KAYSERİ ŞEKER ÜRETTİĞİ ŞEKERİ

KAYSERİ ŞEKER ÜRETTİĞİ ŞEKERİ

PİYASAYA SÜREREK FIRSATÇILARA FIRSAT VERMEYECEK.

Kayseri Şeker´e bağlı Boğazlıyan Şeker Fabrikasının 10.uncu Kampanya açılış töreni yapıldı. Kampanya açılışına katılan Milletvekilleri Kayseri ve Boğazlıyan Şeker ürettiği şekeri piyasaya sürerek fırsatçılara fırsat vermeyeceklerini belirttiler.
Boğazlıyan şeker fabrikası 10. kampanya açılışı töreninde Kayseri Şeker tarafından şeker pancarı taban fiyatına Türk Şeker Kurumunun açıklayacağı taban fiyatından 10 TL ilave fazla fiyat verilerek pancar alımlarına başlanması pancar çiftçileri arasında büyük bir coşku ile karşılandı.
Milletvekilleri, STK temsilcileri ve Protokolün yoğun ilgi gösterdiği Boğazlıyan Şeker Fabrikasının 10. Kampanya açılış törenine Yozgat Milletvekillerinden Ertuğrul Soysal ve Yusuf Başer, Boğazlıyan ve Yenifakılı Kaymakamları, Boğazlıyan ve Belde Belediye Başkanları, AK parti ve MHP Boğazlıyan ilçe Başkanları, İl Genel Meclisi Üyeleri, Kayseri Pancar Kooperatifi ve Kayseri Şeker Yönetim ve Denetim Kurulu üyeleri, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdür V.Tayfun Öner, Kayseri Pancar Kooperatifi Müdürü İsmet Aksoy, Şeker-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı İbrahim Dayı, siyasi partilerden yönetim kurulu üyeleri, sivil toplum kuruluşu Başkan ve üyeleri, muhtarlar, kadın ve erkek çiftçiler katıldılar.
Törende konuşan Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal; Kayseri Şeker Yöneticileri Çiftçinin Malına Sahip Çıkıyor. Biz de Siyaseten Kayseri şeker yöneticilerinin arkalarında durduk. İyi ki de durmuşuz dedi.
Soysal sözlerini şöyle sürdürdü; Kayseri Şeker ve dolayısıyla Boğazlıyan Şeker Yozgat ve İç Anadolu´nun parlayan bir yıldızı haline geldi. Biz milletvekili olduğumuz dönem Boğazlıyan Şekerin içinde bulunduğu durumu, o kötü günleri gördük ve 5,5 sene geçirdik. Yönetim Kurulu Başkanı ve üyelerinin sizin huzurunuza geldiğinde siyaseten onların arkalarında durduk. Bunun farkındasınız. İyi ki de durmuşuz. Bugün gelinen noktada görüyorum ki geçmişteki tüm olumsuzlukları temizlemişler. Borçlarını ödemiş, fabrika içindeki tüm ipotekleri kaldırmışlar ve sizin alın terinize sahip çıkmışlar. Ben başta Hüseyin Akay olmak üzere emeği geçen herkese Bu milletin malına sahip çıktıkları için teşekkür ediyorum.
Türk Şeker´den de sizlere fazla prim verdiklerini duydum ve memnun oldum. Yakışanı yaptılar. Siz emeğinizi veriyorsunuz kampanya döneminde iyi şeyler yapmak için gayret sarf ediyorsunuz. Hüseyin Akay hiç geri vites yapmadı. Bir kısım verdiği primi aynı bir kısmını da artırarak verdi. O yüzden kendisine teşekkür ediyorum. Şeker, adı üzerinde ülke ekonomisine katkı sağlayan katma değeri olan bir ürün. Onu da düşünerek kampanya erkene alınmış. Ben ilk defa bu şekilde kampanyanın erken olduğunu gördüm ve sevindim. Çünkü bu ara Türkiye de şeker sıkıntısı var. Kayseri ve Boğazlıyan Şeker ürettiği şekeri piyasaya sürerek fırsatçılara fırsat vermeyecektir dedi.
Yozgat Milletvekillerinden Yusuf Başer de konuşmasında; Bayram olarak tabir ettiğimiz bu günün hayırlı ve bereketli olmasını yüce Mevla´dan niyaz ediyorum. Bu kampanya döneminde kaza ve sıkıntıların olmadığı bol kazancın olacağı bir sezon temenni ediyorum. Değerli Başkanımız biraz önceki konuşmalarında ifade etti: Türk Şeker ne veriyorsa ondan 10 TL fazlasını veriyor. Dolayısıyla biz yönetim kurulu başkanına Kayseri Şeker yönetimine ve çalışanlarına bu faydalı çalışmaları ve siz çiftçilere desteklerinden dolayı bir Yozgatlı kardeşiniz olarak kendilerine teşekkür ediyorum. Rabbim yollarını açık etsin. Orta Anadolu´nun yıldızı olacağına inandığım bu tesisin yıldız olma başlangıcını aştığını ve o manada önümüzdeki dönem içerisinde Boğazlıyan Şeker´in şu an 1100 civarındaki çalışanının sayısı ile 4 bin civarındaki bölge çiftçisinin daha fazla artacağı, bu kazanç ile bu tesislerin başka yatırımlara ve başka hizmet alımlarına devam edeceğini, Yozgat´ın ve Anadolu´nun bir markası olacağına yürekten inanıyorum. Marka olma noktasında üzerimize düşen ne varsa en az onlar kadar çalışacağımı burada sizlerin huzurunda söz veriyorum dedi.
Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim kurulu Başkanı Hüseyin Akay da konuşmasında çiftçilere kampanya alım fiyatları ve yeni yatırımlarla ilgili müjdeler verdi.
Başkan Akay; 2016-2017 Kampanya döneminde A kotası pancara yine Türk Şekerden 10 TL/Ton fazla fiyat verilmesi yanında C kotası pancarın fiyatı da 150 TL/Ton olarak uygulanacak olup A kotası pancarda uygulanan nakliye, prim, küspe gibi tüm uygulamalar yapılacak. Pazartesi günü itibariyle mazot dağıtımı başlayacak ve Kurban bayramı için 4 TL/Ton avans ödemesi Çarşamba günü yapılacaktır dedi.
Başkan Akay konuşmasında ayrıca yeni ve devam eden yatırımlar konusunda da şu bilgileri verdi; Geçen sene itibariyle Boğazlıyan Fabrikası için küspe kurutma tesisi, maus alımı, analiz laboratuvarı vb. yatırımların tutarı 19,4 milyon TL. Lisanslı depo için 20 milyon TL olmak üzere 40 milyon TL yatırım gerçekleşmiştir. Devam eden yatırımlar ise 60 bin tonluk dikey şeker silosunun değeri 25 milyon TL. melas tankı, Yenipazar bölge yatırımı, pancar stok sahası iklimlendirme yatırımı olmak üzere 31 milyon TL değerindedir. Çiftçilerimiz bizim bu samimi, iyi niyetli çabalarımıza 24 Ağustosta yapılan mali genel kurula en yüksek düzeyde kadın- erkek çiftçi katılımı ile en samimi desteğini vermiş, adaletli, hakkaniyetli, samimi ve başarılı çalışma anlayışını desteklemiş ve ödüllendirmiştir.
Birileri tarafından ortalık malı olarak görülen ve üzerinde hesaplar yapılmak istenen Kayseri Şeker bizim yönetim anlayışımızda çiftçinin ve milletin malı olma özelliğini kazanmış olup bu anlayışla işlerini 5,5 senedir olduğu gibi başarı ile sürdürmeye devam etmektedir. Boğazlıyan Fabrikası dahil olmak üzere borçlar bitirilmiş, fabrikalar ve makinalar üzerindeki ipotekler kaldırılmış, gururla Boğazlıyan Şeker tabelası asılmıştır dedi.
Boğazlıyan Şeker Fabrikasının 10.Kampanya törenindeki konuşmaların ardından dualar eşliğinde kurban kesimi ile kampanya açılışı sona erdi. Açılış töreninde Kampanyaya ilk pancarı teslim eden üç çiftçiye bilgisayar hediye edildi. Ayrıca, Kayseri Şeker´in Boğazlıyan esnafına katkılarından dolayı Boğazlıyan Esnafları adına Başkan Akay´a Cumhurbaşkanının posteri hediye edildi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları