KİTAP FUARI MİNİK YÜREKLERLE DOLUP TAŞIYOR

KİTAP FUARI MİNİK YÜREKLERLE DOLUP TAŞIYOR

Büyükşehir Belediyesi tarafından dördüncüsü düzenlenen Kayseri Kitap Fuarı, kitapseverler tarafından yoğun ilgi görürken, fuarın en dikkat çeken ziyaretçileri ise minik yürekler  oluyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın kütüphaneler şehri Kayseri’nin okuyan ve okutan kent olması için gayretleri sürerken, bu kapsamda merhum yazar, şair ve düşünür Sezai Karakoç anısına açılan 4. Kayseri Kitap Fuarı, kitapseverler ve tüm Kayserililer tarafından yoğun ilgi görüyor. Fuarın en dikkat çeken ziyaretçileri minik öğrenciler olurken, fuarı gezen öğrenciler kitapları çok sevdiklerini, kitapların yazarlarını görüp ve tanışmak için fuara geldiklerine dikkat çekiyorlar.

Yeni kitaplar keşfetmek için kitap fuarında olduğunu ifade eden 12 yaşındaki öğrenci Sedanur Oral, bakın duygularını nasıl ifade etti “Fuarı çok güzel buldum. Yaşıtım olan arkadaşlarım da buraya gelmeliler, kendilerine göre birçok kitap var. O güzel kitapları keşfetsinler, okusunlar, yeni bilgiler öğrensinler”  

13 yaşındaki ortaokul öğrencisi Nergis İmamoğlu’da aradığım kitapların çoğunu burada bulduğunu vurgulayıp şunları kaydetti.  “Çok güzel, çok verimli kitaplar var. Bazı kitapları inceledim. Korku ve macera kitapları daha çok seviyorum. Önceden de kitap fuarlarına birçok kez geldim. Her geldiğimde de yeni yeni kitaplar bakıyorum”

Lise öğrencisi Yusuf Sungur ise  kitap fuarının gençler açısından çok faydalı bir organizasyon olduğunu belirterek  şöyle konuştu “Gerçekten bu güzel etkinliği düzenleyenleri tebrik ediyorum. Dün bir yazarımızdan imza aldım. Bugün de okulumuzla birlikte geldik. Ülkemizde kitaba soğuk olan insanlar illaki vardır. Buraya geldiklerinde gerecekten çok değişiyorlar. Kitabın kokusu yeter. Büyükşehir Belediyesi’ne ve Başkanımız Memduh Büyükkılıç’a böyle bir fuar hazırladıkları için çok teşekkür ederim.”                                  

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi’nin Sezai Karakoç anısına düzenlenen 4. Kayseri Kitap Fuarı’nda köy okulları için ‘Bağışladığın Her Kitap Geleceğe Umut Olsun’ sloganıyla kitap toplama kampanyasına gençler de ilgi gösteriyor. 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Talas'ta Antika Fuarı heyecanı

Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü

Çocuk Kitap Fuarı Ve Şenliği’nde çocuklara özel konser

Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı