KTO BAŞKANI HİÇYILMAZ:

KTO BAŞKANI HİÇYILMAZ:

"MOBİLYA KAYSERİ´NİN LOKOMOTİF SEKTÖRLERİNDEN BİRİSİDİR" ...

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, 13. Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı´na giderek Kayserili Mobilya üreticilerinin stantlarını ziyaret edip "Mobilya Kayseri´nin lokomotif sektörlerinden birisidir. Biz mobilyada başarımızı daha da artırabilirsek il ekonomisini daha da canlandırabiliriz" değerlendirmesinde bulundu?
Türkiye´nin tek uluslararası mobilya fuarı 13. CNR Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı- İMOB ziyaretçi akınına uğruyor. Mobilya üreticileri açısından ve ihracata büyük katkı sağlamasından dolayı fuar, Kayserili üreticilerin yüzünü güldürmeye devam ederken Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte oda üyesi kuruluşlara destek amaçlı fuarı ziyaret etti. Fuara iştirak eden Kayserili üreticilerin stantlarını bir bir ziyaret eden Başkan Hiçyılmaz, üreticilerden müşteri bakımından olumlu tepkiler aldığını kaydederek"Gördüğümüz kadar ve üyelerimizin verdiği bilgilere göre bu yıl fuarın özellikle yabancı katılımcı açısından çok olumlu geçtiğini ifade ediyorlar. 2016 yılı dünya ve özellikle ülkemiz açısından biraz sıkıntılı geçti. Bu sürecin neticesinde 2017´nin mobilya fuarı açısından baktığımızda moralimizi yükselttiğini söyleyebiliriz. Üreticiler İnovasyon ve Ar-Ge´ye önem vermeye başladı. Ayrıca hangi ülkeye ihracat yapmak istiyorlarsa o ülkenin ihtiyaçlarına göre üretimlerini şekillendirebiliyorlar" diye konuştu.
Öte yandan, Nisan ayında Kayseri´de de Mobilya Fuarı gerçekleştirileceğini hatırlatan Başkan Hiçyılmaz, "Özellikle bu fuarda Kayseri açısından memnunum. Çünkü bundan 5 yıl öncesine kadar 17-18 kadar firma buradaki fuarlara katılırken şu anda 50´den fazla firmamız yer alıyor. Dolayısıyla Kayseri´den katılan firmalarımızın artması ve kendilerine dünya pazarında yer bulma noktasındaki gayretleri, ilimiz ekonomisi bakımından da çok önemli bir gelişmedir. Mobilya Kayseri´nin lokomotif sektörlerinden birisidir. Biz mobilyada başarımızı daha da artırabilirsek il ekonomisini daha da canlandırabiliriz. Nisan ayı içerisinde açılacak fuar Kayseri için oldukça önemli. Kayseri´deki mobilya üreticilerine de özellikle bu fuara katılmalarını tavsiye ediyorum" değerlendirmesinde bulundu?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları