KAYSO WIN EURASİA FUARI´NA

KAYSO WIN EURASİA FUARI´NA

150 SANAYİCİ İLE ÇIKARMA YAPTI

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) bu sene 26´ncısı düzenlenen WIN Eurasia Automation Fuarı´na 150 kişilik ekiple çıkartma yaptı. İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi´nde düzenlenen fuara, KAYSO üyesi 150 sanayici ve üniversite hocalarının katılımı ile günübirlik ziyaret gerçekleştirdi.

Fuarın açılışında konuşan KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, WIN Eurasia Automation Fuarı´nın kendisi ispatladığını ve Kayserili sanayiciler olarak bu tür fuarların önemini çok iyi bildiklerini belirterek, katılımcılara çok büyük faydalar sağlayacağından emin olduklarını söyledi.

Kayseri Sanayi Odası´nın öncülüğünde fuara Kayserili sanayiciler olarak 150 kişilik kalabalık bir heyetle ziyarete geldiklerini açıklayan Başkan Büyüksimitci, ?Bugün Kayseri Sanayi Odası üyelerinden oluşan 150 kişilik karar verici bir heyetle buradayız. Ayrıca ekibimizin içerisinde üniversiteden hocalarımızda var. Bunun yanısıra fuarda Kayserimizin güzide firmalarından Dener Makine, DNRdema Taksan Makine, Güven Makine ve Denka Metal´inde standları var. Ben kendilerine hayırlı ve bol kazançlı bir fuar diliyorum? dedi.

Konuşmasında Kayseri hakkında bilgiler veren Başkan Büyüksimitci, ?Kayseri Anadolu´nun sanayileşmiş birkaç şehrinden bir tanesidir. 1700 civarındaki sanayicimizle 2017 yılında 1,9 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdik, 2018 yılı hedefimiz ise 2,2 milyar dolardır. Anadolu´nun ortasında bazı şeyleri yapmak İstanbul´da yapmaktan çok daha zordur. Ama Kayserili sanayicilerimiz azimle çalışarak bu günkü noktaya gelmiş, ülkenin ihracatına ciddi manada katkı vermeye devam etmektedir. İlk binde 32 firmamız var, Ar-Ge sayılarımızı her gün daha da artırıyoruz, endüstri 4.0´la ilgili çalışmalarımız var, dolayısı ile Kayseri Türkiye´nin parlayan yıldızlarından birisi olmaya devam edecektir? diye konuştu.  

KAYSO heyeti açılışın ardında fuarda stand açan KAYSO üyesi Dener Makine, DNRdema Taksan Makine, Güven Makine ve Denka Metal´i ziyaret ederek, fuarda çeşitli temaslarda bulundu.

Akşam yemeğinde fuar ziyaretine katılımlarından dolayı sanayicilere teşekkür eden Başkan Büyüksimitci, önümüzdeki yıllarda bu fuarlara daha fazla Kayserili firmanın stand açması temennisinde bulunarak, KAYSO olarak bu tür organizasyonlarla sanayicilere destek olmaya devam edeceklerini söyledi.

KAYSO Meclis Başkanı Abidin Özkaya ise, fuara katılan ve organizasyona iştirak eden sanayicilere teşekkür ederek, ?Bugün fuarda gördüğümüz manzara gerçekten göğsümüzü kabarttı. Hep dediğimiz gibi katma değerli ürünler üretmenin makine sanayisi, yazılım ve bilişimle olacağının farkındayız. Bugün bunun bir kez daha gerekli olduğunu inandık. Ben önümüzdeki yıllarda Türkiye´nin çok daha iyi konumda olacağına inanıyor, ülkemizin gelişip kalkınmasına, istihdamına ve ihracatına katkı sağlayan tüm sanayicilerimize teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum? diye konuştu.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları

ilk 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer alan 17 Kayseri firmasını tebrik etti

Başkan Büyükkılıç: "Artık ihtisas fuarları ile Kayseri'miz gündemde"