KAYSERİ ŞEKER´İN ÇİFTÇİ EĞİTİMLERİNE

KAYSERİ ŞEKER´İN ÇİFTÇİ EĞİTİMLERİNE

ÇAMLIBEL´DEN REKOR KATILIM?

Kayseri Şeker tarafından, Turhal Şeker Fabrikası ile sözleşmeli pancar ekimi yapan 9 bölgede düzenlenen eğitim seminerlerinin rekor katılımı 800 çiftçi ile Çamlıbel bölgesinde sağlandı.

Çamlıbel çiftçi eğitim seminerine Tokat Çamlıbel Belediye Başkanı Adem Akgül, Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Pancar Kooperatifi ve Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim ve Denetim Kurulu üyeleri, Genel Müdür yardımcıları, Tokat ve Turhal Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanları, Köy Muhtarları ve 800 Pancar ekicisi katıldı.

Bölge Müdürü Ceyhun Tuğrul´un Pancar tarımını geliştirme konusundaki sunumu sonrası konuşan Çamlıbel Belediye Başkanı Adem Akgül ?Şeker Fabrikasının özelleştirme süreci gündeme geldiğinde yaşanan olumsuzluklara en güzel cevabı, Çamlıbel bölgesinden 800 çiftçi Kayseri Şeker çiftçi eğitim seminerine katılarak vermiştir. Kayseri Şeker´in yöneticilerine binlerce kez teşekkür ediyorum. Bölgemizde çiftçi bilgilendirme toplantısı ilk defa yapılıyor. Bu nedenle çiftçilerimiz de büyük teveccüh gösterdi. Kayseri Şeker Turhal Şeker Fabrikasını aldıktan sonra gördük ki samimiyet içerisinde Bölgemizdeki pancar tarımının verimi ve kaliteli ürün elde etmenin yollarını aramaktadır. Kayseri Şeker ekibi gece gündüz demeden çiftçinin tarlasında pancarın yetişmesinde ve gelişmesinde büyük gayret içerisindeler. Özelleştirme sonucunda daha hayırlı olacağını söylemiştim. Şimdi Kayseri Şeker de bunu ispatlamış oldu. Başta Başkan Hüseyin Akay ve emeği geçen katkısı olan herkese teşekkür ediyorum? değerlendirmesinde bulundu?

Çamlıbel çiftçi eğitim seminerinde konuşan Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay; Çamlıbel çiftçileri olarak çiftçi eğitim seminerine göstermiş olduğunuz katılımdan dolayı şükranlarını sunarak ? Bu toplantıların amacı çiftçileri bilgilendirmektir. Bu eğitim çalışmalarını bahar aylarına girmeden, ekim faaliyeti başlamadan önce bütün bölgelerimizde 8 yıldan beri yapmaktayız. Bu eğitimlerden çiftçimizin faydalandığını gördüğümüz gibi bizler de faydasını görmekteyiz. Bu sayede çiftçilerimiz üretim, başarı ve verimlilik konusunda önemli gelişmeler kaydettiler. Sizlerin de yakın ilginiz ve meseleye sahiplenmeniz sonucunda kısa bir süre içerisinde Kayseri ve Boğazlıyan Şeker fabrikaları ile sözleşmeli pancar ekimi yapan çiftçilerin yakalamış olduğu gelişmeleri burada elde etmeyi ümit ediyoruz? şeklinde konuştu?

Artova Bölgesindeki eğitim seminerinde ise Bölge Müdürü Sadık Ceylanın Pancar tarımında verim ve kaliteyi artırma yöntemleri ile ilgili sunumu sonrasında konuşan Artova Belediye Başkanı Lütfü Yalçın da konuşmasında Pancar tarımının bölge ekonomisine katkısı yanı sıra sulama konularındaki karşılaşılan sorunların çözümü konusunda da Belediye, Kayseri Şeker ve Çiftçilerin işbirliği içerisinde olması gerektiğine dikkat çektiler?

Artova çiftçi eğitim seminerinde konuşan Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay; Kayseri Şeker´in eğitim seminerleri ve tarla günleri gibi çeşitli vesilelerle çiftçi ile bir araya gelerek bilgilenme ve bilgilendirme yapması, sorunların görüşülerek çözüm üretilmesinin üretimdeki başarıya katkısının önemine dikkat çekerek ?Kayseri Şeker bir çiftçi kuruluşudur. Bizim önceliğimiz Çiftçi ve çiftçinin işidir. Bizim için çiftçi de değerli işi de değerlidir. O nedene bu sürecin iyi yönetilmesi ve iyi yönlendirilmesi gerekmektedir. İşte bu nedenle Çiftçi bilgilendirme toplantılarını icra etmekteyiz.? İfadesini kullandı?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları