KAYÜ REKTÖRÜ KARAMUSTAFA’NIN “KADİR GECESİ” MESAJI

KAYÜ REKTÖRÜ KARAMUSTAFA’NIN “KADİR GECESİ” MESAJI

Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başladığı gece olan Kadir Gecesi’nin İslâm Dünyası için önemli bir değer gecesi olduğuna dikkat çeken Rektör Karamustafa, mesajında şunları ifade etti:

“İçerisinde bulunduğumuz, ilahi rahmet ve mağfiretiyle gönüllere huzur getiren Ramazan ayının sonlarına yaklaşmanın burukluğunu yaşarken Kadir Gecesi’ne de ulaşmanın sevinci içerisindeyiz. Kadir Gecesi öyle bir gecedir ki, Cenabı Allah bu gecenin bin aydan daha hayırlı olduğunu Kadir Suresi ile insanlara müjdelemiştir. Duaların makbul olduğu bu geceyi, en iyi şekilde idrak ekmeliyiz. Birlik ve beraberliğe, kardeşliğe, yardımlaşma ve dayanışmaya sürekli ihtiyacımız olduğunu hiçbir zaman aklımızdan çıkarmayarak, ülkemizin ve tüm insanlığın huzuru için dua etmeliyiz. Özellikle koronavirüs salgınından tüm dünyanın bir an önce kurtulması için tüm içtenliğimizle ellerimizi semaya açmalı ve Cenab-ı Mevla’ya yalvarmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle başta ülkemiz olmak üzere tüm Türk Dünyası ve İslâm Dünyasının Kadir Gecesi mübarek olsun.”

KARAMUSTAFA’DAN “19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI” MESAJI

Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 101. yıldönümü münasebetiyle mesaj yayımladı.

Rektör Karamustafa mesajında, 19 Mayıs 1919 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’dan milli mücadeleyi başlatması ile vatan topraklarının işgalcilerden temizlendiğini ve yakılan bu meşale ile elde edilen büyük zaferler sonucunda ilelebet payidar olacak hür ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurulduğunu kaydetti.

Rektör Karamustafa, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“19 Mayıs, Türk Milleti'nin bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, kurtuluş ateşinin yakıldığı, aydınlık bir geleceğe olan inancın kuvvetlendiği günün adıdır. Bu yüzden 19 Mayıs’ı iyi idrak etmeli ve gelecek nesillere iyi aktarmalıyız. 19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaktığı kurtuluş meşalesi tüm yurda yayılmış ve kurtuluş için tek vücut olan Türk Milleti, tüm varlığını ortaya koyarak ‘ya istiklal ya ölüm’ diyerek vatan topraklarını işgalcilerdenkahramanca temizlemesini bilmiştir. O yüzden tüm İstiklal Mücadelesi kahramanlarımıza, şehitlerimize ve gazilerimize minnettarız.

19 Mayıs 1919 sadece Türk Milletinin istiklali için yeniden doğması değil, aynı zamanda da Türk gençliğine armağan edilen bir bayramdır. Gençliğe büyük önem veren Atatürk, Türk gençliğine birinci vazife olarak Türk istiklalini ve Türk Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmeyi bir görev kılmıştır. Geleceğimizin teminatı gençlerimiz, her karışı şehit kanıyla sulanmış bu vatan topraklarını sadece koruyup kollamakla kalmayacak, Türkiye'nin her alanda gelişmesi adına çok ama çok çalışacaklardır. Her karışı şehit kanıyla sulanmış bu vatan toprakları ebediyete kadar Türk kalacaktır.

Tüm gençlerimizin ve tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve bu vatanın bağımsızlığı uğruna canlarını hiç tereddütsüz feda etmekten çekinmeyen tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyoruz."


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Çanakkale Şehitleri dualarla anıldı

Talas'ta bu hafta 3 önemli açılış ve temel atma

Bahar geldi, kırnavruzu görüldü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Perşembe günü Kayseri’de

Vali Çiçek: "Çanakkale Zaferi; ecdadımızın yazmış olduğu emsali olmayan destandır"

Kayseri büyükşehir ve ilçelerinin anket sonuçları açıklandı

Başkan Palancıoğlu: "31 Mart için, sevdamız Melikgazi için hazırız ve kararlıyız"

Başkan Yalçın’dan 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı

Başkan Alan: "Kiralar esnafın belini büküyor"

Hacılar iftar sofrasında buluştu

Talas'ta Ahmet Özhan rüzgarı

Başkan Büyükkılıç: "Kardeşlik şuurundan hiçbir zaman vazgeçmeyelim"

MÜSİAD Kayseri üyeleri iftarda buluştu

3 katlı binada çıkan yangın korkuttu

Başkan Büyükkılıç'tan çocuk kreşi müjdesi