KAYSERİ BAROSU’NDA SEÇİM RÜZGÂRLARI

KAYSERİ BAROSU’NDA SEÇİM RÜZGÂRLARI

DURSUN: “BAROLARIN YOL HARİTALARINI ÜYLER BELİRLER”

Kayseri Barosu’nun seçimli genel kurulu start verdi. 3 adayın başkanlık koltuğu için mücadele verdiği genel kurulun başlangıcında konuşan mevcut başkan Cavit Dursun baroların nasıl yönetileceğini üyelerin karar verdiğini vurguladı.

Pandemi sürecinde ötelenen Kayseri Barosu’nun seçimli genel kurulu nihayet gerçekleşiyor.3 adayın yarışacağı Kayseri Baro Başkanlığı seçimi için 12 Eylül Pazar günü sanık başına gidecek olan ilimizde görev yapan avukatlar, başkanlık adaylarını dinlemek ve mevcut yönetimin faaliyet ve ibralarını takip etmek üzere Kadir Has Kongre Merkezi’nde bir araya geldi.                       

12 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı genel kurulun ilk gününde katılımcılara seslenen mevcut başkan ve gelecek iki yıl için başkan adaylarından biri olan Avukat Cavit Dursun genel kurulların baroların düğünü olduğunu vurgulayıp, baroların nasıl yönetileceğini üyelerin karar verdiğini vurgulayarak şunları kaydetti “Bu genel kurulu ben çok önemsiyorum. Çünkü gelinen süreçte ülkenin, yargının ve mesleğimizin geçirdiği ve hepimizin şahidi olduğu bu süreçte baro genel kurulları, baroların seyrüsefer haritalarının çizildiği, geçmişten esinlenerek geleceğe yönelik yönetim anayasasının oluşturulduğu toplantılardır. Baro genel kurulları adeta baroların düğünleridir. Güzel şekilde geçirilmeli, konuşulanlar anlaşılmalı, irdelenmeli ve değerlendirilmelidir. Bu genel kurulumuzun gündeminde her biri birbirinden çok önemli olan gündemler vardır. Tüm meslektaşlarımdan istirhamım, tüm bu gündem maddeleri ile ilgili düşünmeleri ve bunların baro genel kurullarında karar verildiğini görmeleri lazım. Kim gelirse gelsin, kim giderse gitsin, kim seçilirse seçilsin bu genel kurulda alınan kararlarla baro yönetilecek. Maalesef ki şu konuda üzüntülerimi de belirtmek istiyorum. Kendi kanunumuz 1136 sayılı sayılı Avukatlık Kanunu’ndaki hükümlerin bile bilinmeyerek, genel kurulun ne olduğunu, baronun nasıl yönetildiğini bilmeyerek, birçok konuda sanki baro başkanlığı alıyor gibi yanlış bir algı var. Oysa ki; barolar ve yönetim kurulları baroları 2 yıl süreyle genel kurulun aldığı kararlarla yönetirler. Yani baronun nasıl şekilde yönetileceğine sizler karar veriyorsunuz. Genel kurula katılan avukatlar karar veriyor.”


Haber Kaynak : İHA

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”