KOCASİNAN’DAN ‘AHİLİK PROJE YARIŞMASI’

KOCASİNAN’DAN ‘AHİLİK PROJE YARIŞMASI’

 

Kocasinan Akademi Gençlik Merkezince  ‘Ahi Evran-ı Veli’yi anmak ve ilkelerini yaşatmak amacıyla tertiplenen ‘Ahilik Projesi Yarışmaları’ kamuoyuna tanıtıldı.

 ‘Ahi Evran-ı Veli’yi anmak ve ilkelerini yaşatmak amacıyla tertiplenen ‘Ahilik Projesi Yarışmaları’ Kocasinan Akademi General Emir Havacılık ve Uzay Bilimleri Teknoloji Merkezi’nin bahçesinde gerçekleştirilen tören ile kamuoyuna tanıtıldı.                  

Tanıtım töreni kapsamında  Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atabey Kılıç tarafından Ahi Evran-ı Veli ve Ahilik kültürü hakkında gençlere bilgiler verirken; Ömer Özkan ve ekibi ise Ahilik kültürünü tiyatro oyunuyla canlandırdı.    

Katılımcılar tarafından büyük beğeniyle takip edilen etkinlikte  konuşan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet  Çolakbayrakdar “Geçmişini bilmeyen geleceğini bilemez” anlayışıyla çalıştıklarını belirterek, “Geçmişimizi bugüne taşımış olsaydık, modern kültürün bize vermiş olduğu olumsuzlukları yaşamazdık. Bundan dolayı Ahi Evran ve Seyyit Burhaneddin gibi bütün manevi şahsiyetlerimizi ve kadim kültürümüzü iyi bilmemiz lazım. Özellikle tarihi mirasımızı yaşatacak bütün eserleri koruyup, tüm değerlerimizi bizden sonraki kuşaklara aktarmanın çabası ve gayreti içerisindeyiz. Gençlerimizle birlikte Büyük ve Güçlü bir Türkiye’nin daha da müreffeh yarınlarda olabilmesi için çalışıyoruz. Elimizden geldiğince daha güzel Türkiye ve Kayseri bırakabilmenin çabası içindeyiz” değerlendirmesinde   bulundu.                                         

Öğrenciler ise ahilik ile ilgili çok değerli bilgiler öğrendiklerini belirterek, programdan dolayı Başkan Çolakbayrakdar ve ekibine şükranlarını sundular.           

Öte yandan Kültür İşleri Müdürlüğünce  öğrencilere yönelik düzenlenen Ahilik Projesi Yarışmaları kapsamında ‘Bugünden Ahi Evran’a Mektup’, ‘Şiir Okuma’, ‘Ahilik Slogan ve Afiş’ ile ‘Yardımlaşma ve Adil Paylaşım konulu resim’ yarışmalarına katılacak öğrencilerin okul müdürlüklerine başvurmalarının yeterli olacağı belirtildi.                                                     


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor