KANALIMIZA ABONE OL

YEREL BASINA DESTEK OL

 


EDİTÖR

SAYFA EDİTÖRÜ

   Süleyman ERDOĞAN
   editor@kayserihaber.com.tr                      

   

SURİYELİLER "GİRİŞİMCİ" OLUYOR

ICMPD, SURİYELİLERİN GİRİŞİMCİLİĞE TEŞVİKİ İÇİN DÜĞMEYE BASIYOR

BAŞKAN GÜLSOY REEL SEKTÖRÜN SORUN VE TALEPLERİNİ BAKAN VARANK’A AKTARDI

YAKINACAK DEĞİLİZ, YEKİNECEĞİZ

BU DÖNEM DAYANIŞMA DÖNEMİDİR

KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci: "Küçük olsun benim olsun’ mantığını geçtiğimiz gün daha iyi olacağız"

11 KADIN ÇİFTÇİNİN BAŞARISI

KAÇEM BAŞKANI FATMA ANDAÇ: "TARLAMIZDAN KAVANOZA KADAR KENDİ ÜRÜNÜMÜZ"

MUSTAFA ŞAHİN: KAYSERİ’DE BULUNAN HER BOŞ ARAZİYİ DEĞERLENDİRİYORUZ

SİCİL AFFI GERÇEK MANADA UYGULANMALI

Gülsoy: “Krediler tabana yayılmalı, sicil affı gerçek manada uygulanmalı”

KTO BAŞKANI GÜLSOY, SALGIN, 3. DÜNYA SAVAŞI GİBİ

"E-TİCARET ÜLKEMİZDE ZİRVE YAPACAK"

TURHAL ŞEKER KENDİNİ GELECEĞE TAŞIYOR

YATIRIMIN DEĞERİ 29 MİLYONA ULAŞACAK

TOMARZA'DA LAVANTA EKİMİ YAPILDI

5 BİN LAVANTA FİDANI TOPRAKLA BULUŞTU

TURHAL ŞEKER’DE BU YIL REKOR VERİM BEKLENİYOR

PANCAR EKİMİNE RAĞBET HER GEÇEN YIL ARTIYOR

TARIM ARAZİLERİ SULANMAYA BAŞLADI

KAYSERİ'DE 714 BİN 790 DEKAR TARIM ARAZİSİ SULANMAYA BAŞLADI

İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRÜ MUSTAFA ŞAHİN, ÇİFTÇİLERİ ZİYARET ETTİ,

EKTİKLERİ TARLALARI İNCELEDİ

KORONA VİRÜS ÜRETİMİ KISITLAYAMADI

Kayseri'de üreticiler 3 günlük sokağa çıkma kısıtlamasında çalışmalarını sürdürdü

NEFES KREDİSİ

TELEKONFERANS İLE DUYURULDU

KTO, KOBİ FİNANSMAN PROJESİ "NEFES KREDİSİ"NE TEKRAR BAŞLADI

GÜLSOY: "NEFES KREDİSİ İLE KÜÇÜK İŞLETMELER RAHATLAYACAK"

TÜM İMALAT SANAYİ SEKTÖRLERİ MÜCBİR SEBEP KAPSAMINA ALINMALIDIR

KAYSO MART VE NİSAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

KAYSERİ PASTIRMASI "PASTIRMA YAZI"NDA LEZZETLENİYOR

KTB Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış: “Pastırma sıcaklıklarında, pastırma daha lezzetli olur”

Kayseri'nin zengin mutfak kültüründe akla ilk gelen yiyeceklerden pastırma, adını verdiği "pastırma yazı"nda lezzetine lezzet katıyor.

Tarihi bin 500 yıl öncesine Orta Asya Türklerine kadar uzanan pastırma, "pastırma yazı" döneminde ayrı bir lezzete kavuşuyor.

Pastırma yapımı için en uygun zaman olarak gündüzlerin sıcak, gecelerin ise soğuk olduğu ekim ayı sonunda başlayıp kasım ortasına kadar devam eden ve "pastırma yazı" olarak bilinen dönem tercih ediliyor.

Kayseri Ticaret Borsası (KTB) Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış, yaptığı açıklamada, Türkiye'de pastırma ve sucuk üretiminin yüzde 30'unun Kayseri'den karşılandığını söyledi.

ERCİYES'İN ESİNTİSİYLE KURUTULUYOR

En lezzetli pastırmanın "pastırma yazı" olarak ifade edilen dönemde imal edildiğini anlatan Bağlamış, Erciyes Dağı'ndan gelen esintinin kurutmaya asılan pastırmanın olgunlaşması ve lezzet kazanmasında önemli rol oynadığını belirtti.

Bağlamış, pastırmanın doğal yöntemlerle üretildiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Pastırma bir hayvanın yüzde 30'luk diliminden, en özel etlerden oluşur. Önce pres yapılır, tuzlanır, daha sonra damlarda 15 günlük bir bekletilme sürecine alınır. Doğal güneşten istifade edilerek pastırmalar damda kurutuluyor. Her yıl 10'uncu ayın sonu, 11'inci ayın 20'si arasında pastırma sıcağı dediğimiz sıcaklıklar olur. Pastırmalar normalde sıcak hava depolarında kurutulur. Bu tarihlerde ise dışarıda beklemeye bırakılır. Pastırma sıcaklıklarında, pastırma daha lezzetli olur."

Haber Kaynak : AA