KTO’da "Kodların İzinde Yazılım ve Teknoloji Buluşmaları"nın ilki gerçekleştirildi

KTO’da

 

Kayseri Ticaret Odası (KTO) ile Türkiye Bilişim Derneği (TDB) Kayseri Şubesi işbirliğinde "Kodların İzinde Yazılım ve Teknoloji Buluşmaları"nın ilki gerçekleştirildi. Trendyol Kıdemli Yazılım Geliştirici Emre Savcı tarafından verilen “Canlıya Hazır, Uygulama Geliştirme” eğitimine bilişim sektöründen yazılımcılar ve üniversite öğrencileri yoğun ilgi gösterdi.
Kayseri Ticaret Odası, iş dünyasının dijital çağa ayak uydurması için eğitimlerini aralıksız sürdürüyor. KTO ile Türkiye Bilişim Derneği Kayseri Şubesi işbirliğinde "Kodların İzinde Yazılım ve Teknoloji Buluşmaları"nın ilki M. Rifat Hisarcıklıoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Dijital eğitime KTO Başkanı Ömer Gülsoy, TBD Kayseri Şube Başkanı Osman Yıldırım, dernek üyeleri, bilişim sektöründe çalışan yazılımcılar ile çok sayıda üniversite ve lise öğrencisi katıldı.
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan KTO Başkanı Gülsoy, “Yeni dünya düzeninde uyum sağlamanın ve hayatta kalmanın yolu, teknolojiyi hayata entegre etmek ve tüketim ihtiyaçlarına duyarlı olmaktan geçiyor” dedi.
Dünyaya bakıldığında hızla büyüyen şirketlerin büyük bir çoğunluğunun e-ticaret yolunu seçtiğini belirten Gülsoy, “Biz de özellikle KOBİ’lerimizin e-ihracatta kendilerini geliştirmeleri için çalışıyoruz. 2018 yılında göreve geldiğimiz günden bu yana hep şunu söylüyoruz. Şirketlerimizin ayakta kalması ve daha da ileriye gitmesi için kurumsallaşması, markaya önem vermesi, halka açılması ve yabancı ortaklık kurması gerekmektedir. En önemlisi dijitalleşmeye yatırım yapmalıyız. Dijitalleşme ile yeşil ekonomiyi de birlikte götürmeliyiz. Bu devrim niteliğindeki dönüşümde sizlere ve firmalara da büyük görevler düşüyor. İş hayatında ise sahanın gerçeğini en iyi şekilde bilmek ve bunu işine adapte etmekten geçmektedir. Rekabet şansımızı kaybetmemek ve yeni dünya düzeninde yerimizi almak için şirketlerimizi dijital platformlara taşımalıyız. Yoksa değişen ve hızla dönüşen dünya düzeninde yok olur gideriz” ifadelerini kullandı.
Etkinliğe katılan davetlilere tavsiyelerde bulunan Gülsoy, “Asla teknolojinin esiri olmayın, teknolojiyi yönlendirin. Bugün dünyanın en büyük şirketleri Apple, Amazon, Google, Space X değil mi? Bakın bu şirketler zannedildiği gibi teknoloji şirketleri değil, fikirleri var, hayalleri var ve bu hayalleri, fikirleri başarmak için teknolojiyi kullanıyorlar. Başarılarının asıl sırrı sadece teknolojileri değil, iş fikirlerini teknoloji ile birleştirmelerindeki muhteşem uyumdan geçiyor. Unutmayın teknoloji bir araç. Önce fikriniz olacak, sadece teknoloji bilmek, üretmek yetmez” diye konuştu.
Türkiye Bilişim Derneği Kayseri Şube Başkanı Osman Yıldırım da derneklerinin bilişim kültürünü yaymaya çalışan bir sivil toplum öncü hareketine dönüştüğüne vurgu yaptı. Dünyada kurulan iki bilişim derneğinden birinin Türkiye Bilişim Derneği olduğunu belirten Yıldırım, en genç şube olarak Kayseri’nin bilişim alanında söz sahibi olduğunu göstermek istediklerini söyledi.
Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Trendyol Kıdemli Yazılım Geliştirici Emre Savcı’yı ise sahneye yapay zeka davet etti. Yazılım hayatına nasıl başladığını katılımcılarla paylaşan Savcı, öğrencilere de tavsiyelerde bulundu. Savcı, “Lise yıllarımda hiçbir şey bilmeden kendi merakımla yazılıma başladım. O yıllarda popüler bir oyunda hile yapmayı öğrendim. İnsan kolay olanı seçer ama hayatta kolay yoldan bir şey kazanılmıyor. Kazanılıyorsa da doğru yoldan kazanılıyor. Kendinize bir hedef koyun. Hata yapa yapa öğrenirsiniz“ diye konuştu.
Savcı, kurumsal büyük firmalarda yazılım geliştirme süreçleri ile alakalı bilgiler de vererek, Go Türkiye ile ilgili workshop gerçekleştirdi. 3 saat süren etkinlikte katılımcılara kurayla çeşitli hediyeler verildi. Etkinlik toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.
 


Haber Kaynak : İHA

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”