KAZANCILARA YENİ PROJE

KAZANCILARA YENİ PROJE

PALANCIOĞLU: KAZANCILAR ÇARŞISI YENİ VE MODERN GÖRÜNÜME KAVUŞACAK

Kazancılar Çarşısı’nı cazibe merkezi haline getirmek için yenileme çalışmalar hazırlayan Melikgazi Belediyesi, Kazancılar Çarşısı ve çevresi ile bütünleşen yenileme projesi için çalışmaları başlattı.

Kayseri Ticaret Odası üyeleri ile toplantı gerçekleştirildiğini belirten Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Kazancılar ve çevre esnafı ile yapılan toplantıda çarşı esnafına bilgilendirme yaptı.

Hazırlanan projeyi sunum eşliğinde anlatan Başkan Dr. Palancıoğlu, “Çarşımızın sarrafları ve esnafı ile bir araya gelerek çarşıda yapacağımız tadilat ve yenileme çalışmasını kendileriyle istişare ettik. Hazırladığımız projeleri esnaflarımıza anlatıp desteklerini aldık. İnşallah yapılan yeni çalışmalarla beraber Kayserimizin misafir odası görünümündeki Kazancılar Çarşısı şehrimize yakışır bir işlev kazanacak. Ben şehir merkezini Kayseri’nin misafir odası olarak tanımlıyorum. Bu dönemde göreceksiniz şehir merkezi misafir odası gibi tertipli, düzenli ve nezih yerler haline gelecek. Temizliğinden, bakımına süslemesine kadar belediye olarak çarşımızla ilgileneceğiz. İlk önce zemin kaplamasını yapacağız. Işıklandırma, ısıtma, soğutma ve havalandırmasını yapmayı planlıyoruz. Dükkânların cephe düzenlemesini yaparak tek düze hale getireceğiz. Şimdiden hayırlı olmasını dilerim.” dedi.

Esnaf dostu bir belediye olarak ticaret erbabına ve tüketicilere yönelik çalışmalarda nezih ve modern ortamlarda bulunmalarına imkân sunacaklarını ifade eden Başkan Dr. Palancıoğlu, konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

“Kazancılar Çarşısı aynı zamanda Millet Caddesi, Bankalar Caddesi, Kapılı Çarşı, Düvenönü ve Kiçikapı bölgelerini de kapsıyor. Dolayısıyla çok geniş bir ticaret ve alışveriş merkezinin odağını oluşturuyor. Kazancılar Çarşısı’nın dükkanları küçük olmasına rağmen ekonomi açısından büyük işler yapıyor ve Kayseri para piyasasına yön veriyor. Bu yüzden çalışmalarımızı esnafımızı mağdur etmeden yapıp kısa zamanda tamamlayacağız.”

Melikgazi Belediyesi’nin çalışmaları ile Kazancılar Çarşı ve çevresine yeni misyon ve vizyon kazandırılacağını ve bu projeyi ortak bir çalışma ile oluşturduklarını belirten KTO Başkanı Ömer Gülsoy ise, “Kazancılar Çarşısı Kayseri ticaretinin, ekonomisinin merkezi. Sağ olsun Mustafa Başkanımız Kazancılar Çarşısını cazibe merkezi haline getirmek ve çarşıdaki görsel kirliliği temizlemek için bir güzelleştirme çalışması yapmışlar. Bu projesini çok beğendik. Zaten kendisi esnaflıktan geldiği için çarşıyı çok iyi bilen biri ve bu yönde faydalı çalışmalar yapacağına inanıyorum. Kendilerine teşekkür ederiz.” diye belirtti.

KTO’DA KAZANCILAR ÇARŞISI’NIN YENİ PROJESİ TANITILDI

Kayseri’de ticaretin, ekonominin merkezi olan Kazancılar Çarşısı için hazırlanan tadilat ve yenileme projesi, Ticaret Odası’nda tanıtıldı. Çarşı için hazırlanan tasarımların sunumun yapıldığı projeye Sarraflar ve Kuyumcular Derneği ile esnafta destek verdi. KTO Başkanı Ömer Gülsoy, “Kazancılar Çarşısı’nın modern bir görünüme kavuşması hem esnafımız, hem de alışveriş için gelen vatandaşlarımız çok büyük öneme sahip” dedi.

Kayseri’nin simgeleri arasında yer alan ve Tarihi Kapalı Çarşısı’nın yanında yer alan ve büyük kısmını kuyumculuk esnafının bulunduğu Kazancılar Çarşısı yeni ve modern bir görünüme kavuşacak.

Melikgazi Belediyesi tarafından hazırlanan tadilat ve yenileme projesinin tanıtımı Kayseri Ticaret Odası Toplantı Salonu’nda yapıldı. İstişare toplantısına KTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Adnan İncetoprak ve Kazancılar Çarşı esnafı katıldı.

KTO BAŞKANI GÜLSOY: AMAÇ ÇARŞIMIZIN GÜZELLEŞMESİDİR

Toplantıda konuşan KTO Başkanı Ömer Gülsoy, Kazancılar Çarşısı’nın önemine vurgu yaparak; “Tarihi Kapalı Çarşı’nın hemen yanında yer alan Çarşımız, kuyumcuların, döviz bürolarının ve bankaların bulunduğu finans merkezimiz. Hayata geçirilecek olan yeni projeyle çevresi ile bütünleşen bir yapıya kavuşacak. Kayseri Kültür Yolu Projesi’ne de uyumlu hale getirilecek.Kazancılar Çarşısının dükkanları küçük ama ekonomi açıdan büyük işlemler yapılıyor. Kayseri’de Kuyumcularımızın ağırlıkta olduğu çarşımızda ziyaretçi sayısının artırılması için değişim şart. Buradaki amaç çarşımızın güzelleşmesidir. Paralel ama aynı konsept olacak. Bu görselliği yakabilmemiz için uyum içerisinde bir ahengin olması lazım. Bu sebeple tek tip olmasıyla birlikte kalitesi artacaktır. Hafta sonları dahi vatandaşlarımızın gezip görmek istediği, alışveriş yapmak istediği mekan haline gelecektir. “ dedi.

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu’da Kazancılar Çarşı’na yapılacak olan çalışmaların projelerini Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy başta olmak üzere Kayseri Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Adnan İncetoprak ve yönetimi ile paylaşarak fikir alışverişinde bulunduklarını söyledi.

Kazancılar Çarşı’sının Kayseri için çok önemli bir değer olduğunu belirterek çarşıyı güzelleştireceklerini vurgulayan Başkan Mustafa Palancıoğlu, “Şehir merkezimiz bizim misafir odamız. Çarşıdaki sarraf ve esnaf arkadaşların rahat etmesi ve buradan alışveriş yapan vatandaşlarımızın da Kayseri’ye yakışır bir ortamda alışveriş yapması önemli. Kazancılar Çarşı'mızı yeni ve modern bir görünüme kavuşturmak için tadilat ve yenileme projesi hazırladık. Esnafımızla işbirliği içinde daha modern bir çalışma yapacağız. Çarşımız için ilkbahar ayında çalışmalara başlayıp çok hızlı bir şekilde tamamlayacağız. Kazancılar Çarşısı, yıllardır süregelen ticari yapısı ile şehrin can damarı konumunda. Buranın bölgesindeki tarihi dokuya yakışır bir şekilde yeniden planlanmasını yaparak, bölgesi ile bütünleşmesini sağlayacağız.Temiz, nezih güzel bir ortam hazırlayacağız.” dedi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor