KAYSO BAŞKANI BÜYÜKSİMİTÇİ,

KAYSO BAŞKANI BÜYÜKSİMİTÇİ,

?7.4 BÜYÜME İLE ULUSLARARASI KURULUŞLARA GEREKLİ CEVABI VERDİK?

Kayseri Sanayi Odası Meclisi Haziran ayı toplantısını gerçekleştirdi? Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki´nin katılımı ile yapılan toplantıda konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitçi 2018 yılının ilk çeyreğinde 7,4 büyüyerek tarihi bir başarıya daha imza atıldığını hatırlatarak ?Aynı zamanda bu büyüme ile tahminlerini aşağı yönlü revize eden uluslararası kuruluşlara gerekli cevabı vermiş olduk. Bu büyümede siz sanayicilerimizin de çok ciddi bir katkısı oldu? ifadesini kullnadı?.

Kayseri Sanayi Odası Meclisi Haziran ayı toplantısını gerçekleştirdi ? KAYSO meclis üyeleri, meslek komitesi ve disiplin kurulu üyelerinin iştiraki ile gerçekleştirilen ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki´nin onur konuğu olarak katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan KAYSO Meclis Başkanı Abidin Özkaya, terörle mücadele eden güvenlik güçlerine başarılar dileyerek, şehitlerimize Allahtan rahmet gazilerimize acil şifalar dilerken, terörle mücadelede devletin aldığı kararların sonuna kadar arkasında olduklarını kaydetti?

Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci´de 2018 yılının ilk çeyreğinde 7,4 büyüyerek tarihi bir başarıya daha imza atıldığını hatırlatarak ?Aynı zamanda bu büyüme ile tahminlerini aşağı yönlü revize eden uluslararası kuruluşlara gerekli cevabı vermiş olduk. Bu büyümede siz sanayicilerimizin de çok ciddi bir katkısı oldu. İlk çeyrekte sanayimizin büyümeye yüzde 8,8 oranında katkı vermesi bizleri son derece memnun etmiştir. Ülkemizin gelişip kalkınmasına katkı veren tüm sanayicilerimize teşekkür ediyorum. Bu rakamlar bir ve beraber olduğumuzda neleri başaracağımızın en büyük örneklerinden birisidir? değerlendirmesinde bulundu?

Mart ayı işsizlik rakamlarının 1,6 puanlık azalış ile yüzde 10,1 seviyesinde gerçekleştiğine değinen Başkan Büyüksimitci, genç nüfusunun artmakta olmasına ve her türlü saldırılara maruz kalmasına rağmen işsizlik oranlarını aşağı çekmenin ciddi bir başarı hikayesi olduğunu vurguladı?

Sözlerinin devamında Türkiye´nin ilk bin ihracatçı firmaları arasında 13 KAYSO üyesinin olduğunu açıklayan Başkan Büyüksimitci, bunların yanı sıra üretimlerini Kayseri´de yapan ancak Kayseri listelerine girmeyen 4 firma, yine serbest bölgede üretim yapan ve listelerde yer almayan 3 firma daha olduğunu belirterek, bu firma sayılarını artırmak için daha fazla gayret göstereceklerini ifade etti.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları

ilk 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer alan 17 Kayseri firmasını tebrik etti

Başkan Büyükkılıç: "Artık ihtisas fuarları ile Kayseri'miz gündemde"