. Onun için buna talip olmak istiyoruz. Bunun hem sektör açısından hem de özelleşen fabrikalar açısından da böyle olduğunu düşünüyorum. Bu işi en iyi bilen en iyi yapan biziz. Bizim çiftçimiz, bizim personelimiz, çalışanlarımız da bu işi en güzel ve başarılı bir şekilde yapıyorlar. Dolayısıyla bu işi bizim dışımızda satın alacak olan firmalar eğer bu fabrikaları çalıştırmak niyetinde olurlarsa, biz aynı zamanda onlara önderlik ve rehberlik yapmak gibi bir misyon üstlenmeye de hazır olduğumuzu ifade ediyor, buna da ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.


Haber Kaynak : DHA

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları

ilk 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer alan 17 Kayseri firmasını tebrik etti

Başkan Büyükkılıç: "Artık ihtisas fuarları ile Kayseri'miz gündemde"