KAYÜ, 17 ARALIK KAYSERİ ŞEHİTLERİNİ ANDI

KAYÜ, 17 ARALIK KAYSERİ ŞEHİTLERİNİ ANDI

Karamustafa: “Malazgirt’le Anadolu toprakları Türk yurdu olmuştur. Türk-İslam ruhuyla yoğrulmuş bu Anadolu toprakları, ilelebet Türk Devletinin vatanı olarak kalacaktır.”

Kayseri’de 17 Aralık 2016 tarihinde çarşı iznine çıkan 1. Komando Tugay Komutanlığı’nda görevli askerleri taşıyan halk otobüsüne yönelik bombalı terör saldırısında şehit düşen 15 asker, Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) tarafından anıldı.

Uygulamalı Bilimler Fakültesi önünden ellerinde Türk bayrakları ile hain saldırının yaşandığı otobüs durağına kadar yürüyen Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Derviş Boztosun, senato üyeleri, akademik ve idari personeller, durağa karanfil bıraktı.

Burada bir açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, şehitleri rahmet ve minnetle andıklarını ve terörü kınadıklarını söyledi.

Rektör Karamustafa, “Malazgirt’le Anadolu toprakları Türk yurdu olmuştur. Türk-İslam ruhuyla yoğrulmuş bu Anadolu toprakları, ilelebet Türk Devletinin vatanı olarak kalacaktır. Malazgirt’ten Çanakkale’ye tüm şehitlerimiz bu topraklar için kan akıtmıştır ve burası bizim vatanımızdır. Zaman zaman bu ve benzeri hain saldırılarla birliğimiz, dirliğimiz bozulmaya çalışılmaktadır. Ama bizler Türk Milleti olarak, Türk-İslam ruhuyla yoğrulmuş bu Anadolu topraklarında, tek millet, tek devlet ve tek bayrak olduğumuz sürece kimse bizi yıkamaz. Bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Bu gencecik vatan evlatlarına, bu gencecik çocuklarımıza haince kıyanları, hain güçleri, ister içeride ister dışarıda, nerede olursa olsun hepsini nefretle kınıyoruz” dedi.

Açıklamanın ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı ve şehitler için dua edildi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı

"Türkiye'de ilk olan sistemle geri dönüşüme katkı sağlıyoruz"

Kitap Fuarı ve Şenliği ziyaretçi akınına uğradı

Hobi bahçelerinde kuralar noter huzurunda çekilecek

Kadın kooperatifleri sayısı 43'e ulaştı