“KAYSERİ’YE VERİLEN SÖZLER YERİNE GETİRİLMEDİ”

“KAYSERİ’YE VERİLEN SÖZLER YERİNE GETİRİLMEDİ”

İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ATAŞ: , “Bir hızlı tren hikâyemiz var ki on yıldır söz ve müjde vermeyen kimse kalmadı, beklenen tren bir türlü de Kayseri’ye gelmedi”

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Meclis’te Kayseri’de vatandaşa verilen, sözlerin yerine getirilmediğini belirtti. Ataş, Kayseri’de açılışı yapıldığı duyurulan projeleri kimsenin bilmediğini de söyledi.

Ataş, özel sektörün ve hayırseverlerin projelerinin olduğunu ancak devletin istihdam oluşturacak bir yatırımının olmadığını söyledi. OSB’de açılışı yapılan fabrikaların yerlerinde yellerin estiğini anlatan Ataş, “Açılış ve temel atma diye algı yaratılıyor. O fabrikaların da kimi iflas etti, kimi kapattı. Nereden nereye” ifadelerini kullandı.  Kayseri’nin devlet yatırımları ile tarım hayvancılık konusunda da gerilemeye devam ettiğini dile getiren Ataş, Büyükşehir Belediyesi’nin de yıllardır AKP’li isimler tarafından yöneltildiğini ve borç batağında olduğu içinde hizmet üretemediğini belirtti. Ataş, Meclis’te Kayseri pastırmasına sahip çıktığı konuşmasıyla da dikkat çekerek, “Cumhurbaşkanı ister beğensin ister beğenmesin pastırma denince akla Kayseri gelir” diye konuştu.

“Kayseri ticaretin merkezi, aynı zamanda bir sanayi ve tarım şehridir; her seçim döneminde bol bol söz verilip gidilir” diyen Ataş, “Sayın Cumhurbaşkanı son iki yıl içerisinde Kayseri’ye 3 kez ziyarete geldi. 2018 yılında 137 adet, 2019 yılında ise 139 adet projenin açılışını yaptı. Bu projelerin ne olduğunu şehirde bilen kimse yok. Biz araştırdık; özel sektör yatırımları, hibeli yatırımlar, hayırseverler tarafından yapılan okullar, camiler, belediyeler tarafından yapılan parklar, bahçeler var ama devlete ait, istihdam sağlayacak, üretim odaklı tek bir yatırım yok. Üstelik sayı çok olsun diye bir yerin birden fazla açılışı yapılıyor; sadece algı yaratılıyor, gören de ‘Kayseri kanatlandı, uçuyor’ sanıyor” diye konuştu.

Kayseri’nin yılan hikâyesine dönen hızlı tren konusunu da bir kez daha Meclis gündemine taşıyan Milletvekili Dursun Ataş, “Bir hızlı tren hikâyemiz var ki on yıldır söz ve müjde vermeyen kimse kalmadı, beklenen tren bir türlü de Kayseri’ye gelmedi” ifadelerini kullandı. 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor