Kayseri’de trafik kazalarını önlemek için denetimler artırıldı

Kayseri’de trafik kazalarını önlemek için denetimler artırıldı

Kayseri’de trafik polisleri, kazaların azaltılması amacıyla trafik denetimlerini artırdı. Farklı zamanlarda kentin işlek bulvarında dron destekli denetim yapan ekipler, ihlal yapan sürücüleri tespit ederek, cezai işlem uyguluyor.
Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte meydana gelen kazaları önlemek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Bir taraftan eğitim faaliyetlerine devam eden ekipler, kentin farklı yerlerinde de trafik denetimlerini artırdı. Trafik yoğunluğunun yaşandığı bulvarlarda günün farklı zamanlarında denetim dron destekli denetim yapan trafik polisler, ihlal yapan sürücüleri tespit ederek, cezai işlem uyguluyor. Ayrıca, araçlarda bulunan çocuklara da kırmızı düdük hediye eden ekipler, çocukların da trafik hassasiyetini artıyor.

“Hız, trafik kazalarında yüzde 40 etkili”
Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nde görevli Komiser Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, kent genelinde farklı bulvarlarda hız denetimlerinin sürekli yapıldığını söyledi. Hızın trafik kazalarında yüzde 40 etkili olduğunu belirten Yılmaz, “Kazalarda hızın yüksek oranda olumsuz etkisi var. Aşırı hızı ortadan kaldırdığımız zaman kazaların yüzde 40’ını yok etmiş oluyoruz. Hızın birinci olumsuz etkisi sürücüsünün ayağını gaz pedalından kaldırıp frene bastığı süresi ve bu süre içerisinde alınan mesafe olan reaksiyon mesafesini olumsuz etkiliyor. Örneğin 50 kilometre hızla giden araç sürücüsünün reaksiyon mesafesi 13.8 metredir. Biz bunu 100 kilometreye çıkardığımız zaman bu mesafe 2 kat artar. 50 kilometre hızla giden bir araç 30 metrede dururken, 100 kilometreye çıktığınızda durma mesafesi 3 kat artıyor. Aşırı hız çarpma şiddetini de etkiliyor. 1.5 tonluk bir araç 50 kilometre hızla çarptığı zaman 15 tonluk bir enerji üretirken, 100 kilometre hızla çarptığında 60 tona ulaşıyor. Aşırı hız sürücünün görüş açısı derecesini düşürüyor. Bir insan normal dururken görüş açısı 140 derecedir. Hızımız 35 kilometreye çıktığınız 104 dereceye, 65 kilometre hıza çıktığınızda 75 derece, 100 kilometre hıza çıktığında 42 derece, 130 kilometre hıza çıktığında ise 30 dereceye düşer. Araç 200 kilometre hızı geçtiğinde sürücü artık şerit çizgilerini düz çizgi olarak görür” ifadelerini kullandı.

"Amacımız ceza yazmak değil"
Amaçlarının ceza yazmak olmadığını dile getiren Komiser Yardımcısı Yılmaz, “İl Emniyet Müdürlüğümüze bağlı trafik ekipleri olarak trafik denetimlerimizi sürdüreceğiz. Bu kapsamda 2023’ün ilk 9 aylık sürecinde 2 bin 700 cezai işlem uyguladık. Amacımız kesinlikle ceza yazmak değil. Vatandaşlarımıza böyle bir algı oluşmasın. Biz istiyoruz ki, kaza olmasın” dedi.


Haber Kaynak : İHA

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”