Kayseri Eczacılar Odası’ndan KAYÜ Rektörlüğüne ziyaret

Kayseri Eczacılar Odası’ndan KAYÜ Rektörlüğüne ziyaret

12. Bölge Kayseri Eczacı Odası Başkanı Uğur Nuri Akın, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Kayseri Üniversitesi’ni (KAYÜ) ziyaret etti.
Ziyarette Kayseri Üniversitesi ile Kayseri Eczacı Odası arasında yapılabilecek muhtemel işbirlikleri ele alınırken, Kayseri Eczacı Odası 2. Başkanı Beyza Köseoğlu yaptığı sunumla Kayseri’deki mevcut eczanelerle ilgili bilgi verdi ve eczanelerde alanında eğitim almış eczane teknikerlerine duyulan ihtiyaca değindi.
Bunun üzerine Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Kayseri Üniversitesi İncesu Ayşe ve Saffet Arslan Sağlık Hizmetleri MYO bünyesinde Eczane Hizmetleri Programı kurulması için Üniversite bünyesinde gerekli istişare ve girişimde bulunabileceklerini belirterek, bunun için Kayseri Eczacı Odası’ndan bu programa duyulan ihtiyaca ilişkin somut verilere dayalı bir rapor sunmalarını istedi.
Uygulama ve proje odaklı üniversite misyonuyla farklı sektörlerdeki iş dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağını yetiştirmeye büyük önem verdiklerine vurgu yapan Rektör Karamustafa, gerek yeni programlar kurarak, gerekse sertifika programları düzenleyerek sektörlerin nitelikli insan kaynağı ihtiyacına çözüm bulmaya çalıştıklarını ifade etti.
12. Bölge Kayseri Eczacı Odası Başkanı Uğur Nuri Akın ise kendilerine gösterdiği ilgiden dolayı oda yönetimi ve eczacılar adına Rektör Karamustafa’ya teşekkür etti.


Haber Kaynak : İHA

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı

"Türkiye'de ilk olan sistemle geri dönüşüme katkı sağlıyoruz"

Kitap Fuarı ve Şenliği ziyaretçi akınına uğradı

Hobi bahçelerinde kuralar noter huzurunda çekilecek

Kadın kooperatifleri sayısı 43'e ulaştı

“Bu fuar, iş arayan ile işverenleri buluşturacak”

Kayseri'de şimşekler geceyi aydınlattı

Pusatlı mahallesinde yağmur duası yapıldı

“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği